* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Zakynthos – Part II

By Posted on 0 4 m read 122 views

V

orig jaar in mei ging mijn blog over De mooiste route van Zakynthos online. Vandaag neem ik je mee naar het vervolg hiervan. Eigenlijk is dit het derde deel van mijn blog over Zakynthos. Ik heb namelijk na deel 1 ook nog een blog over de Hotspots Vassilikos geschreven. Dat zegt je misschien niet zoveel maar het is de moeite waard om dit stuk van het eiland in een dag te bezoeken en ondertussen te genieten van de mooiste strandjes.

Niet alles verloopt vlekkeloos

Wat ik in mijn eerste blog niet verteld heb, is dat er een heleboel mis ging. Eigenlijk begon dat al voordat we op vakantie gingen. De dag ervoor werd ik namelijk met spoed geopereerd omdat ik voor de tweede keer een miskraam kreeg. Het ziekenhuis wilde mij het liefst nog een nachtje houden en ik heb die dag ook de bruiloft van een goede vriendin gemist. Gelukkig had de arts begrip en mocht ik de volgende ochtend alsnog op het vliegtuig stappen naar Zakynthos.Zakynthos

Door mijn operatie mocht ik de eerste week ook niet zwemmen en liever niet in de zon. Mijn oudste ging die zomer voor het eerst niet mee op vakantie en daardoor voelde we ons niet helemaal compleet. Maar gelukkig hadden we lieve vrienden die met hun kids wel mee gingen en hebben we samen toch nog een hoop lol gehad.

Pech met de huurauto

De route zoals beschreven in mijn vorige blog was dan ook echt één van de mooiste hoogtepunten van die vakantie. Maar ook tijdens onze autorit ging er nog al wat mis. We kregen bijvoorbeeld autopech (lees: bijna een klapband) en dat precies op het moment dat we 3 slapende kinderen in de auto hadden. De auto stond ook niet op een recht stukje weg maar op een helling, wat de situatie nog even iets lastiger maakte. Toch hebben we onze mooie route hierdoor niet laten bederven. Terwijl we wachtten op vervangend vervoer, hebben we heerlijk gegeten bij een leuk restaurantje in de buurt. Daar genoten we van het mooie uitzicht en konden de kinderen, die inmiddels wakker waren, even spelen.

Nog een tegenvaller, de 7-zitter die wij hadden gehuurd blijkt één van de weinigen grote auto’s te zijn die er op dat moment waren. We krijgen dus een vieze stoffige auto als vervanging. Ook dat mag de pret niet drukken want we hebben onze route toch gewoon vervolgd.

Bij de dokter

Zorg dat je als je op vakantie gaat, goed verzekerd op reis gaat. Een dokter of ziekenhuis bezoek kan je namelijk heel veel geld kosten als je niet verzekerd bent. Ook wij kregen helaas te maken met een bezoek aan de dokter. Wat was ik blij dat ik goed verzekerd ben! Mijn jongste zoon stapte namelijk met zijn voet in een spijker en moest naar de huisartsenpost. Mijn man had een oogontsteking opgelopen in het vliegtuig en ook hij ging naar de dokter. Ben je niet verzekerd dan betaal je al gauw € 100,- per persoon.

Pech met onze bootZakynthos

De tweede week van onze vakantie hadden we samen met onze vrienden een boot gehuurd. Dat kan heel eenvoudig ter plaatse en je kunt zelf kiezen of je een hele dag of een paar uur een bootje wil. Met hele kleine kinderen heb je aan een paar uur vaak wel genoeg. Het is vooraf moeilijk te bepalen hoe lang ze het aan boord volhouden. Gelukkig zijn er wel genoeg mooie strandjes waar je aan kunt leggen. En een middagdutje? Dat kan natuurlijk ook op de boot! Onze tocht met de boot was echt heel bijzonder, maar daarover vertel ik jullie een ander keer meer.

We waren nog niet eens zo lang van wal toen we richting open zee voeren. En vlak bij wat rotsen kregen we bootpech. De slang naar de benzine toevoer was kapot. We belden met het bootverhuurbedrijf en binnen no time kwamen er een vervangende boot en een monteur. Hij hielp ons met varen naar een strand waar we aan konden leggen en over konden stappen. Dat was goed en snel geregeld. Je krijgt bij het huren van een boot ook altijd een telefoonnummer mee in geval van nood.

Een goede afloop

Ondanks een aantal pechmomenten hebben we ook leuke dingen meegemaakt. Zo mochten we genieten van het prachtige eiland, goed gezelschap en een mooi bruin kleurtje opdoen. De inwoners van Zakynthos zijn ook super aardig en we hebben een aantal toffe locals ontmoet. Met onze nieuwe Griekse vrienden hebben we een dagje samen doorgebracht en hebben we in de avond vanaf een hoog punt Zakynthos-Stad gezien. Dat was echt heel gaaf.

Ons hotel op Zakynthos

Ook in ons hotel vermaakten we ons prima. Er waren zoveel gezinnen met kinderen dat onze kids genoeg vriendjes hadden om mee te spelen. Waar wij meestal op letten is of er ook Belgische en Nederlandse gezinnen boeken. Dan heb je voor je kinderen een vriendje of vriendinnetje die hun eigen taal spreekt. We houden niet van een grootschalig hotel en gaan meestal voor een klein hotel met voldoende faciliteiten. Op vakantie wil ik liever ook niet koken en een ontbijt is wel een must.

Wil je ook naar Zakynthos op vakantie en ben je op zoek naar een hotel voor jouw reisgezelschap? Boek dan via Booking.com en ontvang een leuke korting.

Vliegen met korting

Als partner van KLM kan ik je via Chan Stile Di Vita een leuke korting krijgen op je vliegreis.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *