* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Verliefd op Verona

By Posted on 0 4 m read 7 views

Tien jaar geleden bezocht ik voor het eerst de stad van Romeo en Julia. Ik was meteen verliefd op Verona. We maakten van onze zomervakantie aan het Gardameer een combinatie met een bezoek aan deze stad. Op vakantie naar Italië is altijd wel een goed idee. Toch zijn er een aantal steden die ook heel leuk zijn als citytrip. Wat is een must om te zien in Verona? Handige tips voor uit eten en hoe kun je een foto maken het balkon van Romeo en Julia zonder toeristen. Je leest dit allemaal in mijn blog ‘Verliefd op Verona’.

Ideale ligging

Ten opzichte van de meeste dorpjes en steden die wij bezoeken in Italië ligt Verona niet zo ver van de grens. Verona ligt in het noorden van Italië in de regio Veneto. In het oosten ligt Milaan en in het westen ligt Venetië. Voor ons heeft Verona ook een ideale ligging omdat je hier op doorreis naar het zuiden van Italië kan overnachten. Dat hebben wij voor onze laatste reis, roadtrip door Puglia ook gedaan.

Parkeren in Verona

Ga je voor één dag naar Verona en wil je geen tijd verliezen dan is het meest makkelijke om in het centrum te parkeren. Verona ken een aantal grote parkeergarages. Parcheggio Arena di Verona en Parking 1 liggen in Verona zelf. De parkings worden duidelijk aangegeven op de borden. Let wel op want in het Verliefd op Verona oude centrum mag je niet rijden met de auto. Deze zona traffico limitato, zone voor beperkt verkeer, is alleen voor vergunninghouders. Rijd je hier toch dan riskeer je een aardig hoge boete. Wij hebben één keer een boete hiervoor gehad in een andere stad. En dat is natuurlijk zo zonde van het geld.

Wat is er te doen

Ik weet zeker dat jij ook verliefd op Verona bent als je hier zou zijn. Persoonlijk hou ik van mooie pleinen en gezellige terrasjes. De bekendste pleinen zijn Piazza dei Signori, Piazza delle Erbe en Piazza Brà. Drink een cappucino, eet een broodje of geniet van al het moois om je heen. Ik raak hier niet uitgekeken!

Een echte must-see is natuurlijk Casa di Giulietta, het huis van Julia. Dit is ook gelijk het meest bezochte plekje in Verona. Het balkon staat voor de balkonscène van Romeo en Julia. Maar in werkelijkheid hebben die nooit bestaan. Shakespeare heeft het liefdesverhaal verzonnen. Toch is het leuk om een kijkje te nemen op deze plek. Hierdoor zijn veel reizigers verliefd op Verona geworden. Het balkon is ook gebruikt voor de liefdesscène van Romeo and Juliet en Letters to Juliet. In de laatste film lijkt het alsof het balkon de meest romantische plek is om naar toe te gaan. Maar in werkelijkheid staan er hordes toeristen die allemaal een glimp willen oppakken van het balkon.

De Arena van Verona, het amfitheater, is één van de best bewaarde theaters. Tijdens ons bezoek aan Verona stonden hier rijen met mensen die kwamen genieten van een operavoorstelling. Deze worden in de zomer regelmatig gehouden. Kaarten hiervoor zijn niet goedkoop maar wel de moeite waard.

En natuurlijk mag een wandeling over de brug en het kasteel van Ponte di Castelvecchio niet ontbreken.

Lekker eten in Verona

Verliefd op Verona Favoriet blijft toch eten in een klein pittoresk restaurantje. Maar af en toe is het ook wel lekker om niet te zoeken en midden in het centrum een hapje te eten. Op Piazza Delle Erbe gingen wij aan tafel bij Ristorante Della Ragione. Van pasta en pizza tot vlees en visgerechten. De prijs is wel iets aan de hoge kant maar dat kun je verwachten als je midden in de stad gaat eten. Toch is het uitzicht (op de Torre dei Lamberti) geweldig en hier kun je meestal wel een plekje te vinden.

Leuker is het eigenlijk om in een echte orginele osterias, een traditioneel restaurant, te eten. Net even buiten de drukte vind je Osteria all’Organetto en Osteria a la Carrega.

Foto’s maken zonder toeristen

Wat iedereen wil is een foto zonder talloze toeristen. In Verona is dat vrij lastig want vooral in de zomer is het hier erg druk. Maar als je een beetje slim bent kun je soms een moment vinden waarop er geen toeristen zijn. Bijvoorbeeld bij het balkon van Romeo en Julia. Hier wil je toch helemaal geen foto’s maken terwijl er heel veel toeristen staan te dringen voor een foto met het balkon? Dat hoeft ook niet, als je maar slim bent. Mijn tip?

Wacht tot het plein bijna gaat sluiten. Zorg dat je hier voor 19.55 uur bent. Ga naar binnen en zodra het 19.55 uur is wordt iedereen verzocht naar buiten te gaan. Zodra iedereen van het plein is kun jij nog een paar foto’s maken van het balkon en het lege plein met het beeld. Je hebt niet lang de tijd want de dames van de souvenirshop sluiten echt de deur om 20.00 uur. Zorg dat je voor die tijd je positie al hebt bepaald dan kun je snel wat foto’s maken.

Meer tips om te voorkomen dat je toeristen op de foto hebt vind je in mijn blog.

Uitstapje naar het Gardameer

Verblijf je in Verona dan kun je vanaf daar een dagje naar het Gardameer. Wij gingen een dag naar het strand bij Peschiera en daarna lekker uit eten. Je kunt natuurlijk zelf kiezen waar je naar toe gaat. Er zijn zoveel leuke plekjes!

Tot slot

Vanaf de eerste keer dat ik hier was, maakte mijn hart al een sprongetje. Ik was verliefd op Verona! Er zijn meer steden die mij dit gevoel geven. In mijn blog Verliefd op Rome neem ik je mee naar de mooiste plekjes van deze stad.

Ben jij ook verliefd op Verona of heeft een andere stad jouw hart gestolen? Laat jouw reactie achter onder mijn blog. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *