* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Verhuizen

By Posted on 0 3 m read 126 views

H

et hoge woord is eruit. We gaan verhuizen. Dat mag ook wel want ondertussen zijn we met ons gezin van vijf uit ons appartement gegroeid. De situatie is niet onleefbaar maar onze jongste slaapt al vanaf haar geboorte op onze kamer. Ook geen ramp maar ze wordt nu soms wakker en dan klimt ze doodleuk in ons bed. Vooral in de zomer is dat een warme bedoeling want het kind is een soort kachel. In de winter vind ik het minder erg. Een eigen kamer voor haar is dus geen overbodige luxe.

De zoektocht naar een geschikte woning

Het heeft even geduurd voordat we de beslissing maakten om te gaan verhuizen. Er speelden veel factoren mee maar ook de prijs van de huizen heeft ervoor gezorgd dat het even op zich liet wachten Verhuizentotdat we konden verhuizen. Nu de rente laag staat was het voor ons wel een must om te verhuizen. We hebben ongeveer 20 huizen bekeken voordat we deze keuze hebben gemaakt.

Anno 2021 mag je vaak maar één keer een huis bezichtigen en moet je snel (vaak nog dezelfde week) beslissen of je een bod wil doen. Huizen worden snel gekocht en verkocht dus je kunt niet lang nadenken. Vaak waren er wel 8 kijkers op een dag en werden we aan de lopende band door de makelaars rondgeleid. Wij hadden vooraf meestal het huis al gezien van de buitenkant en gingen op verschillende tijden van de dag even kijken. Belangrijk vind ik bijvoorbeeld hoe de zon staat en hoe de buurt is. Ik hou er namelijk van om lekker in de tuin te zitten en ligt de tuin op het noorden dan kan dit ongunstig zijn.

Van appartement naar eengezinswoning

Inmiddels wonen we al ruim 11 jaar in ons appartement en hier zijn ook de jongste kids opgegroeid. Hiervoor woonden we in een flatje en het appartement was al een hele vooruitgang. Nu zijn we toe aan een grote-mensen-huis zoals ik dat noem. Het appartement was heerlijk maar ik ben toe aan iets wat meer ruimte en privacy heeft. De voordelen van een appartement zijn wel dat alles begane grond is. Lekker simpel schoon te houden en dit was echt ons huisje. Na de zomer krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Een huis in een andere wijk maar niet ver van ons oude huis en de school van onze kids. We krijgen een grote tuin en zelfs een garage.

VerhuizenEen bod doen

In onze vriendenkring hebben we een aantal stellen die recent ook verhuisd zijn of plannen hebben om te gaan verhuizen. Van mijn vriendin kreeg ik een paar goede tips:

  • Ga je een bod uitbrengen, voeg er dan een leuke persoonlijke brief bij waarin je aangeeft wie je bent en waarom jullie het huis zo graag willen hebben
  • Doe een opvallend bod, bijvoorbeeld 252.525 of 333333

Wees goed voorbereid

Nadat je het huis hebt gezien heb je misschien nog een heleboel vragen. Misschien kun je eens aanbellen bij de buren of wat meer informatie op internet vinden. Plan je verhuizing ruimer dan je denkt en houd rekening met je budget.

Hoe ons huis er straks uit gaat zien deel ik later met jullie. Wij gaan ons nu de komende weken richten op het verhuizen en de afronding van ons oude huis.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *