* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Wintersport in Frankrijk

By Posted on 0 4 m read 109 views

O

p mijn 16e ging ik voor het eerst op wintersport. Ik had nog nooit op de ski’s gestaan en in het prachtige skigebied van Italië kreeg ik mijn eerste skiles. Het jaar daarop gingen we op wintersport in Zwitserland. Ik had er geen plezier in en skiën lag me helemaal niet. Toen ik 18 was ging ik op studiereis naar Frankrijk en kreeg ik mijn eerste snowboardles. Vanaf toen besloot ik dat dit mij veel meer lag en ben ik regelmatig naar Oostenrijk, Italië en Frankrijk gegaan om te snowboarden. Toch blijft wintersport in Frankrijk mijn favoriet. In mijn blog neem ik je dan ook mee naar de wintersportgebieden die mij de leukste herinneringen gaven. Lees je mee?

Waarom Frankrijk

De skigebieden in Frankrijk zijn erg uitgestrekt en groot en liggen over het algemeen erg hoog. Ideaal als er nog niet zoveel sneeuw ligt in het dal. De pistes zijn lekker breed en op het zuiden heb je genoeg zon om ook een kleurtje op te doen. Er zijn veel gletsjers waar de sneeuw lang blijft liggen. Nog een reden is het raclette kaas en kaasfondue wat je in veel Franse restaurants kan eten.

SkigebiedenWintersport in Frankrijk

Populaire skigebieden zijn: Les Trois Vallées, Espace Killy, Les Sybelles, Le Grand Massif, Paradiski en Les Portes du Soleil. Ik zal je vertellen wat mijn favoriete bestemmingen zijn en waarom.

Les 2 Alpes

Mijn eerste keer wintersport in Frankrijk was in Les 2 Alpes. In april kun je daar raften in het dal en skiën of snowboarden op de piste. Een hele toffe combi. Les 2 Alpes staat ook bekend om haar bruisende nachtleven en gezellige restaurantjes. Het skigebied Les 2 Alpes is erg gevarieerd. Het is er sneeuwzeker door de gletsjer en je kan zelfs in de zomer nog skiën. De lengte van het skigebied is hier 229 kilometer en de hoogste gletsjer ligt op 3600 meter. Er zijn toffe off-piste afdalingen en er is een Freestyle land ook wel funpark of boardercross genoemd.

Ik had je al verteld dat ik daar ook ging raften maar er zijn nog veel meer activiteiten die je kan doen. Bijvoorbeeld een tocht met de sneeuwscooter, paragliden, zwemmen, bowlen, schaatsen of naar een welness. Mijn ervaring hier is dan ook echt één van de beste. Ik ben hier 4 keer geweest en ken het dorp op mijn duimpje. Les 2 Alpes voelt dan ook als thuiskomen.

La Plagne

Met mijn ouders ging ik op mijn 19e naar La Plagne. Dit skigebied is inmiddels uitgebreid en vormt samen met het skigebied van Les Arcs/Peisey-Vallandry het skigebied Paradiski. De lengte van dit skigebied is in totaal 225 kilometer De gevorderde wintersporter kan het beste een skipas nemen voor het hele skigebied van Paradiski maar ik heb aan een skipas voor La Plagne genoeg. De hoogste piste ligt op de gletsjer en dan bevindt je je op 3250 meter hoogte. Ook hier is een funpark aanwezig en je kunt hier naast het skiën en snowboarden ook bobsleen of ijsklimmen.

Mijn favoriete dorpje is hier Les Coches of Belle Plagne. Het skigebied van La Plagne is zowel voor de beginner als de gevorderde wintersporter.

Val ThorensWintersport in Frankrijk

Als derde is Val Thorens mijn favoriet. Deze bestemming is het hoogst gelegen Franse skidorp en het gebied is door de gletsjer erg sneeuwzeker. De hoogste gletsjer bevindt zich op 3230 meter. Ook hier kun je zelfs in de zomer nog skiën. Val Thorens is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallées. Val Thorens heeft alleen al 150 kilometer piste en neem je een skipas voor het hele gebied dan kun je al gauw 600 kilometer skiën. Ook hier is een funpark aanwezig en het nachtleven staat er om bekend dat je hier de beste feesten hebt.

Tof hier is de helikoptervlucht of mountainbiken door de sneeuw.

Ga je op wintersport in Frankrijk en ben je op zoek naar een hotel in Les Trois Vallées? Reserveer dan nu met korting door op deze LINK  te klikken. Ga je naar een ander skigebied dan geldt mijn korting natuurlijk ook.

Eten en drinken in Frankrijk

Ik ben gek op lekker eten dus al ik op wintersport in Frankrijk ben dan kan ik hier ook erg van genieten. De Fransen noemen het ontbijt Petit Dejeuner. Het Franse ontbijt bestaat uit stokbrood, boter, jam en een grote kop slappe koffie of thee. Lunchen doe je vaak op de piste en dit noemen de Fransen Dejeuner. Ze lunchen traditioneel en vaak is dit warm eten.

Het avondeten of het diner vindt vaak later plaats dan wij hier gewend zijn. De restaurants zijn open vanaf een uur of 7 in de avond. Bij het diner hoort dan ook een wijntje, drink je niet zo vaak kies dan een tafelwijn die de Fransen Vin de Pays noemen.

Ben jij ook een wintersport liefhebber en welk gebied is jouw favoriet? Laat je reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *