* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Strandhoppen in Zeeland

By Posted on 0 4 m read 91 views

Z

eeland heeft toch wel mijn hart gestolen als het gaat om stranden in ons land. Hier kun je dus ook met gemak op het strand liggen zonder dat je hoeft te vechten voor een strandbedje. In mijn blog Strandhoppen in Zeeland neem ik je mee naar de leukste, mooiste en meest bijzondere stranden van Zeeland. Benieuwd waar jij komende zomer Corona-proof op het strand kunt liggen? Stop dan vooral niet met lezen en laat je verrassen door deze heerlijke plekjes in het zuidwesten van ons land.

Vrouwenpolder

Het strand van Vrouwenpolder is één van mijn favoriete strandjes in Zeeland. In het rijtje strandhoppen in Zeeland staat hij dus bovenaan de lijst. Het strand heeft een breed zandstrand met in de zomer een strandwacht en gezellige strandtenten waar je een hapje kunt eten of drankje kunt doen. Dit strand heeft ook mijn aandacht getrokken door de leuke houten wegwijs bordjes. Toevallig kwam ik die tegen op Pinterest en daarna zijn we op zoek gegaan naar dit mooi stukje strand. Vind je de strandtent te druk dan kun je ook een lekker visje eten bij de strandtent aan de grote parking.

Vlissingen Strandhoppen in Zeeland

In mijn blog Overnachten in de Boulevardsuites van Boulevard 17 schreef ik over onze overnachting in Vlissingen. In de zomer is Vlissingen één van de meest bezochte hotspots van Zeeland. Dit komt ook omdat deze gezellige stad een strand heeft waar je vanaf de stad direct naar toe kan lopen. Aan het strand liggen restaurants, eettentjes en hotels. Omdat het niet een massa bestemming heeft is het er niet zo druk als bijvoorbeeld Scheveningen of Bloemendaal.

Zoutelande

Dit strand is razend populair geworden door het gelijknamige nummer van Bløf. Hier heb ik foto’s laten maken toen ik zwanger was van mijn dochter. Een prachtige plek en voor mij heel bijzonder om deze reden. Maar wist je bijvoorbeeld dat de meeste zonne-uren schijnen op het Zoutelande strand? In de zomer vind je hier strandcabines, lifeguards en gezellige terrasjes vlakbij het strand.

Burgh-Haamstede

Hier ben ik vanaf mijn tienerjaren zo’n beetje elke zomer wel een aantal keer geweest. Mijn ouders hadden eerst een stacaravan in Burgh-Haamstede en daarna gingen ze naar Zeeland verhuizen. De stacaravan verdween maar hun liefde voor dit strand niet. Elke zomer huren ze een strandhuisje op het strand van Nieuw Haamstede bij het vuurtoren pad of op het strand van Burgh-Haamstede. Ideaal, want dan hoef ik voor de kinderen geen strandspullen mee te slepen. Ook hier vind je een aantal strandpaviljoens maar omdat de stranden hier zo uitgestrekt zijn is het er zelfs in het hoogseizoen redelijk rustig. Genieten dus!

Westerschouwen

En als we dan tijdens onze tocht strandhoppen in Zeeland toch beland zijn op Schouwen-Duivenland, brengen we gelijk een bezoek aan het strand van Westerschouwen. Dit is minder bekend en kleiner dan Burgh-Haamstede. De stranden zijn hier breed en geschikt voor watersportliefhebbers. Leuk detail, vanaf dit strand kun je de Oosterscheldekering met het Deltapark Neeltje Jans zien.

Kamperland Strandhoppen in Zeeland

In maart verbleven wij een weekendje in één van de leukste vakantieparken in Nederland. Toen ik klein was ging ik hier ook op vakantie. Kamperland ligt vlakbij Vrouwenpolder. Ons resort had een eigen privé strand maar de meeste toeristen gaan naar het Banjaardstrand. In de zomer is het hier gezellig druk en kun je genieten van verschillende activiteiten.

Renesse

Misschien denk je nu aan een jongeren oord waar je eigenlijk liever niet naar toe wil. Maar het tegendeel is waar. Renesse is omgetoverd tot een gezellig toeristendorpje met leuke winkels en gezellige terrasjes. Het strand van Renesse is maar liefst 17 kilometer lang. Het strand is opgedeeld in aparte zones. Of je hier nu komt voor je rust, met je familie, als watersporter of nudist. Alles is hier mogelijk. Renesse is leuk voor jong en oud en staat daarom ook in de lijst strandhoppen in Zeeland.

Cadzand

Helemaal in het zuiden van Nederland ligt de badplaats Cadzand. Vlakbij de grens van België vindt je 11 kilometer lange zandstranden en een brede wandelboulevard. Daarnaast is het strand omringd door een prachtige natuur. Grappig detail, als het water laag staat dan kun je vanaf het strand naar het natuurgebied ’t Zwin lopen. Veel mensen gaan hier op zoek naar echte haaientanden. Hoe leuk is dit voor kinderen?

Domburg

De oudste badplaats van Zeeland is Domburg. Ook wel één van de bekendste badplaatsen denk ik en in de zomer is het hier druk met Duitse toeristen. Wij hebben hier afgelopen zomer heerlijke vis gegeten in het centrum van Domburg. Je weet niet wat je ziet, want de rijen met toeristen staan dan tot ver in het centrum. De stranden zijn hier breed en uitgestrekt. Ook hier zijn strandwachten aanwezig en vind je van die karakteristieke paalhoofden in zee en gekleurde strandhuisjes op het strand.

Vanaf 1 april tot en met 31 oktober moet je er wel rekening mee houden dat je overal betaald moet parkeren. Gelukkig betaal je lang niet zoveel als in de grote steden dus is een dagje naar het strand helemaal niet zo duur.

Welk strand is jouw favoriet? Ga je ook een keer strandhoppen in Zeeland, laat dan jouw voorkeur achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *