* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Terug in de schoolbanken

By Posted on 0 2 m read 111 views

D

e afgelopen periode stond bij mij in het teken van omscholing en leren. Ik ging terug in de schoolbanken. Na mijn toeristische opleiding kreeg ik tijdens mijn opleiding al een baan aangeboden en hoefde ik op wat trainingen na niet meer verder te leren. Maar toen ik geen baan in loondienst meer had heb ik me gefocust op mijn eigen bedrijf. Dit hield in dat ik in eens een ondernemer moest zijn. Dit ging niet vanzelf. Dat je als moeder van drie kinderen ook nog moest leren was niet altijd even makkelijk. Mijn man volgt nog een HBO opleiding en meestal ben ik de persoon die onze kinderen verzorgd. Maar als je echt iets wil bereiken dan kan dat ook. In mijn blog van vandaag neem ik je mee welke moeite ik ervoor moest doen om voor mezelf te beginnen.

Utrecht Terug in de schoolbanken

Omdat mijn bedrijf toch grotendeels bestaat uit social media heb ik eerst gekozen voor een training van een privé docent via Trainspot in Utrecht. Hier volgde ik de opleiding Online marketing & Social Media gedurende zes weken. Dit was intensief maar heel leerzaam. Vooral het één op één was heel prettig. Normaal duurt de opleiding minimaal een jaar maar omdat je privé les krijgt kan dit veel sneller en was ik al met een paar maanden klaar. Ideaal dus als je dit snel wilt afronden. Aan het einde van deze training heb ik twee certificaten ontvangen.

Amsterdam

Als fotograaf wil je toch ook een goede basis hebben. Juist omdat techniek niet mijn sterkste kant was heb ik gekozen voor een opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam. Midden in de stad met een niet al te volle klas college volgen was voor mij even tijd voor mezelf. Ik heb me volledig kunnen focussen op fotografie en heb mijn opleiding succesvol behaald. Door de pandemie zijn sommige lessen doorgegaan via internet maar de meeste gelukkig klassikaal. En hoe fijn is het om samen met je klasgenoten te kunnen werken, opdrachten te maken en een goed resultaat te zien. Hier waren we echt terug in de schoolbanken.

Rotterdam

Mijn vervolgopleiding fotografie heb ik voorgezet in Rotterdam. Geheel aansluitend op mijn eerste opleiding maar dan in een kleinere samenstelling. Weer een andere vorm van techniek. De opleiding heet Fotografie Next level. Naast een hele berg theorie krijg je hier ook een flinke dosis praktijk. Ik vind het prettig om ook deze opleiding in mijn rugzakje te hebben en kijk terug op een leerzame periode.

2020

Voor nu heb ik alles afgerond. En wie weet ga ik in de toekomst nog verder studeren maar als ondernemer en mama kan ik je vertellen dat het wel prettig is als je ook nog tijd voor andere dingen overhoud. Toch heeft omscholing wel zin. Ik keek eerst een beetje op om terug in de schoolbanken te zijn maar het heeft positief uitgepakt. Hoe mooi kan het zijn als je van je hobby jouw beroep maakt!

Heb jij altijd hetzelfde beroep gehad en hoe denk jij over omscholing?

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *