* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Winterwonderland

By Posted on 0 3 m read 45 views

W

at hebben we mooie dagen gehad! Op zondag 7 februari werd ons land bedekt met een flinke laag sneeuw. Veel mensen gingen massaal naar buiten en overal zag je kinderen genieten van de sneeuw. Vanaf toen was ons land winterwonderland. Het leek wel alsof we in Oostenrijk beland waren! De dagen die daarop volgden speelde ik elke dag met de kinderen wel even in de sneeuw. Hoe fijn om die blije gezichtjes te zien!

Uitverkocht

In Nederland is het weer zo onvoorspelbaar. De ene week loop je met een regenjas en de andere week sta je in de sneeuw. Het kan goed zijn dat je die week erna gewoon weer hogere temperaturen hebt en bijna zonder jas naar buiten kan. Toen het weerbericht aankondigde dat er in ons land heel veel sneeuw zou vallen, was online alle Winterwonderland wintersportkleding uitverkocht. Het skipak van Nova-Mae was jammer genoeg net te klein dus ging ik op zoek naar een nieuw skipak. Aangezien de winkels vanwege de lockdown nog dicht zijn en de post redelijk wat vertraging heeft opgelopen had ik alleen de keus om er eentje ergens op te halen. Ik reed vervolgens het halve land door om hem op te halen. Je moet er dus wel wat voor over hebben.

Wilde je nog schaatsen of een slee kopen dan had je ook pech. De prijzen waren niet alleen torenhoog, ze waren ook bijna nergens meer te koop.

Sleeën

Het klinkt een beetje nostalgisch maar mijn moeder bewaarde mijn oude houten slee voor mijn kinderen. Dominic, die inmiddels 18 jaar is, heeft hier als eerste plezier van gehad. Toen Jesse klein was lag er helaas niet zoveel sneeuw maar zodra het ging sneeuwen, gingen we sleetje rijden. Nu Nova-Mae oud genoeg is mag zij ook op de slee en ze vond het prachtig! Met de slee boodschappen doen, wandelen in het bos of naar oma. Massaal werd er door iedereen online foto’s gepost met de hastag winterwonderland. Ook wij maakten foto’s van ons kids op de slee in de sneeuw.

Sneeuwpop

Winterwonderland in Nederland. Mijn eigen kleine poppetje leek wel een sneeuwpop in haar skipak. Op Facebook zag ik al een wedstrijd ‘wie maakt de mooiste sneeuwpop’ voorbij komen. De meest bizarre en grappigste creaties kwamen voorbij. Het leek wel even of heel Nederland de pandemie vergeten was.

De mooiste foto’s Winterwonderland

Natuurlijk wil iedereen mooie foto’s maken van de sneeuw en herinneringen voor later vastleggen. Ook ik ging met mijn camera op pad. Van de kinderen heb ik de leukste momenten vastgelegd. Nu er overal sneeuw lag was alleen veel mooier. Wil je een uniek plaatje schieten? Ga dan in de vroege ochtend bij zonsopgang op pad. Je bent dan verzekerd van een prachtig winterwonderland.

BBQ in de sneeuw

Je kunt het hele jaar door BBQ-en dus mijn partner stak ook met sneeuw de BBQ aan. In de verse sneeuw stond onze BBQ aan met een eigen klaargemaakte kip. Binnen maakte ik het gezellig met kaarsjes en een mooi gedekte tafel. Een stukje vlees van de BBQ maakte onze dag in de sneeuw helemaal compleet. En het is heel simpel! De kip wrijf je in met olijfolie en strooi er kruiden overheen. Wij gebruiken eigenlijk vaak dezelfde kruiden. Hier is roast red pork season mix van de Toko favoriet. Mijn zwager haalt regelmatig kruiden en nam voor ons ook zijn favoriet mee. De kip werd gekruid met Chicken Champ kruidenmix.

Na het avondeten kropen we lekker onder een dekentje op de bank met een kop warme chocomelk. Moe en voldaan vielen de kindjes in slaap.

Heb jij ook zo genoten van de sneeuw? Wij hebben in ieder geval mooie herinneringen gemaakt voor later. Heb jij ook foto’s gemaakt van het winterwonderland? Deel jouw reactie onder mijn blog, ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *