* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Vakantie in eigen land

By Posted on 0 3 m read 104 views

J

e verwacht het misschien niet, maar een vakantie in eigen land kan heel leuk zijn. Nou staat ons land niet echt bekend om het mooie weer dus het blijft altijd een gok. In mijn blog neem ik je graag mee naar de leuke plekjes die wij hebben ontdekt. Lees je mee?

Zeeland

In maart van dit jaar zijn we een weekend met de familie naar Zeeland geweest. Als je mij kent dan weet je misschien dat mijn ouders in Zeeland wonen en wij hier dus geregeld komen. Maar om de trouwdag van mijn ouders te vieren werden we uitgenodigd om een weekend naar Kamperland te komen. We verbleven in een Beach House op het strand en Vakantie in eigen land werden dus echt wakker met het ruis van de zee. Ik kon me herinneren dat wij hier vroeger wel eens naar toe waren geweest maar de accommodaties waren nu veel luxer dan toen. Met de bolderkar vervoerden wij onze bagage vanaf de parkeerplaats naar het huisje. Onze kleintjes konden hier ook prima in zitten en hadden zoveel lol.

Voor de tijd van het jaar was het prima weer en we konden zelfs lunchen in de zon bij ons huisje. We gingen zwemmen in het subtropisch zwembad en haalden ontbijt bij de plaatselijke supermarkt. En voor wie mijn eerdere blog heeft gelezen, Kamperland ligt vlakbij het historische stadje Veere, wat echt de moeite waard is om te bezoeken. Ons verblijf in Zeeland was echt heerlijk om even bij te komen!

Brabant

Ik ben gek op Brabant en ik ging hier vroeger al graag naar toe. Als was het wel om een avondje te gaan stappen in Breda, Eindhoven of Tilburg maar ook met vriendinnen in de kroeg in Oosterhout. Even een weekendje weg gecombineerd met lekker uit eten, een avondje uit en een luxe verblijf kan hier ook prima. Ik boekte hotel Nuland in Den Bosch in combinatie met tickets voor de Efteling. Als je via Google zoekt op Efteling arrangement dan kom je vanzelf een leuke aanbieding tegen. Dit hotel had luxe gerenoveerde kamers en een prima ontbijt.

Limburg Vakantie in eigen land

Zodra je Limburg inrijdt is het net alsof je in het buitenland bent. Heuvels, beschermde natuurgebieden, pittoreske dorpjes, middeleeuwse kastelen en bewaard gebleven tradities. Dit is in het kort een beschrijving van Valkenburg. Mijn partner nam me mee naar dit stadje aan de Geul. We verbleven in Parkhotel Valkenburg en sliepen in het gerenoveerde bijgebouw Villa Valkenburg op korte afstand van het hotel. Tof om te weten is dat het restaurant zich bevindt in een voormalig klooster waarbij je prachtig uitzicht hebt op de heuvels. De kamers zijn superluxe en modern ingericht.

En ook in Valkenburg zelf is genoeg te doen. Zo hebben wij een tour door de oude Kasteelruïne gedaan in combinatie met een bezoek aan de Fluweelengrot. In de avond slenterden we door de smalle straatjes van Valkenburg en gingen uit eten bij de Italiaan. Superromantisch en het voelde echt alsof we even weg waren. Een aanrader voor een vakantie in eigen land!

Overijssel

Misschien woon je zelf in deze provincie maar voor mij is het wel een eindje rijden. Om toch een beetje centraal te zitten en als uitgangspunt naar een mooie omgeving kozen we voor Zwolle. We logeerden in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in het hart van Zwolle. Dit hotel is hier een begrip en straalt een authentieke sfeer uit. In Zwolle is genoeg te doen en te zien. Van diverse musea tot culinaire restaurants. Lekker een dagje shoppen of een wijntje op het terras, hier kom je heerlijk bij. En geloof het of niet, je voelt je er meteen thuis. Je kunt hier kiezen voor een overnachting met ontbijt of met arrangement. .Ik heb een vriendin die woont in Meppel, een vriendin in Dronten en een vriendin in Putten. Allemaal dichtbij Zwolle, dus ik was al bekend met deze leuke stad. Hier kun je trouwens ook lekker tapas eten!

Nog een pluspunt is dat je het idyllische dorpje Giethoorn kunt bezoeken. Op slechts 33 minuten afstand van Zwolle bevindt zich het Venetië van Nederland.

Waar ga jij wel eens naar toe voor een weekendje weg of vakantie in eigen land? Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *