* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Tips voor leuke dagjes weg

By Posted on 0 4 m read 37 views

W

ie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op dingen ondernemen. Eerder schreef ik een blog over 10 x dagjes weg met kinderen en vandaag geef ik je graag wat tips voor leuke dagjes weg zonder kinderen. Uiteraard kun je er toch voor kiezen om de kids mee te nemen. Er even tussenuit betekend vaak even tot rust komen en nieuwe dingen ontdekken. Of je nu volop geniet van het leven of dat je nu op zoek bent naar nieuwe dingen, soms heb je het even nodig.

Bezoek een kasteel

Je kunt natuurlijk de kastelen route volgen maar je kunt ook een kasteel bezoeken in combinatie met iets anders. Op onze route naar de hunebedden plande ik een bezoek aan kasteel Rechteren. Het leuke aan iets combineren is dat je meer bijzondere dingen kunt zien of doen op één dag. Wat maakt Kasteel Rechteren zo bijzonder? Het kasteel is als enige kasteel bewaard gebleven in de provincie Overijssel. Waar ligt dit kasteel? Je vindt Kasteel Rechteren in Dalfsen, Overijssel. Jammer genoeg is het kasteel Tips voor leuke dagjes weg niet toegankelijk voor het publiek. Het gezin wat in 2017 het kasteel heeft geërfd woont op het landgoed in een boerderij. Je mag wel foto’s maken en je kunt om het landgoed heen rijden.

Herten op het landgoed

Met de auto maken we een rondje om het landgoed van Kasteel Rechteren. Het is een zanderige weg met gaten en kuilen. We komen een paar wandelaars tegen maar verder is het hier heel rustig. Vanaf het landgoed kun je een mooie foto maken van het kasteel. Terwijl ik mijn camera pak, rent er een hert over het landgoed. Even verderop blijft hij zitten. Heel voorzichtig loop ik richting het hert. Hij blijft nog steeds stil zitten en ik kan hem vastleggen met mijn camera. Wat bijzonder! Op het landgoed wonen veel wilde dieren. Je mag niet over het hekje heen maar vanaf de weg kun je ze als je geluk hebt ook zien.

Pluktuinen

Ik heb nog meer tips voor leuke dagjes weg. Ga een dagje naar een pluktuin. Wist je dat je niet alleen bloemen kunt plukken maar ook thee en fruit? Tof als je iemand een mooi boeket cadeau wil doen of een fruitmand wil samenstellen. Op de website van pluktuinen vind je alleen informatie die je nodig hebt.

Varen op de Biesbosch

Met mooi weer is het heerlijk om een eindje te gaan varen. Heb je geen boot dan kun je er eentje huren. Als het gaat om tips voor leuke dagjes weg dan hoort deze echt in dit rijtje thuis. Overdag varen en in de namiddag lekker BBQ-en. Je kunt hier zelfs zwemmen in het water en als je geluk hebt kom je zoveel dieren tegen. Vogels spotten met kleine kinderen gaat wat minder goed heb ik ondervonden maar het natuurgebied hier is zo mooi!

Fietsen in Delft

Met haar rijke geschiedenis is Delft één van die steden waar je niet uitgekeken raakt. Begin bij de Oostpoort en vanaf daar kun je lopen naar het centrum van Delft. Het stadhuis is een imposant gebouw dat direct opvalt als je het plein op komt lopen. In een zijstraatje vind je de Delfts blauwe muur en achter het stadhuis zit de lekkerste viszaak van Nederland, De Visbanken. Vanaf daar maakten we een wandeling naar het Museum Prinsenhof. We konden vanwege Covid-19 niet naar binnen maar de tuinen zijn Tips voor leuke dagjes weg al een bezoek waard. In de binnenstad vind je allemaal grachten met authentieke bruggetjes. De Trompetstraat is in Delft echt een begrip. We halen nog een ijsje en lopen terug naar de auto. Parkeren is het makkelijkste in de Marktgarage.

Terug in de tijd

Soms stappen we in de auto en gaan we een stuk rijden. Dan beslissen we onderweg waar we naar toe gaan. Zo komen we de laatste tijd veel in het noorden van Nederland. Op deze manier vonden we de vesting Bourtange in Groningen. Deze vesting ademt de middeleeuwse sfeer uit. De vestingstad is gerestaureerd en ligt ten oosten van de stad Groningen, vlak bij de Duitse grens. De stad vindt zijn oorsprong in 1580. Het lijkt alsof je teruggaat in de tijd. De middeleeuwse bouwwerken, historische winkeltjes, smalle grachten, dijken en voormalige soldatenbarakken nemen me mee naar vroeger. De vestingstad is gebouwd in een stervorm en vanaf de lucht kun je met een drone spectaculaire foto’s maken.

Molens aan het water

Een paar weken geleden waren we op zoek naar bollenvelden in Noord-Holland. Ik ontdekte meteen nog meer tips voor leuke dagjes weg. In mijn blog Mooie fotolocaties in Nederland schreef ik al eerder over De Zaanse Schans. Dit openluchtmuseum kun je vanaf de weg al goed zien. In het weekend en in de vakanties is het hier erg druk met toeristen. Ik raad je aan om deze locatie te bezoeken op een doordeweekse dag of in het laagseizoen. De Zaanse Schans ligt vlakbij Zaandam. Het pittoreske dorpje staat bekend om haar traditionele architectuur en houten molens.

Vind je het leuk om meer tips voor leuke dagjes weg te lezen? Laat jouw reactie achter onder mijn blog, wie weet schrijf ik binnenkort een vervolg op dit blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *