* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Toffe hotspots in Nederland

By Posted on 0 3 m read 177 views

Z

ondag is voor ons meestal een dag waarop wij iets leuks doen met de kids. Pretparken zijn vaak alleen leuk met mooi weer en ook best prijzig waardoor dit niet iets is waar je elke week naar toe kan gaan. Daarvoor hebben we ons abonnement op de dierentuin. Toch zoeken we ook naar leuke plekjes waar we nog niet eerder geweest zijn of graag een keer naar toe willen gaan. Uiteraard niet alleen maar iets voor kinderen maar ook voor samen of alleen. Lees mee met mijn blog Toffe hotspots in Nederland.

Veere

Afgelopen zomer ontdekten wij het schattige dorpje Veere in Zeeland. Het dorpje is grotendeels autovrij dus parkeren moet echt aan de buitenkant van het dorp. Vanaf daar loop je langs het water naar de hoofdstraat van Veere.

Wat maakt Veere zo bijzonder? De smalle straatjes, de grote kerk, historische markt met koopmannen in ouderwetse kledij, de kleine winkeltjes en gezellige terrasjes. Veere ligt vlakbij Middelburg dus mocht je het na een halve dag al gezien hebben dan kun je altijd nog doorrijden naar deze stad.

Marken

Onze volgende ontdekking is Marken. Marken ligt op een fotogeniek en idyllisch schiereiland in het Markenmeer. Parkeren kan hier op het grote parkeerterrein, want ook deze plaats is grotendeels autovrij.

Wat maakt Marken zo bijzonder? Het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stil gestaan. De inwoners van Marken wonen in kleine authentieke houten huizen op palen. Veel toeristen komen naar Marken voor een bezoek aan de Klompenmakerij.

Toffe hotspots in Nederland Volendam

Marken kun je combineren met een bezoek aan Volendam. Er vaart regelmatig een boot en na ongeveer een half uurtje ben je in het volgende dorpje. Volendam is denk ik één van de bekendste dorpjes van Nederland. Bekend om haar typische klederdracht, klompen, kaas, bier en vissersbootjes.

Kinderdijk

Niet ver van onze woonplaats ligt het dorpje Kinderdijk. In Kinderdijk staat 19 windmolens aan de rivier de Lek. Sinds 1997 staat Kinderdijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dit maakt een bezoek aan dit dorp extra bijzonder. Kinderdijk is prima te bereiken met de auto of de fiets maar ook met het openbaar vervoer. Parkeren kan rondom het dorp of in de dorpen die in de buurt liggen. Vanaf Krimpen aan de Lek kun je met de pont ook overvaren.

Goed om te weten, de molens zijn nog steeds in gebruik maar niet het hele jaar door. Wil je een molen aan het werk zien, kom dan op een zaterdag in juli of augustus.

Giethoorn

Een idyllisch dorpje in het noorden van ons land is Giethoorn. Dit dorpje ligt in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en staat bekend om de vele boerderijen met rieten daken, kleine eilandjes met bruggetjes en schattige huisjes. Giethoorn wordt soms ook wel het Venetië van Nederland genoemd.

Wat is hier leuk om te doen? Maak een rondvaart met een fluisterbootje of rondvaartboot en vaar onder de vele bruggetjes door. Ga daarna lekker culinair uit eten in één van de beste restaurants van ons land.

Ik heb nog veel meer leuke hotspots in ons land ontdekt, maar hier over lees je meer in mijn volgende blog. Heb jij nog een leuke tip voor mij? Laat dan je reactie achter onder mijn blog. Ik ben erg benieuwd naar jullie toffe hotspots in Nederland en welke must-see dorpjes ik volgens jullie echt moet bezoeken.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *