Toerist in eigen land – De Keukenhof

By Posted on 0 3 m read 29 views

V

oor veel toeristen is Nederland het land van de klompen, kaas en tulpen. Met klompen heb ik al helemaal niks, tulpen staan best gezellig in een vaas op mijn eettafel en kaas dat eten wij hier over de pasta, op brood of als borrelhapje. Blijkbaar denken toeristen daar anders over en staat een bezoek aan de Keukenhof in Lisse hoog op de ‘must-see’ list als je in Nederland op vakantie gaat. Hoog tijd om zelf eens een kijkje te nemen in deze toeristentrekpleister. Natuurlijk zonder vooroordelen en stipt om 08.00 uur als het park open gaat.

Het beste tijdstip

Wat mij direct opvalt is het groot aantal bezoekers wat al binnen is, maar ondanks dat komen er nog meer bussen met toeristen aan. Niet te vergeten de Chinezen en Japanners die van de bloembakken voor de ingang al minstens 100 foto’s hebben gemaakt. Grappig om te zien en ik vermaak me tot nu toe ook prima voor de ingang van het park.

Wanneer is de Keukenhof geopend

De Keukenhof is 8 weken per jaar open waardoor ze in die periode gegarandeerd bloemen kunnen laten zien. Dit jaar was de Keukenhof geopend van 21 maart tot en met 19 mei. De laatste 5 jaar komen er in deze periode (eind maart tot en met eind mei) meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Opmerkelijk want in mijn vriendenkring zijn er niet tot geen vrienden die ooit eens een bezoek aan de Keukenhof hebben gebracht. En dat zie je ook want de meerderheid van de bezoekers zijn toeristen uit het buitenland. Daarnaast brengen mensen die wat ouder zijn hier graag hun tijd door. Hier en daar zie je ook een aantal gezinnen en stelletjes.

Het is bijna half mei en een groot deel van de bloemen staan er helaas niet meer. De bollenvelden zijn ook verdwenen maar de sfeer is goed. Foodtrucks en diverse eettentjes staan gezellig opgesteld. Verkleed personeel, een thema in de kassen, muziek en miljoenen kleurige bloemen maken het park tot een attractie. Ook aan de kinderen is er gedacht. Een leuke speeltuin, doolhof en kinderboerderij worden druk bezocht. Niet alleen door kinderen maar ook door volwassenen. Op de kinderboerderij huppelen geitjes vrolijk rond.

Vakantiegevoel

Een vaste bezoeker raad mij aan om naar de inspiratietuinen te gaan. Ik was niet meteen onder de indruk. Maar bij Ibiza Garden krijg ik wel een relaxt gevoel en haalt één van de meiden een fles champagne en glazen tevoorschijn. Palmbomen, zand, hangmatten, bloemen in een bootje, loungebanken, een schommelstoel en relaxt seat. Heel gaaf die lifestyle inspiratietuin. Jammer dat het niet zulk lekker weer is maar een vakantiegevoel krijg je direct.

Tegen 12.00 uur is het behoorlijk druk. We hebben trek en halen nog even wat te eten. Daarna lopen we richting de uitgang. Leuk om gezien te hebben maar wel jammer van de bollenvelden.

Prijzen

Dat valt nog best tegen. Een volwassene betaalt 17,00 euro en een kind 14,75 euro. Parkeren kost 6,00 euro. Voor een optimaal bezoek heb je een parkgids nodig (ook leuk als souvenir). Hiervoor betaal je 5,00 euro.

Een broodje hamburger met een paar frietjes kost al gauw 17,50 euro. Voor een ciabatta met kip ben je ongeveer 5,25 euro kwijt. Dat zijn echt geen grappen meer maar de gemiddelde bezoeker betaalt dit gewoon en het is dan ook razend druk bij alle eettentjes en restaurants.

Kort samengevat

Het was zeker leuk om een keer naar de Keukenhof te gaan. Of ik nog een keer zou gaan? Ja, als de bollenvelden in bloei staan. Maar daarna is het niet iets wat ik elk jaar wil gaan doen. Ik voelde me net een toerist en heb in ieder geval veel mooie foto’s gemaakt met mijn camera.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: