* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Uit het dagboek van een kind

By Posted on 0 4 m read 68 views

D

e logica van een kind is soms zo grappig. Als moeder van drie kinderen weet ik als geen ander dat een kind soms dingen zegt die hij op die manier begrijpt. Ooit ben ik begonnen aan een boekje met prietpraat (onzin dingen) van mijn oudste zoon, Dominic. Hij was op jonge leeftijd al heel wijs en kon goed praten. Dus uit het dagboek van een kind deel ik vandaag zijn verhalen met jullie.

Vanaf zijn tweede ben ik een hele poos alleen met hem geweest. Hierdoor ging hij vaak mee als ik met vriendinnen of collega’s uit eten ging. Zo ging hij zelfs mee als ik een weekendje weg ging of als we gewoon op visite gingen. Je kunt dus wel stellen dat hij veel tijd in het gezelschap van volwassenen doorbracht. Zijn juf op school moest ook altijd lachen om zijn woordenschat en wijze uitspraken. Ik heb een deel van deze bijzondere uitspraken opgeschreven. Aan jullie nu de eer om mee te lezen en te lachen. Geniet ervan.

Donald Duck Uit het dagboek van een kind

Als 8-jarig jongetje was hij al heel wijs. Op een donderdag zaten we samen in de auto. Op de radio hoort Dominic een reclame. Die luidt als volgt: Als je nu een abonnement neemt op de Donald Duck, dan krijg je de eerste drie maanden gratis. De advertentie vervolgt: Stel je voor elke donderdag leesplezier voor niks. Dominic heeft al een abonnement op de Donald Duck en deze wordt op vrijdag bezorgd. Hij zegt: “Mama, zullen we dat doen? Dan nemen we de Donald Duck van donderdag. Die is drie maanden gratis!”

In het ziekenhuis

Nog iets grappigs uit het dagboek van een kind. Dominic moet voor onderzoek naar de KNO arts in het ziekenhuis. Daar wordt besloten dat hij een operatie krijgt. Eerst maakt hij kennis met de anesthesist. Die legt hem uit hoe een narcose werkt en onderzoekt hem. Hij vraagt Dominic naar zijn leeftijd en lengte. Waarop Dominic antwoordt: Ik ben acht jaar en twee meter lang. De arts begint te lachen en vraagt, weet je dat heel zeker? Ja, zei Dominic. Ik ben twee meter lang! Dan wordt hij toch nog even opgemeten. Waarop de dokter hem aankijkt en zegt: Je bent 1,40 meter lang.

Tijdens de groepsuitleg voor kinderen in het ziekenhuis wordt aan alle kinderen uitgelegd hoe een narcose werkt. Er wordt ook uitgelegd hoe het gaat voor en na een operatie en waar ze komen te liggen. De dokter zegt: “Je krijgt een bandje om je pols met je naam en geboortedatum. Weet iemand waarvoor dit bandje dient?” Dominic steekt zijn hand op “Dan weten ze dat je te eten krijgt!”, zegt hij. Hierop antwoordt de dokter: “Jij gaat zeker vaak all-inclusive op vakantie!”

Hoe komt er een baby

Dominic en zijn broertje Jesse staan samen voor het raam naar buiten kijken. Op het terras bij ons huis zien ze twee vogels. De één springt op de ander waarop Dominic tegen Jesse zegt: Kijk, dat deden papa en mama ook voordat jij kwam.

Boodschappen doen Uit het dagboek van een kind

Dominic gaat met oma mee boodschappen doen bij de Albert Heijn. Oma ontvangt geen reclame omdat ze een ‘nee-nee’ sticker op haar brievenbus heeft. Hierdoor ontvangt ze geen folders. Dominic vraagt waarom ze geen jokers plakt op de boodschappen, want dan krijg je korting. Oma zegt dat ze die niet heeft. Waarop Dominic zegt dat ze die ook bij de klantenservicebalie kan krijgen. Dan geeft hij als tip: Elke sticker heeft zoveel % korting. Plak je meer korting stickers op een product (bijvoorbeeld 30% + 30% + 30% + 10%) dan krijg je 100% korting! Wat hij natuurlijk niet weet is dat je geen korting kan combineren. Maar zijn oplossing was in ieder geval erg creatief.

Dure woorden

Toen Dominic nog maar zes jaar was had hij al een enorme woordenschat. Voor zo’n kleine jongen was dat wel uitzonderlijk. Zo vertelde mijn moeder na een dag oppassen het volgende. Ze ging hem naar school brengen. Het had die nacht gevroren en de meeste plassen waren bevroren. De voetpaden en fietspaden waren op sommige plekken spekglad. Dominic begon ineens te rennen en gleed over een bevroren plas. Oma waarschuwde hem dat hij wel voorzichtig moest doen. “Straks val je nog!”, riep ze hem na. Daarop antwoordde hij: “En dan val ik nog, dan scheurt mijn broek en mijn onderbroek. Dat is toch zo gênant!” Oma kijkt hem verbaast aan en zegt: “Dat is een duur woord!”, waarop Dominic vraagt: “Wat kost dat woord dan oma?”.

Inmiddels is Dominic 17 en is hij nog steeds bijdehand. Nu niet meer met grappige praatjes maar de bijdehandste opmerkingen. Oh ja, en hij verbetert ons als we de woorden dan en als omdraaien. Maar over zijn kindertijd kan ik wel een boek schrijven met leuke verhalen. Laatst schreef ik nog het blog Handleiding voor een puber met een grote knipoog. Schrijf jij ook alles op van jouw kind(eren)? Ik ben benieuwd naar jullie grappige verhalen.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *