* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Touren met de Fiat 500e

By Posted on 0 4 m read 51 views

Z

o gelukkig als een klein kind met nieuw speelgoed, ben ik ook als ik op 1 juni de Fiats 500e ophaal bij Zeeuw Automotive in Zwijndrecht. We gaan touren met de Fiat 500e en dat doen we als onderdeel van een marketingcampagne voor Chan Stile Di Vita. We krijgen 2 auto’s mee in de kleur van de website, roze en grijs. Koen heeft zijn huiswerk goed gedaan want ik krijg de komende dagen mijn glimlach niet meer van mijn gezicht. Wat een geweldige auto’s!

Mijn eerste rit met een Fiat 500

Al vanaf het eerste moment dat ik een Fiat 500 zag was ik verliefd. Toen wij 12 jaar geleden gingen trouwen in Toscane was onze trouwauto een Fiat 500. Kort daarna kochten we onze eerste Fiat 500, een metallic grijze. We reden er zelfs mee naar Italië. Onze bagage zat in de dakkoffer, die bijna net zo lang was als de auto zelf. Het was een grappig gezicht en het paste prima. Maar toen onze kinderen groter werden, groeide onze Fiat niet met ons mee. We moesten een grotere auto kopen voor die lange benen van onze tieners. Met tranen in mijn ogen nam ik afscheid van onze Fiat 500. Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik was toen ik hoorde dat ik mocht touren met de Fiat 500e.

Elektrisch rijden Touren met de Fiat 500e

Voor het eerst reed ik in een elektrische auto. Het was even wennen en je rijdt bijna geluidloos. Je loopt met je sleutel in je hand naar de auto toe en de portier ontgrendelt zich direct. Aan de binnenzijde van het portier bevindt zich een kleine knop om de deur te openen. In het dashboard zit een infotainmentsysteem met touchscreen en navigatie. Heel fijn want verdwalen is één van mijn zwakke punten. Ik koppel met gemak mijn smartphone aan het systeem en ik kan gelijk al mijn apps openen op het scherm. Superhandig!

De auto opladen

Ga je touren met de Fiat 500e dan moet je hem natuurlijk ook opladen. Met een druppel kun je bij de meeste benzinestations met een elektrisch oplaadpunt of een oplaadpaal opladen. In 5 minuten kun je alweer aardig wat kilometers verder rijden en met 30 minuten zit je tank al 80% vol. De eerste keer dat we de auto’s gingen opladen moesten we wel even kijken hoe alles werkte hoor. Want niet elk benzinestation met oplaadpunt werkt nog voor alle auto’s. Dat hebben we geweten want we hadden nog maar 7% toen we eindelijk de auto’s konden opladen. Best even een spannend momentje want je kan niet zomaar een jerrycan met stroom halen. Ook dit is gewoon even wennen. Met wat hulp van Maxime (collega van Koen) lukt het ons toch om de auto’s op tijd op te laden.

Met een volledig opgeladen accu kun je met gemak 320 kilometer rijden. Let er wel op dat door gebruik van de airco je accu sneller leeg gaat.

De gemakken van de La Prima 3+1

Touren met de Fiat 500e Touren met de Fiat 500e La Prima 3+1 is extra comfortabel. Aan de rechterzijde zit namelijk een extra achterportier. Handig voor je passagiers die achterin zitten. Wij maken hier wel gebruik van want in elke auto zitten 3 personen. Nog zo’n fijn detail zijn de LED-koplampen die in het donker je zicht goed verlichten. En als je de auto op slot doet of opent dan geeft hij een knipoog. Wat mij ook opvalt is de ruimte in de auto. De middenconsole met schakelpook is hier niet nodig en geeft daarom meer beenruimte.

Nog meer luxe tijdens het rijden

Het is misschien even wennen maar touren met de Fiat 500e heeft nog meer gemakken. Zo is de 500 uitgerust met een innovatief rijassistentiesysteem die ervoor zorgt dat je extra veilig rijdt. En hou je van doorrijden dan word je op tijd gewaarschuwd bij een snelheidslimiet of flitser. Voor nog meer gemak tijdens het touren met de Fiat 500e kun je ook de cruise control inschakelen. Maak je lange afstanden of rij je in de file dan is dit ideaal! Aan de actieve rijstrook assistent (Lane Keeping Assist) moest ik wel even wennen. Je kunt niet wisselen van rijbaan zonder dat je je richtingaanwijzer aanzet. Dit zou iedere auto moeten hebben! Want ik kan me kapot ergeren aan mensen die geen richting aangeven en op het laatst toch nog even afslaan. Nog een handig dingetje zijn de inparkeerassistentie en de achteruitrijcamera met het parkeren.

Afscheid nemen

Na twee dagen touren met de Fiat 500e wilde ik hem het liefst meenemen naar huis. We gaan nog even met de auto’s door de carwash en rijden terug naar Zwijndrecht. Wat een fijne auto’s en wat hebben we ervan genoten! Koen, ik wil je bedanken voor deze samenwerking en Zeeuw Automotive, bedankt voor het uitlenen van jullie pareltjes!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *