* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Tips voor binnenspelen

By Posted on 0 3 m read 72 views

M

ijn jongste zoon van 9 denkt dat het vakantie is. Vanwege het coronavirus zitten we noodgedwongen thuis. Thuisscholing is toch lastiger dan ik dacht. Hij kan zijn aandacht er niet bij houden en ziet dit als een spelletje. Waarom huiswerk maken als er geen school is? En waarom ben je zo streng zegt hij. Gelukkig is er ook tijd voor ontspanning. Vandaag geef ik je graag wat tips voor binnenspelen. Lees je mee?

Een huis vol

Met 3 kinderen thuis is het gezellig druk in huis. Hoe zorg je dat je kind zich niet verveelt? Er zijn veel leuke dingen om te doen. Ook als je binnen moet blijven zoals nu of als het regent. Onze kinderen hebben 3 verschillende leeftijden (17, 9 en 1 jaar) dus wij moeten wel creatief zijn, maar ook dat lukt meestal wel.

Bouw een tentTips voor binnenspelen

Een tent bouwen is denk ik wel één van de oudste spelletjes die er bestaat. Of je nou een mooie tipi tent hebt of je gebruikt de lakens van je bed, het blijft leuk. Je kunt hem zo groot maken als je zelf wil. Met kussens en dekens erin. Zaklampen en knuffels. Natuurlijk is het helemaal leuk als je kind er een nachtje in kan slapen. Succes verzekerd!

Rollenspel

Verzin een rollenspel. Laat iedereen zichzelf verkleden. Oude kleding of verkleedkleren, het maakt niet uit. Je dochter op hoge hakken en je zoon met een baard. Je kunt er een toneelstukje van maken of raden wie je bent. Maak foto’s als herinnering.

Samen bakken of koken

Niets is er zo lekker als zelfgebakken koekjes. Jouw kind vindt het vast heel leuk om samen met jou iets lekkers te maken in de keuken. Je kan beginnen met iets simpels. Kinderen kunnen niet wachten om hun eigen baksel op te mogen eten. Omdat onze middelste geen makkelijke eter is, helpt hij af en toe mee als ik aan het koken ben. Samen het eten klaarmaken vindt hij geweldig. De kans dat hij dan zijn bord leeg eet is veel groter.

Een race met waterballonnen

Haha, dit is een lastige maar ook superleuk! Maak een parcours binnen of in de tuin. Vul een aantal waterballonnen met water. Leg een waterballon op een lepel en probeer zo snel mogelijk het parcours af te leggen. Je kunt de tijd timen zodat je elkaar niet in de weg loopt tijdens de race. Heb je een grote woonkamer of tuin dan kun je iedereen gelijk laten starten. Maak obstakels zodat je moet klimmen of kruipen met de waterballonnen.

Tips voor binnenspelenHoud een filmmarathon

Leg luchtbedden of matrassen op de grond en houd een filmmarathon. Van alle tips voor binnenspelen is dit natuurlijk wel een hele makkelijke. Ik bedoel niet dat je gewoon de tv aanzet voor je kinderen terwijl jij op je iPhone zit. Nee echt even samen film kijken. Kies om en om een film en houd rekening met elkaar. Tegenwoordig heb je genoeg keuze met Netflix en Disney+. Mocht je deze niet hebben dan kun je natuurlijk films huren of lenen. Wij hebben de hele Disneyreeks compleet, dus dan weet je waar je moet zijn.

Maak een schatkaart

Schat zoeken is één van de favoriete spelletjes van mijn jongste zoon. Maak een schatkaart, verkleed je als piraat en ga op zoek naar de schat. Je kunt allerlei opdrachten bedenken. Hier zijn ze best wel even zoet mee.

Ouderwets spelletjes spelen

Dan heb je natuurlijk ook nog de ouderwetse spelletjes van vroeger. Monopoly, Stratego, Memory en nog veel meer. Aandacht hebben voor kinderen is heel belangrijk. Door samen te spelen heb je niet alleen plezier met elkaar maar geef je de kinderen ook de tijd om hun verhaal te vertellen. Misschien over wat ze mee hebben gemaakt of waar ze mee zitten. Tijdens een spelletjesavond komt er soms meer los dat je had gedacht. Maar ook de tijd die je samen doorbrengt is kostbaar. Ik weet nog goed dat mijn moeder altijd tijd voor ons vrijmaakte. Samen thee drinken, spelletjes spelen en praten over van alles en nog wat. Voor kinderen is dit echt heel fijn en wie weet brengen zij dit weer over op hun kinderen later.

Wat doen jullie met de kinderen als het regent? Of nu met het Corona-virus? Binnen blijven is nu extra belangrijk maar voor kinderen kan dat nog knap lastig zijn. Heb je nog een paar leuke tips voor binnenspelen dan hoor ik het graag. Laat je reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *