* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Vliegen met te veel bagage

By Posted on 0 3 m read 42 views

H

et zal je maar gebeuren. Je gaat op reis en ineens hoor je dat je gaat vliegen met te veel bagage. Vooraf heb je het allemaal goed geregeld. Tenminste, dat denk je. Want waarom zou je te veel betalen al het ook voordeliger kan? En die kosten voor extra bagage of een koffer waren zo hoog, dan reis je liever met minder bagage. Je kunt natuurlijk ook reizen met alleen handbagage. Ga je op reis met kinderen dan is het een ander verhaal. Je neemt dan vaak meer spullen mee, vooral als je met een baby reist.

Wat zijn de regels

Eigenlijk is het heel simpel. Voor het meenemen van ruimbagage heb je te maken met veiligheidsregels. Deze bepalen wat je wel of niet mee mag nemen in het vliegtuig. Heb je grotere of zwaardere bagage dan de normale afmetingen kijk dan voordat je vertrekt op de website van de luchthaven. Iedere luchtvaartmaatschappij heeft ook haar eigen regels en tarieven. Lees deze dus goed door voordat je vertrekt! Ga je op reis met kleine kinderen en neem je een kinderwagen mee? Ook hiervoor gelden afwijkende regels. Net zoals bij een rolstoel, muziekinstrumenten of ski’s en snowboards. Alles wat afwijkt valt onder de term ‘odd size luggage’ en moet je apart afgeven.

Waar gaat het mis

Vliegen met te veel bagage Eigenlijk gaat het al mis bij het begin. Veel mensen pakken te veel bagage in en denken dat ze er wel mee weg komen. Dan sta je toch gek op te kijken als je bij de incheckbalie nog even een flinke rekening mag betalen. Want, ja, vliegen met te veel bagage brengt aardig wat kosten met zich mee. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van het aantal kilo’s wat je extra mee neemt. Tijdens mijn jaren die ik werkzaam was op Schiphol Airport zag ik het bijna dagelijks gebeuren. Reizigers die gaan vliegen met te veel bagage en dan boos worden omdat ze moeten bijbetalen. Ga er dus niet standaard vanuit dat je zomaar bagage mee mag nemen als je een ticket boekt. Meestal kun je bagage tegen betaling bijboeken. Let er dan ook op hoeveel kilo je aan ruimbagage mee mag nemen.

Hoe voorkom je overbagage

Als je samen met iemand reist kun je jullie bagage samen over de koffers verdelen. Het is sowieso slim om een setje kleding in je handbagage te stoppen. Helaas komt het nog wel eens voor dat er een koffer kwijtraakt en dat is natuurlijk heel vervelend. Heeft jouw medereiziger een minder volle koffer dan kun je vragen of jouw extra bagage in zijn of haar koffer mee mag. Nog een handige tip is om jouw bagage te wegen voordat je vertrekt. Ik neem deze ook altijd mee op vakantie zodat ik op de terugreis niet voor verrassingen komt te staan. Is mijn koffer op de terugweg wel te zwaar dan laat ik de badhanddoeken soms op de bestemming. Of ik neem de bad spullen niet meer mee terug naar huis.

Hoe wordt je ruimbagage gecontroleerd

Nadat jouw koffer is gewogen bij de incheckbalie komt je koffer in het bagagesysteem van de luchthaven. De security controleert alle bagage via röntgenapparatuur. Ga je vliegen met te veel bagage dan wordt dit voor de security al afgehandeld.

Voordat je op vakantie gaat

Bereid je goed voor, zodat je niet gaat vliegen met te veel bagage. In mijn blog handige weetjes voor op vakantie deel ik nog een paar tips voor op jouw vakantiebestemming. Fijn toch? Want dan kom je ook ter plaatse niet voor verrassingen te staan.

Tip: maak een vakantiechecklist. Dat zal je helpen om de belangrijke dingen niet te vergeten. En neem niet te veel mee, want vliegen met te veel bagage kost aardig wat extra geld.

Ik wens je veel vakantievoorpret en alvast een fijne reis toe!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.