* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Sporten met je partner

By Posted on 0 2 m read 72 views

A

nderhalve maand geleden zijn mijn partner en ik weer begonnen met sporten en gezonder eten. Door alle drukte was het sporten en even bij ingeslopen en we aten vaak even snel wat. Maar hoe fijn is het om alles weer op te pakken en resultaten te zien! Vandaag kun je in mijn blog mee lezen hoe wij invulling geven aan onze schema’s, ons werk en ons gezin. Sporten met je partner kan vaak leuke voordelen opleveren. Lees je mee?

Elkaar ondersteunen

Als je allebei wil sporten maar je hebt ook een drukke baan en een druk gezin dat is het belangrijk dat je elkaar steunt. Zonder die steun lukt het niet om te gaan sporten. Soms houdt dat in dat je direct na het avondeten naar de sportschool gaat. Jouw partner en kinderen moeten in dit geval de tafel afruimen en jou de tijd gunnen om weg te gaan. Mijn partner gaat vaak vroeg in de ochtend. Dat betekent dat ik dan zorg dat de kinderen op tijd op school zijn of verzorgd worden. Maar tijd voor het gezin is ook belangrijk. We eten in de avond altijd gezamenlijk.

Vroeg opstaan Sporten met je partner

Hardlopen doen we samen. We staan dan vroeg op als alle kinderen nog slapen. Onze oudste is bijna 18 dus we laten hem wel even weten dat we weg zijn. De middelste is 10 en die is meestal als eerste wakker. Onze jongste slaapt gelukkig vaak tot een uur of 9. Meestal heeft zij niet eens door dat we samen even een half uurtje gaan hardlopen. Je hoeft ook geen uren weg te zijn, als je maar tijd vrij maakt om samen of alleen te gaan sporten. En als het begin er meestal is, dan blijf je makkelijker in het ritme.

Thuis sporten of buiten de deur

Je hoeft natuurlijk niet altijd lid te zijn van een sportschool om sportief te zijn. Ik ken genoeg mensen die thuis sporten. Bij ons werkt dat niet. Wij wonen niet zo groot en vaak maken we plannen maar dan komt het er niet van. Dus voor ons werkt het wel als we buiten de deur gaan sporten. Ik heb trouwens wel alle benodigdheden om thuis te gaan sporten. Net na de bevalling mag je nog maar weinig sporten en in mijn geval helemaal niet. Toen ik het langzaam ging opbouwen voelde ik me niet fijn als iemand mij zou zien. Dus met een matje en gewichtjes thuis heb ik het langzaam opgebouwd.

Volgende maand laat ik jullie weten hoe het met het sportritme van mijn partner gaat. Hij had een lange weg te gaan maar ik ben zo trots op hem! Houd mijn website dus in de gaten als je wil weten welke vorderingen hij heeft gemaakt. Ga jij wel eens samen sporten met je partner? Laat jouw reactie achter onder mijn blog. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *