* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Tips voor in het vliegtuig

By Posted on 0 4 m read 53 views

O

mdat mijn ouders het vroeger niet zo breed hadden gingen we niet vaak op vakantie. Vliegen was al helemaal taboe. Op mijn 18e stapte ik voor het eerst in het vliegtuig. We gingen naar Spanje op studiereis. Ik wist niet wat ik mee moest nemen en vond het super spannend. Als iemand me toen wat tips voor in het vliegtuig had gegeven dan was ik erg blij geweest. Nu 21 jaar later heb ik al vaak gevlogen, waarvan 26 reizen voor werk. Ik heb nog lang niet alle bestemmingen gezien dus ik heb nog een hele waslijst aan landen die ik wil zien.

Ik heb altijd al iets met vliegen en vliegtuigen gehad. Nadat ik de eerste keer gevlogen had, bleef het kriebelen als ik weer mocht vliegen. In de jaren die ik op Schiphol heb gewerkt was het dan ook geen straf om naar Schiphol te rijden. Parkeren langs de landingsbaan was perfect. Ook nu heb ik een glimlach op mijn gezicht als ik maar in de buurt van de luchthaven kom.

Hier volgen wat handige tips voor in het vliegtuig voor de beginnende en ervaren vlieger.

HandbagageTips voor in het vliegtuig

Stop in je handbagage een klein toilettasje met spulletjes voor tijdens de vlucht. Bijvoorbeeld lippenbalsem of oogdruppels. In de lucht kan je namelijk best wel eens last hebben van droge ogen of lippen. Neem nachtcrème mee voor je droge huid. En zeker niet onbelangrijk, neem een nekkussentje en oordopjes mee.

Neem een leeg flesje of je dopper mee. Deze kun je na de douane vullen met water. Je hoeft dan geen duur flesje water te kopen in het vliegtuig of op de airport. Vochtige doekjes, of billendoekjes voor de mama’s onder ons, ideaal om even je handen af te doen of je snel op te frissen.

Wat trek je aan in het vliegtuig

Draag makkelijke comfi kleren voor in het vliegtuig. Een tijd lang was het een trend om zo’n house broek te dragen met felle kleuren. Ziet er niet uit en je zag er veel mensen in lopen. Oké, ik geef toe, een spijkerbroek is misschien ook niet echt prettig. Draag comfortabele kleding en makkelijke schoenen. Ik loop graag op hakken maar als ik ga vliegen dan stop ik ze toch echt in de koffer. In het vliegtuig is het vaak koud, liever geen blote benen en neem een vestje of sjaal mee. Trek laagjes aan zodat je wat aan of uit kan doen. Ook superhandig voor als je aankomt op de bestemming.

Waar ga je zitten

Je kunt natuurlijk vooraf je stoel al reserveren. Heb je geen zin om hiervoor extra te betalen dan kun je ook een stoel kiezen bij het online inchecken. Ben je daar niet zo handig in en wil je gewoon inchecken op de luchthaven? Zorg dan dat je ruim op tijd aanwezig bent en kies een stoel bij het raam of op de vleugel. Stoelen bij de nooduitgang en op de eerste rij hebben extra beenruimte.

Elektronica mee?Tips voor in het vliegtuig

Na de check-in volgt de douane controle. Houd er rekening mee dat je al je elektronische apparaten zoals een laptop, tablet, smartphone, camera, etc. moet laten zien. Ik neem zelf altijd een tas met mijn camera’s en objectieven mee. Die moet ik open doen en alles wordt gecontroleerd. Je laptop moet uit je tas. Het is mij een keer gebeurd dat ik de sleutels van mijn handbagage goed had opgeborgen. Dan heb je dus mooi pech en wordt je slot opengebroken.

Last van je oren?

Last van je oren tijdens de landing? Zorg dat je kauwgom bij je hebt en een flesje water. Slikken helpt namelijk tegen de oorpijn. Natuurlijk zijn er nog meer tips voor in het vliegtuig, bijvoorbeeld speciale earplanes oordopjes.

Bang om te vliegen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je het eng vindt om te vliegen of je houdt gewoon niet van vliegen. Blijf vooral rustig en zoek een plekje in het midden van het vliegtuig. Hierdoor voel je de turbulentie het minste. Zorg dat je genoeg water of thee drinkt en geen alcohol of koolzuur. Die zorgen er juist voor dat je misselijk wordt of last krijgt van een opgeblazen gevoel. Adem vooral rustig en eet geen zware maaltijden. Neem iets mee als afleiding, bijvoorbeeld een boek of muziek. Er gebeuren meer ongelukken met de auto dan met een vliegtuig. Relax!

Slapen in het vliegtuig

Het is uiteraard helemaal niet zo fijn om te slapen in het vliegtuig maar soms ontkom je er niet aan. Afgelopen zomer vlogen wij naar Thessaloniki en we waren nog niet eens vertrokken of mijn hele gezin was al in een diepe slaap. Prettig voor mij want toen kon ik eindelijk eens aan dat boek beginnen die al maanden in mijn kast stond.

Wil je ook slapen maar lukt het niet? Neem een sjaal mee als dekentje of een lekker warm vest. Drink geen cafeïne voor of tijdens de vlucht. Hierdoor krijg je alleen maar meer energie. Neem oordopjes en een oogmasker mee. Door je af te sluiten van de buitenwereld kun je makkelijker in slaap vallen.

Tot slot

Heb je na het lezen van mijn blog zin om te gaan vliegen? Boek dan nu je ticket bij de KLM en ontdek welke bestemming bij jou past.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *