* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Uit eten op Texel – Part I

By Posted on 0 3 m read 113 views

V

orige week schreef ik een blog over ons weekend op Texel en vandaag neem ik jullie mee naar de restaurants waar wij mochten eten. We hebben heel gevarieerd gegeten en met of zonder kinderen zijn ze allemaal echt aan te raden! Ga je uit eten op Texel dan zijn de meeste restaurants waar wij geweest zijn echt een aanrader!

Lunchen bij De Compagnie in Oudeschild

Bij aankomst op Texel gaan we lunchen bij De Compagnie in Oudeschild. Dit restaurant ligt op een mooie locatie aan het water. Het is goed weer en we mogen buiten op het terras eten. Achter glas gelukkig want de wind kan hier soms best hard waaien. Vriendelijk personeel en een Uit eten op Texel uitgebreide menukaart maken jouw bezoek hier compleet. We bestellen allemaal iets anders van de kaart en kunnen op deze manier bij elkaar een hapje proeven.

De gerechten hebben grappige namen die je niet zomaar vergeet. Mijn partner besteld een hamburger met Texels rundvlees, sla, rode ui en cheddar. Op de menukaart aangeduid als ‘Klieder’, deze kun je dus niet met mes en vork eten en je likt letterlijk je vingers erbij af. Die ziet er overheerlijk uit en zo smaakt hij ook! Mijn oudste zoon en ik gaan voor de sandwiches. We bestellen de ‘Stockholmer’, met gerookte zalm en roomkaas en de ‘Original’, een sandwich met gerookte kip, avocado, sla en tomaat. De jongste twee bestellen iets uit het kidsmenu en ook hier is keuze genoeg. Het uitzicht op de bootjes maakt onze lunch helemaal compleet. Wij komen hier graag nog een keer terug! Dus ga je uit eten op Texel? Zet deze dan op je lijstje. Adres: Haven 20, Oudeschild.

Ontbijten in het Eilandhotel in De Cocksdorp

Onze overnachting in het Eilandhotel was inclusief een heerlijk ontbijt. Slaap je hier niet dan kun je hier ook ontbijten of een drankje doen op het terras of aan de bar. Het hotel is eenvoudig maar netjes en je kunt hier gratis parkeren. Uit eten op Texel doen wij toch liever buiten de deur.

Late night snack bij Mamma Mia in De Koog

Na onze avond strandwandeling kregen we trek en zochten we een restaurant die nog open was. Dat was best lastig want de meeste pizzeria’s gingen om 22.00 uur dicht en de meeste waren zelfs al een half uur eerder gesloten. Mamma Mia in De Koog was nog wel open. We Uit eten op Texel hebben hier een kapsalon, Turkse pizza en durüm besteld. Fijn zo’n plekje waar je nog laat terecht kan. Adres: Dorpsstraat 26, De Koog.

Kaasplankje op de Kaasboerderij Wezenspyk in Den Burg

Tijdens onze fietstocht door Texel kwamen we langs Kaasboerderij Wezenspyk. Dit is echt een aanrader en we zijn hier de laatste dag nog even geweest om wat lekkers mee naar huis te nemen. Deze kaasboerderij is van familie Witte en die zijn echt een begrip op Texel. De boerderij ligt omgeven door weilanden met schapen (dat vond onze jongste erg leuk). Je kunt hier gezellig borrelen met een kaasplankje. In de winkel verkopen ze Texelse schapen-, boeren- en geitenkaas. De verkoopster liet ons brandnetelkaas proeven. In mijn hoofd voelde ik de blaren al op mijn tong maar de smaak was verrassend lekker! Hier hebben we dus een aantal kazen van mee naar huis genomen. Leuk om te weten is dat de Albert Heijn op Texel zelfs kaas van deze kaasboerderij verkoopt! Wil je hier ook proeven? Het adres is Hoornderweg 29, Den Burg.

Snelle kibbeling bij Viscenter Waddenzee in Den Burg

In het gezellige centrum van Den Burg, de hoofdstad van Texel, haalden we een zak kibbeling. Een grote zak kibbeling valt hier erg tegen. Verwacht je bij een grote kibbeling een klein portie dan is het niet zo erg maar nu was het erg lastig om de zak te delen. Gelukkig smaakte de kibbeling wel, maar hier zullen we niet zo gauw nog een keer terugkomen.

Volgende maand lees je deel twee van mijn blog Uit eten op Texel. Geloof me, ik heb de beste restaurants bewaard voor het laatst. Wat trouwens opvalt op heel Texel is dat mensen hier zo vriendelijk en attent zijn. In samenwerking met de VVV van Texel volgen er de komende weken meer leuke blogs over ons weekend op Texel. Ben jij wel eens op Texel geweest en waar ga jij graag uit eten? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.