* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Sporten na een lockdown

By Posted on 0 3 m read 40 views

I

n mijn blog Sporten in een lockdown nam ik je mee naar mijn activiteiten thuis. Vorige maand kon je in het tweede deel van mijn blog lezen of ik ook geslaagd was me aan die uitdaging te houden. Vandaag kun je lezen wat mijn voornemens zijn met betrekking tot sporten na een lockdown.

Naar buiten

Om alvast een beetje te wennen aan de sportieve activiteiten kun je nu de lente in aantocht is ook weer lekker buiten sporten. Je hoeft niet perse te sporten met een schema maar dit kan wel een hulp zijn. Als het regent of echt heel koud en glad is ga ik niet graag buiten hardlopen. Ik heb me nu voorgenomen om de draad weer op te pakken en minimaal 1 x per week te gaan hardlopen. Met een muziekje erbij is dat prima te doen.

Sporten in een lockdown

Door de afgelopen maanden was mijn leven ook een stuk drukker dan normaal. Bij gebrek aan kinderopvang en school had ik overdag mijn handen vol aan mijn kinderen. Hierdoor werkte ik vaak in de avonden Sporten na een lockdown door tot in de late uurtjes. Om dan vroeg op te staan om te gaan hardlopen zat er vaak niet in. Ik moet dus eerlijk bekennen dan mijn conditie dramatisch achteruit is gegaan. Omdat de sportscholen gesloten waren had ik ook die tijd voor mezelf niet. In een huis vol met kinderen was het maar wat lastig om een momentje voor mezelf te vinden.

De draad weer oppakken

Hoe kun je toch weer meteen sporten na een lockdown? Om mij heen hoor ik mensen die nu inmiddels alle series en films op Netflix wel hebben gezien. Het is makkelijker om te gaan bankhangen dan naar de sportschool te gaan. Maar geloof me, als je nu direct de draad weer oppakt, dan voel je je straks ook weer fitter. Gelukkig gingen we tijdens de lockdown vaak naar buiten om te wandelen. Over het strand of door het bos. Lichamelijke beweging is zo belangrijk. Daarom kies ik ervoor om het sporten na een lockdown direct weer op te pakken.

Fitness of groepsles

Of je nu kiest voor fitness of juist voor een groepsles, het is allebei goed voor je. Persoonlijk houd ik meer van groepslesjes en zelfs in de lockdown deed ik regelmatig mee met de groepslessen die mijn sportschool organiseerde. Tijdens een groepsles ben je niet snel geneigd om ermee te stoppen en je ziet dat het ook van anderen een uitdaging is.

Samen sporten

Wat ook kan helpen is door samen met je partner te sporten. Dit kan ook weer een uitdaging zijn als je kinderen hebt, maar geef elkaar de ruimte en de mogelijkheid om te gaan sporten. Begin met één keer in de week en bouw het langzaam weer op naar wat je gewend was voor de lockdown. Bij ons thuis helpt het als mijn partner ziet dat ik lekker getraind heb. Hij heeft dan meteen ook zin om te gaan sporten en zo moedigen wij elkaar aan.

Hoe ervaar jij sporten na een lockdown? Zie je er tegen op of valt het juist reuze mee? Ik ben benieuwd naar jullie ervaring. Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *