* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Trouwen in de zomer

By Posted on 0 3 m read 28 views

H

et fijne aan blogger en bruidsfotograaf is dat ik voor jullie als bruidspaar vaak wel handige tips kan geven. Ga jij trouwen in de zomer dan komen er vaak andere dingen bij kijken dan in de winter. Trouwen kan een hoop stress met zich meebrengen Wellicht maak je je zorgen over het weer. Trouwen in de regen heeft voor de meeste bruidsparen geen voorkeur.

De voordelen

Trouwen in de zomer heeft veel voordelen. Bijna iedere bruid kiest voor een jurk waarbij je het liefst geen (winter)jas wil dragen. Dus als jullie gaan trouwen in de zomer dan is de temperatuur vaak prima en heb je geen jas nodig. In de zomer zijn de meeste mensen vrolijker en dat komt natuurlijk goed uit als je blije mensen op je bruiloft wil. De dagen zijn langer en hebben meer zonne-uren. Hierdoor is het langer licht. Veel mensen zijn in de zomer vrij. Je hebt over het algemeen een bruinere huid dan in de winter. Bij mooi weer kun je buiten trouwen.

De nadelen

Ga je trouwen in de zomer dan moeten al jouw gasten hun vakantie vaak om de bruiloft heen plannen. Dit is vooral voor gezinnen met schoolgaande kinderen en mensen die werkzaam zijn in een schoolsector vaak een uitdaging. Houd er dus rekening mee dat sommige personen Trouwen in de zomer niet op jullie bruiloft kunnen komen omdat ze op vakantie zijn. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je gaat trouwen in het buitenland. Bij hoge temperaturen is het vaak afzien voor alle personen in kostuum. Plan je fotoshoot in de ochtend of laat in de middag, zo voorkom je fel zonlicht. Is het heel warm op jullie trouwdag dan drinkt iedereen ook meer, dat houdt in hogere kosten voor jullie.

Wat je moet weten over de bruidsfotograaf

De bruiloft regelen is nog een hele klus. Door veel te lezen, te leren van personen die al zijn getrouwd kun je je goed voorbereiden op jullie bruiloft. Maar dan komt het belangrijkste onderdeel, de bruidsfotograaf. Op het social media kun je veel fotografen vinden die als hobby fotograferen, net met fotografie beginnen of voor het eerst bruidsfotografie gaan doen. Dat is natuurlijk leuk voor als je een klein budget hebt, maar bedenk wel, de foto’s en video zijn straks jullie enige tastbare herinnering. Wil je echt jullie mooiste dag, waarvoor je hard gespaard hebt, laten vastleggen door een amateur?

Bruidsfotografie is een vak apart. Uit eigen ervaring weet ik dat het stressvol is. Een fotograaf moet veelzijdig zijn, stressbestendig, flexibel, meedenkend en vooral goed kunnen fotograferen. Iemand die alleen zwangere vrouwen fotografeert is niet gewend om spelende kinderen, onverwachte situaties en snelle wendingen vast te leggen. Je moet kunnen portretteren, snel kunnen schakelen (de kus komt maar één keer) en zowel binnen als buiten kunnen fotograferen. Houd hier dus rekening mee bij het maken van jullie keuze voor een fotograaf.

Wat zijn de kosten van een bruiloft

Misschien ben je heel benieuwd wat de kosten zijn van een bruiloft. Groot gelijk heb je, want het is tenslotte één van de belangrijkste dagen van je leven, maar waarschijnlijk ook de duurste dag. In mijn blog Wat kost een bruiloft heb ik uitgezocht wat een bruiloft gemiddeld kost. Natuurlijk is dit voor iedereen anders. Wanneer je gaat trouwen in de zomer dan scheelt het vaak wel weer in de kosten omdat je niet altijd een binnen locatie hoeft af te huren.

Hoe kies je een fotolocatie?

Gaan jullie trouwen in de zomer dan kiezen de meeste bruidsparen ervoor om buiten foto’s te maken. Dat is ook logisch want persoonlijk vind ik natuurlijk licht het allermooiste. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Ben je nog op zoek naar een mooie fotolocatie? Lees dan eens deze tips in mijn blog De mooiste fotolocaties voor bruidsparen.

Ik wens jullie veel succes met het plannen van jullie bruiloft.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.