* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Tips van een bruidsfotograaf

By Posted on 0 3 m read 221 views

H

et valt niet mee om je bruiloft te regelen. Daarom is het misschien fijn als je tips van een bruidsfotograaf krijgt. Ik vind het persoonlijk prettig om een bruidspaar vooraf aan de hand van mijn ervaringen wat handige tips mee te geven. In mijn blog deel ik ze graag ook met jou. Lees je mee?

Waar moet je aan denken Tips van een bruidsfotograaf

Bij het plannen van een bruiloft komt er heel wat bij kijken. Je krijgt misschien advies van anderen of je zoekt zelf via internet naar mensen die net als jij gaan trouwen. Meestal geldt: van fouten die anderen maken, kun je zelf leren. Eerder gaf ik je in mijn blog al een checklist zodat je niks vergeet. Maar naast de checklist is het soms ook handig om nog wat extra tips te krijgen.

Planning

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar plan ruimer dan je denkt nodig te hebben. In de praktijk komt het namelijk weinig voor dat alles perfect gaat. Wanneer je wat extra tijd inplant dan je daadwerkelijk nodig hebt, zal je zien dat je minder stress hebt. Dan heb je tijd om even wat te eten en te drinken tussendoor. Of je zal maar heel nodig moeten plassen, met een mooie (grote) jurk aan ben je niet in 2 minuten klaar. Eén van de belangrijkste tips van een bruidsfotograaf is dus een ruime planning te maken.

Opruimen

Zorg ervoor dat de ruimte waar jij je gaat aankleden is opgeruimd. De fotograaf komt voor het maken van mooie foto’s en laten we eerlijk zijn, jij wilt mooie foto’s dus ruim vooraf op. Niets is vervelender dan een rommelige kamer of ruimte. Een pluspunt is ook dat wanneer alles is opgeruimd, jij ook veel rustiger bent in je hoofd. Een rommelige kamer is voor niemand fijn en zeker niet als er veel mensen aan het werk zijn. Denk aan de visagiste, de kapper, videograaf, fotograaf, je moeder, schoonmoeder, zus of een vriendin.

Tips van een bruidsfotograaf En heb je toch wat dingen staan zoals koffiebekers of andere spulletjes die je moet gebruiken, houd die een beetje uit het zicht. Zorg dat alles netjes wordt opgeruimd voordat er foto’s worden gemaakt. Persoonlijk let ik daar zelf ook op, maar het is een beetje raar als ik een kamer moet opruimen voordat ik aan de slag kan.

Ceremonie

Het is logisch dat je op jullie grote dag een beetje zenuwachtig bent. Als ik nerveus ben dan praat ik sneller of er zorg ik dat ik snel klaar ben. Eén van de tips van een bruidsfotograaf is dan ook om alles extra langzaam te doen. Denk aan de eerste kus, het ja-woord, het geven van de ringen, het tekenen van de trouwakte. Doordat jullie alles rustig doen ben je ook minder zenuwachtig. Je ontspant een beetje en de fotograaf kan alles goed vastleggen. Pauzeer even als je je geloftes voorleest. Kijk naar je partner en lach even naar mij. Dat is klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het helpt je echt. En het resultaat is mooie foto’s, daar doen we het toch voor!

Social media policy

Het mooiste moment waarop de bruid naar het altaar loopt wil ik als fotograaf graag vastleggen. Hoe vervelend is het dan als iedereen met een smartphone of tablet in de lucht staat en niet naar de bruid kijkt. Laat je ceremoniemeester aan je gasten vragen op sommige momenten niet hun telefoon te gebruiken. Ook hiervoor is de reden dat jullie straks mooie foto’s hebben in plaats van allemaal schermpjes in beeld.

Wil je nog meer tips van een bruidsfotograaf? Stuur me dan even een berichtje, ik help jullie graag.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *