* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Vakantie in Nederland

By Posted on 0 4 m read 22 views

N

ooit gedacht dat ik vandaag nog een blog online zou zetten over vakantie in eigen land of in mijn geval vakantie in Nederland. Eerlijk gezegd ben ik gek op reizen naar het buitenland en kan ik niet wachten om weer te gaan vliegen. Toch heeft ons land ook genoeg te bieden. Ik ontdekte vorig jaar al een paar leuke dorpjes en stadjes, deze kun je lezen in mijn blog Toffe hotspots in Nederland. Maar er is nog veel meer! Lees mee welke plekjes ik nog meer heb ontdekt.

Drenthe

Denk je aan vakantie in Nederland dan denk je aan Drenthe. Deze provincie bevindt zich in het noorden van ons land en grenst aan Duitsland. Daarnaast grenst Drenthe in het noorden aan Groningen, in het zuiden aan Overijssel en in het westen aan Friesland.

Drenthe heeft een heleboel leuke plekjes waar je kunt overnachten. Maar ook voor een dagje weg valt er heel veel te beleven. Mijn eerste herinnering aan Drenthe waren de Hunebedden in Borger. Ik kwam hier als klein meisje met mijn ouders. Later kwam dat op school goed van pas tijdens de geschiedenisles. De hoofdstad van Drenthe is Assen. Deze bruisende stad biedt veel mogelijkheden op Vakantie in Nederland het gebied van cultuur, horeca en winkels. De bekendste bezienswaardigheden in Assen zijn natuurlijk het TT Circuit Assen en het Drents Museum.

Ga je naar Drenthe, neem dan je fietsen mee. Er zijn in Drenthe namelijk heel veel fietsroutes. De provincie heeft bovenal veel natuur maar ook een aantal Nationale Parken zoals Nationaal Park Dwingelderveld, Drentsche Aa en Drents-Friese Wold. En ik ben gek op de pittoreske dorpjes en paarse heides. Wij hebben ook vrienden die in Drenthe wonen. Nog een reden voor ons om hier vaker naar toe te gaan.

Flevoland

Bij vakantie in Nederland denk ik ook aan Flevoland. Deze provincie ligt in het midden van ons land en grenst aan Friesland, Overijssel, Utrecht, Noord-Holland, Gelderland het Markermeer en het IJsselmeer.

Het liefst kom ik hier in het voorjaar. Eigenlijk bij voorkeur wanneer de bollenvelden in bloei staan. Dit jaar kun je vanaf 10 april tot en met 2 mei genieten van de kleurrijke Tulpenroute van Flevoland. De route is te vinden in Dronten, Lelystad, Zeewolde en Almere.

Flevoland biedt volop mogelijkheden voor een nachtje of weekje weg. Van bungalowpark tot hotel, er is voor iedereen we wat te vinden. Maar je kunt er natuurlijk gewoon een dagje naar toe. Het mooiste dorpje in Flevoland is Urk. Urk was vroeger een eiland. Wanneer je in Urk bent ontdek je dat de inwoners soms nog denken dat ze op een eiland wonen. Het dorp heeft een karakteristieke uitstraling waar de visserij centraal staat.

Nog iets waar ik graag voor naar Flevoland ga is de outlet. Bataviastad is de eerste outlet in Nederland en mag bij een vakantie in Nederland dan ook niet ontbreken. De outlet is niet zo heel groot dus je kunt met gemak in één dag alle winkels zien.

Waddeneilanden Vakantie in Nederland

In het noorden van ons land liggen de Waddeneilanden. De vijf grootste (en tevens ook de eilanden die bewoond zijn) heten Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Mijn eerste bezoek aan de Waddeneilanden was op Ameland. Alle eilanden zijn alleen met de veerboot te bereiken.

Er wordt ook wel gezegd dat de Waddeneilanden een rustgevende uitwerking op je hebben. En dat is precies wat je nodig hebt als je op vakantie in Nederland bent. Ik wil zelf bijvoorbeeld graag het gevoel hebben dat ik er even tussen uit ben. Geen stress, lekker uitwaaien en vooral het gevoel hebben dat ik echt even op vakantie ben.

Hoe bereik je de eilanden?

Vanaf Den Helder vaart de veerboot naar Texel. Vlieland en Terschelling zijn bereikbaar vanaf Harlingen. Breng je een bezoek aan Ameland dan vertrekt de boot vanaf Holwerd. En ga je naar Schiermonnikoog dan vertrek je vanaf Lauwersoog. De Waddeneilanden horen bij de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen. Binnenkort schrijf ik een blog over het eiland waar we binnenkort naar toe gaan. Daarover later meer.

Wat is er te doen op de Waddeneilanden vraag je je misschien af. Op Texel kun je een bezoek brengen aan de Zeehondenopvang Ecomare. Texel staat er ook om bekend dat je het eiland op de fiets moet ervaren. Er zijn tal van leuke dorpjes. De natuur en stranden zijn hier prachtig! Terschelling is het eiland van de fun. Je kunt hier raften op zee, authentieke kaas proeven en fijn wijntjes drinken op het terras. Maar ben je een vogelliefhebber dan zit je hier ook goed. In het grote natuurreservaat zijn in het broedseizoen bijna 70 verschillende vogelsoorten.

Ameland heeft een vuurtoren die je kunt beklimmen. Het dorpje Hollum is behoorlijk fotogeniek en stikt van de nostalgische straatjes en steegjes. Op Schiermonnikoog vindt je één van de grootste stranden van Europa. Vlieland heeft een oude vuurtoren die een bezoekje waard is. Dit eiland is het kleinste eiland van de vijf. Het eiland is autovrij en de sfeer op het eiland zorgt er voor dat je ontspannen weer terug komt na jouw vakantie in Nederland.

Wat is jouw favoriete bestemming voor een vakantie in Nederland? Ik ben benieuwd naar jouw leuke dorpjes en stadjes. Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *