* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Wat neem je mee op vakantie

By Posted on 0 4 m read 159 views

G

rappig dat ik nu een blog schrijf over ‘Wat neem je mee op vakantie’ want dit is precies waar ik al weken voor dat ik op vakantie ga over na denk. In praktijk pak ik mijn koffers vaak pas op het laatste moment in om vervolgens de helft toch nog te vergeten of veel te veel mee te nemen. Hoe handig zou het dus zijn als er een lijstje is waar de belangrijkste spullen en tips op staan.

Praktisch

Het is makkelijker gezegd dan gedaan maar hoe minder bagage je mee neemt, hoe minder je hoeft in te pakken, te dragen of kwijt te raken. Hoe meer bagage je meeneemt hoe minder je betaald voor je bagage.

Belangrijkste documentenWat neem je mee op vakantie

Vergeet niet om voordat je op reis gaat de geldigheid van je paspoort of identiteitskaart te controleren. Je wil niet weten hoe vaak het voorkomt dat iemand met een verlopen reisdocument op de luchthaven staat. Neem ook je rijbewijs mee als je een auto gaat huren. Ook niet onbelangrijk zijn je bankpasjes, een creditcard, je zorgpas, polisnummer van jouw reisverzekering, als het nodig is een visum en de vliegtickets. Neem een beetje contant geld mee voor als je niet gelijk kunt pinnen.

Gebruik je medicatie, let er dan op dat je een medisch paspoort of medische verklaring meeneemt die niet ouder is dan zeven dagen.

Checklist vóór vertrek

Zorg dat je favoriete kleding gewassen is. Laad je iPad, camera en telefoon op. Zet voldoende saldo op je rekening. Het is handig om alvast online in te checken.

Toiletspullen

Heb je een hotel geboekt dan is de kans groot dat er al douche, zeep en handdoeken aanwezig zijn. Voordat je je afvraagt ‘wat neem je mee op vakantie’ kun je een check doen, dat scheelt namelijk een heleboel aan extra kilo’s. Maak een toilettasje met de dagelijkse spullen zoals elastiekjes, kam, haarspeldjes, crème, make-up, etc.

Verdeel je bagage

Het zou je maar gebeuren dan je aan komt op de bestemming, je stapt uit het vliegtuig en loopt naar de bagageband. Na een tijdje komen er koffers op de band en iedereen pakt zijn of haar koffer van de band. Bijna iedereen dan want jouw koffer zit er helaas niet bij. Ik zou er niet aan moeten denken en daarom neem ik altijd een setje kleding en een bikini mee in mijn handbagage.

Reis je met je gezin dan kun je de bagage ook verdelen over de koffers. Mocht er een koffer kwijtraken dan heb je toch nog een van de kleding bij iemand anders in zijn koffer.

Medicijnen neem je trouwens nooit mee in de ruimbagage maar altijd in de handbagage.

Reizen met een babyWat neem je mee op vakantie

Reis je net als ik met een baby dan mag je als handbagage een verschoningstas meenemen met voeding die je tijdens de reis nodig hebt. Uit eigen ervaring weet ik dat een kinderwagen niet altijd ideaal is omdat ze niet zo zuinig met je spullen omgaan op de luchthaven. Toen mijn jongste zoon nog een baby was nam ik zijn kinderwagen mee naar Turkije. Op de heenreis ging alles goed maar op de terugreis bleef een deel van de wagen in Turkije en het andere deel was niet meer heel. Uiteraard waren we goed verzekerd maar het is toch zonde.

Afgelopen zomer namen we een buggy mee. Helaas heeft ook deze de vlucht niet overleefd. Wil je toch een dure wandelwagen of buggy meenemen dan kan je hem laten sealen op luchthaven. Een inklapbare paraplu buggy mag je trouwens meenemen tot aan de gate. Handig als je niet de hele tijd je baby of kindje wilt dragen. Ik heb mijn jongens toen ze nog klein waren en ook onze dochter in de draagzak of draagdoek gedragen op de luchthaven. Op deze manier heb je toch je handen vrij.

Richtlijnen luchtvaartmaatschappij

Iedere luchtvaartmaatschappij heeft haar eigen regels als het aankomt op het meenemen van bagage. Vlieg je met KLM dan kun je op de website makkelijk zien hoeveel ruimbagage of handbagage je eigenlijk mag meenemen. Uiteraard verschilt het per vlucht. Gelukkig heeft KLM bij elke vlucht als je boekt een check in Mijn Reis. Hier kun je alles lezen over het meenemen van bagage.

Koffers in de auto

Tja, en nu komt het, hoeveel bagage neem je mee als je met de auto op vakantie gaat. Nou geloof me, onze auto zit helemaal volgepakt en we hebben zelfs een dakkoffer en bagagekoffer. Met een gezin heb je nou eenmaal meer bagage maar ook mijn partner en ik kunnen er wat van. We nemen vaak veel te veel kleding mee en achteraf hebben we de helft niet eens gedragen.

Wat neem je mee op vakantie en wat draag je ook daadwerkelijk? Een handige tip is bijvoorbeeld om alvast setjes te bedenken en die dan mee te nemen. Voor iedere dag een setje kleding. En heb je op jouw vakantiebestemming een wasmachine dan hoef je natuurlijk niet voor elke dag een setje kleding mee te nemen. Deze zomer gaan we weer met de auto naar Italië en in onze villa hebben we dan gelukkig ook een wasmachine. Heel handig voor je kleding en handdoeken.

Hoeveel koffers neem jij mee als je op vakantie gaat? Laat je reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *