* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Vakantie in het hoogseizoen

By Posted on 0 3 m read 19 views

M

et bepaalde beroepen en schoolgaande kinderen ontkom je er niet aan om op vakantie in het hoogseizoen te gaan. Wanneer je de zomervakantie boekt hangt af van de periode wanneer je op vakantie wil. Zo boeken wij onze vakantie naar Italië meestal 10 maanden van tevoren. Een vliegreis boeken wij met vroegboekkorting en een weekendje weg altijd last minute.

De voordelen

Ga je op vakantie in het hoogseizoen en reis je met kinderen dan zijn er vaak veel andere kinderen. Dat is leuk voor jouw kids maar ook voor de ouders. De kinderen vermaken zich dan vaak met elkaar zodat jij lekker de tijd hebt om een boek te lezen. En dat geldt in het hoogseizoen vooral voor tieners, die zich over het algemeen toch sneller vervelen. In het hoogseizoen ben je vaak gegarandeerd van lekker weer, dat is toch ook wel fijn als je op vakantie gaat. Nog een voordeel is dat in het hoogseizoen alle restaurantjes en terrasjes geopend zijn. Wanneer je in het voor- of naseizoen gaat dan kunnen deze soms gesloten zijn.

De nadelen

Boek je een vakantie in het hoogseizoen dan moet je vaak al vroeg boeken omdat jouw eerste keuze anders volgeboekt is. Op vakantie met het vliegtuig kan best een uitdaging zijn in het hoogseizoen. Er staan vaak lange rijen bij de incheckbalies en bij Vakantie in het hoogseizoen de douane. Door de drukte op de luchthaven duurt het ook langer voordat je een parkeerplaats hebt gevonden. Bij een vakantie in het hoogseizoen zijn de wegen naar de luchthavens ook drukker dan normaal. Houd dus rekening met files. Ook op de vakantiebestemming is het vaak druk. Een restaurantje moet je vooraf reserveren en op tijd je handdoek op een strandbedje leggen. Maar ook lange files als je met de auto op vakantie gaat zijn niet onvermijdelijk. En het grootste nadeel is de hoge reissom die je betaald voor een vakantie in het hoogseizoen.

Welke bestemming past bij jou

Voordat wij een bestemming kiezen kijken we eerst wat we willen doen. Gaan we vliegen dan kiezen we het liefste een bestemming waar we nog niet geweest zijn. Toen onze dochter nog een baby was kozen we een hotel die leuk was voor het hele gezin. Met je baby op vakantie is toch weer anders dan met grotere kinderen. Ik let dan meestal op de faciliteiten en de omgeving. Reis je met een baby dan blijf je vaak meer dichter bij je accommodatie.

Daarnaast moet je je soms aanpassen omdat je met een baby ook rekening houdt met zijn of haar slaapjes. Wil je helemaal niks doen op vakantie en het liefst elke dag naar het strand? Of hou je van drukte en gezelligheid in de vorm van veel winkeltjes, restaurants, uitgaansgelegenheden en terrasjes? Dat is vaak een keuze die bepalend is voor jouw bestemming. Als ik geen drukte wil dan ga ik niet naar een toeristische bestemming. Dat geldt helemaal voor een vakantie in het hoogseizoen, dan is het vaak overal drukker dan normaal. Idyllische strandjes zijn dan vaak bomvol in plaats van verlaten en rustig. Houd daar dus rekening mee.

Tot slot

Nog meer handige weetjes voor op vakantie? Lees dan mijn blogs Handige weetjes voor op vakantie en bekijk de Vakantiechecklist. Een goed begin van jouw vakantie en wie weet ga je hierdoor zonder stress de deur uit.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.