* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Vitamineboost in de winter

By Posted on 0 2 m read 45 views

I

n de herfst en wintermaanden kan ik altijd wel wat extra energie en vitamientjes gebruiken. Heb jij dat ook of slik je gewoon extra vitamine pillen? Die helpen wel een handje maar toch heb je dagelijks een aanvulling nodig. Mijn man en mijn tieners trekken vaak hun neus op voor alles wat groen is en op hun bord ligt. Maar in een smoothie vinden ze het toch minder erg. Het voordeel is zelfs dat ze meer groenten binnenkrijgen dan die summiere hap tijdens het avondeten. Voor mijn blog van vandaag heb ik een paar recepten uitgeprobeerd. De nadruk ligt op vitamineboost in de winter want dat hebben we nu nodig.

Combinatie mango, avocado, spinazie en verse munt Vitamineboost in de winter

Jesse is gek op mango. Deze smoothie is wel groen maar je proeft ook zoet dus mijn jongens vinden deze heerlijk. Wat mij betreft is dit dé nummer 1 op het gebied van vitamineboost in de winter.

Wat heb je nodig?

 • 220 ml water
 • 1 rijpe mango
 • ½ appel
 • 1 handje spinazie
 • Een paar blaadjes verse munt
 • Theelepeltje honing

Pindakaas met banaan

Deze smoothie heb ik deels afgekeken bij mijn zwager die een smoothie maakte met pindakaas sinds hij actief naar de sportschool gaat. Het klinkt misschien niet zo lekker maar ik heb hierop mijn eigen variant gemaakt.

Dit heb je nodig:

 • 2 bananen
 • Een paar eetlepels biologische pindakaas
 • 150 gram Griekse yoghurt
 • 150 ml kokosmelk (of amandelmelk)
 • Een beetje kaneel of vanillesuiker

Vitamineboost in de winter Frambozen, banaan, spinazie, bieten, blauwe bessen en limoen

Persoonlijk houd ik meer van deze smoothie omdat hij me de energie geeft die ik nodig heb. Mijn ijzergehalte is soms wat aan de lage kant en dan is een combinatie van spinazie met bietjes heel goed. Maar om nou aardappels met bietjes te eten, dat gaat me te ver. Ik ben namelijk niet zo gek op Hollands eten. Voor mij is deze smoothie dus een prima vervanger!

Deze ingrediënten heb je nodig:

 • 1 bakje frambozen (ongeveer 150 gram)
 • Handje verse spinazie
 • 1 eetlepel limoen
 • 200 ml water
 • 1 banaan
 • 1 rode biet
 • Een handje blauwe bessen

Wortel, sinaasappel, mango

Deze smoothie drink je wanneer je wel wat extra energie kunt gebruiken. Zoals in de winter bijvoorbeeld. Hij ziet er niet alleen lekker uit, maar hij smaakt ook superlekker!

Wat gaat er in?

 • 200 ml uitgeperste sinaalsappelsap
 • 1 mango
 • 2 wortels
 • Een paar blaadjes munt
 • 1 theelepel kurkuma poeder
 • Snufje zwarte peper

Vind je de bovenstaande smoothies toch iets te gezond? In mijn blog Ontbijten met een yoghurtsmoothie heb ik nog een paar lekkere recepten gedeeld. Heb je zelf een lekker recept bedacht, stuur me dan een berichtje, ik sta open voor andere lekkere smoothie recepten.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *