* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Wat een mijlpaal: Blog #100!

By Posted on 0 4 m read 69 views

W

auw! Vandaag publiceer ik gewoon blog #100, wat een mijlpaal! Een kleine opsomming waar jullie de afgelopen maanden van konden genieten:

  • 48 Travel blogs
  • 11 Lifestyle blogs
  • 14 Trends blogs
  • 12 Sport & Health blogs
  • 15 Food & Drinks blogs

We zijn nu een jaar verder dan waar ik begon. Het leek mij leuk om even terug te blikken en heb de leukste punten op een rijtje gezet. Lees je mee?

Mijn diepste geheimen schreef ik op in mijn dagboek

Hoe het allemaal begonWat een mijlpaal

Als jong meisje schreef ik alles op in een dagboek. Mijn diepste geheimen stonden hierin. Later toen ik wat ouder was schreef ik in een schrift brieven aan mijn vriendinnen. We zaten allemaal op een andere school en elke dag schreef je dan een stukje in het schrift. Het schriften stopte ik dan in de brievenbus van mijn vriendin en zij deed de volgende dag hetzelfde. Wanneer ik met mijn ouders op vakantie was en ik kreeg daar vriendjes en vriendinnetjes, dan werden dit penvrienden.

Je kan het je nu bijna niet meer voorstellen. Alles gaat via internet. Brieven schrijven doen we nauwelijks meer. Zonde eigenlijk want die tijd was zo leuk! We scheven lange brieven naar elkaar en we voegden foto’s bij de brief. Eén van die penvriendinnen is nog steeds een vriendin. In plaats van brieven schrijven we nu whatsapp berichtjes naar elkaar. Ik ben ook iemand die kaarten stuurt. Voor een trouwdag of andere speciale gelegenheid. Tot afgelopen zomer stuurde ik zelfs nog kaarten vanaf mijn vakantieadres maar ook daar ben ik mee gestopt. Nu stuur ik gewoon de leukste foto’s naar alle opa’s en oma’s.

Inspiratie

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Mijn reizen zijn mijn belangrijkste bron van inspiratie. Hier raak ik niet over uitgepraat en er is nog zoveel wat ik graag wil zien. Voor de thema’s Sport & Health en Food & Drinks heb ik vaak een samenwerking. De Lifestyle & Trends blogs zijn gebaseerd op de dagelijkse dingen en laatste trends. Mijn blog 100, wat een mijlpaal is gebaseerd op alle blogs die ik heb geschreven.

Bloggen

Tegenwoordig noem je een persoon die verhaaltjes schrijft een blogger. Mijn eerste blog was een travelblog. Hierin neem ik je mee op reis en geef ik leuke maar vooral ook handige tips. Ik hou van reizen dus hierover schrijven is zeker geen straf. Daarnaast ben ik regelmatig gastblogger, onder andere als mamablogger en als travelblogger. Voor een aantal blogs is het noodzakelijk dat ik research doe. Ik ben dan vaak langer bezig met het schrijven van een blog. Zo zie je maar dat ik niet zomaar iets kan schrijven en soms heb ik meer dan een dag nodig voordat een blog klaar is.

Leuk om je een beeld te geven hoeveel ik wekelijks schrijf. DeWat een mijlpaal opbouw en de grootte van mijn blogs hangt af van het onderwerp. Bij een blog van ongeveer 400 woorden plaats ik 1 foto in de tekst. Bij een blog van 800 woorden hanteer ik 2 foto’s en vanaf 1200 woorden 3 foto’s. Wanneer ik een lange blog van 1600 woorden schrijf zet ik 4 foto’s in de tekst. En uiteraard heeft iedere blog ook een hoofdfoto.

Aan de hand van het aantal woorden bepaal ik hoeveel foto’s er in het blog komen. Ter controle worden mijn blogs gereviewd door mijn man of mijn zoon.

Foto’s

Ik plaats niet zomaar lukraak wat foto’s bij een blog. Hier gaat meestal nog wel iets meer aan vooraf. Alle foto’s in mijn blog zijn door mijzelf of mijn partner (tja, anders sta ik niet op de foto) gemaakt. Door de foto’s geef ik je een kijkje in mijn leven. Minimaal de helft van de foto’s zijn gemaakt op één van mijn reizen.

Ik selecteer na het schrijven van een blog eerst een aantal foto’s en daarna beslis ik welke foto’s er daadwerkelijk worden gebruikt bij mijn blog. De meeste foto’s zijn gemaakt met mijn camera of met mijn iPhone. Voor mijn kanalen en website maak ik gebruik van foto’s. Dat gebeurd niet zomaar en ik ben heel kritisch. De foto moet van goede kwaliteit zijn, de compositie moet kloppen. Het is belangrijk dat de foto heel sprekend en levendig overkomt bij iedereen die de foto ziet.

Leuke weetjes!

Dat de inhoud van mijn blogs niet alleen uit foto’s of lege stukken bestaat is ook duidelijk te zien. In totaal bevatten mijn blogs 72.406 woorden. Dat is ongeveer net zoveel als bij een gemiddeld boek bevat waarbij er 250 woorden op een pagina staan.

Nog een leuk weetje, in totaal heb ik in al mijn blogs 269 foto’s gebruikt.

Van alle blogs die ik heb geschreven is het blog over De mooiste route van Zakynthos het meest gelezen. Zoek je via Google dan staat mijn blog als derde bovenaan. Deze blog is op dit moment 1030 keer bekeken. Heel tof om te zien!

Op mijn blog over De persoon achter Chan Stile Di Vita kreeg ik verrassend veel leuke reacties.

Blog 100! Wat een mijlpaal geeft je een leuk overzicht van ik tot nu toe geschreven heb. Wat vind jij het leukste om te lezen? En wat vind je de mooiste foto op mijn website? Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *