* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Sprookjesachtig Tunesië

By Posted on 0 4 m read 130 views

D

e betoverende Sahara, droomachtig landschap, een verscheidenheid aan cultuur, kilometerslange zandstranden, helderblauw water, heerlijke vruchten en traditionele Arabische gewoonten, dat is Tunesië. Het lijkt zo dichtbij maar Tunesië ligt in het noorden van Afrika en grenst aan Algerije, Libië en de Middellandse Zee.

Reisperiode

De best reisperiode is van maart tot november. In het hoogseizoen is het vrij warm dus dat is geen aanrader. Reis je met kinderen dan is de meivakantie perfect. Ben je niet gebonden aan een schoolvakantie dan is een verblijf in juni of september ideaal. In het voor- en naseizoen wordt er minder gevlogen naar Tunesië. Houd hier dus rekening mee met je vakantieplannen.

Wat te doen in Tunesië

Bezoek het oude Carthago, historische ruïnes en de kleurrijke musea. Een tal van schatten uit de Fenicische en Romeinse tijd. Een aanrader is het National Bardo Museum in Tunis. Hier staan de mooiste Romeinse mozaïeken. Als je dan toch in Tunis bent bezoek dan ook het oude deel van Tunis in de Medina. Ik vond de musea en de marktpleinen erg leuk om te zien. Smalle straatjes en oude mannetjes vormen het ideale straatbeeld. De wegen zijn stoffig en je ziet hier veel toeristen.

De bekendste badplaats is Hammamet. Witte stranden, een prachtige medina, witte huisjes met blauwe deuren in Arabische stijl. Na een dagje shoppen en strand nog even nagenieten in een Arabische Hamam. Een Hamam is een oosters badhuis waar mensen komen voor een reiniging, lichaamsverzorging en ontspanning. De naam Hammam komt van het Arabische woord ‘hamma’ en dat betekent heetwaterbron. Mijn eerste keer in een Hammam was tijdens mijn vakantie in Turkije. De oorsprong van de badhuizen gaat nog veel verder terug, deze komen namelijk uit de tijd van het Romeinse Rijk en het Byzantijnse Rijk. Later ontstonden er badhuizen en thermen en met de Turkse en Centraal-Aziatische tradities kennen we de badhuizen nu als Hammam.

Tunesië heeft prachtige stranden en helder blauw water. De meeste mensen huren hier een strandbedje en een parasol. De luxere hotels beschikken over een privé strand met ligbedden en parasols.

Voor een echte goede indruk en Arabische sfeer moet je gewoon een bezoek brengen aan Sidi Bou Saïd. Dit is een kleine pittoreske stad met idyllische huizen en straatjes.

Reizen in Tunesië

De meest gebruikelijke manier om te reizen in Tunesië is met de taxi. Taxi’s zijn goedkoper dan in Nederland en voor langere afstanden kun je gebruik maken van een gedeelde taxi (louage). Tussen de grote steden is er een treinverbinding of rijden er bussen. De comfort is niet zoals je gewend bent in Nederland en in het openbaar vervoer is het vaak warm en druk. Ik zou je dit niet aanraden.

De wegen in Tunesië zijn over het algemeen prima. Je kunt er voor kiezen om een auto te huren. Dan heb je meer vrijheid.

Eten in Tunesië

In Tunesië kun je heerlijk eten. Of je nu houdt van vlees, vis of groente gerechten, er is voor iedereen wel wat lekkers. De Tunesische keuken heeft veel multiculturele invloeden. Je vindt hier Arabische, Joodse, Turkse, Italiaanse en Berberse gerechten. Het fruit en de groente is kleurrijk en smaakvol. De kruiden die het eten hier zo lekker maakt is Harissa. Dit is een puree van pepers met knoflook. Het eten wordt klaargemaakt in verse olijfolie.

Persoonlijk ben ik gek op snoep. Houd je van zoetigheid dan kun je hier je hart ophalen. Net als in Turkije is in Tunesië de Baklava één van de zoete lekkernijen.

Star Wars filmlocaties

Star Wars liefhebbers herkennen ook een aantal filmlocaties uit 4 Star Wars films. Omdat ik hier thuis 3 mannen heb die helemaal gek zijn van Star Wars heb ik uitgezocht waar je dan het beste naar toe kan. Het gedeelte met de woestijnplaneet Tatooine en nog veel meer filmlocaties kan je bezoeken als je op vakantie bent in Tunesië.

Als je er naar vraagt weten de meeste bewoners niet eens wat Star Wars is. Daarom is het goed om vooraf de locaties al te noteren.

Het huis van Obi-one-Kenobi en Toshi Station kan je vinden op het westelijke gedeelte van het eiland Djerba. Dit eiland ligt voor de kust van Tunesië.

Ben’s huis wordt door de lokale vissers gebruikt als opslagplaats en staat er nog steeds. In episode IV van Star Wars is dit het huis waarin Obi-one Kenobi leefde als kluizenaar op Tatooine. De coördinaten zijn 33.740833,10.734951.

Sidi Jemour is een tempel die een paar kilometer naar het noorden ligt. In episode IV is deze te zien als Toshi Station in Anchorhead. Luke is dan op weg naar Mos Eisley. De coördinaten zijn 33.831411,10.747936.

Luke’s huis kan je vinden op 35 kilometer ten oosten van Tozeur bij Chott El Jerid. Dit is een zoutvlakte die het zuiden van Tunesië bedekt. De kleine iglo staat hier als enige gebouw in de omgeving en heeft een geweldig uitzicht over de vlakte. De coördinaten zijn 33.842921,7.779071.

De filmset Mos Espa staat midden in de woestijn en kan je nog steeds bekijken. Je kan hier de hele stad bekijken vanaf de toegangspoort, de Pod-racing arena, de galerij en diverse straten met Watto’s winkeltje, de markt en het café. De coördinaten zijn 33.994296,7.842677.

Er zijn nog veel meer  beroemde plaatsen die in de film worden weergegeven maar de laatste die ik met jullie wil delen is Medenine. Hier staat Anakin Skywalker’s huis.

Medenine is de grootste stad van Zuidoost Tunesië met als bezienswaardigheid Ksar. In Episode I van Star Wars werd dit gebruikt als buitenzijde van Anakin’s huis. De coördinaten zijn 33.347272,10.492051.

Genoeg Star Wars. Ik ben benieuwd of er volgers zijn die ook echt op deze plekken geweest zijn. Laat het me weten. Wil je ook een vakantie boeken naar deze bijzondere bestemming? Zoek dan jouw ideale accommodatie via Booking.com door op deze LINK te klikken.

Tot volgende week!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *