* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Sporten met je kinderen

By Posted on 0 3 m read 46 views

O

nze kinderen bewegen niet genoeg. Dat constateerde ik laatst omdat we door de lockdown meer binnen zitten. Maar niet alleen de pandemie heeft ervoor gezorgd dat we meer binnen zitten en minder bewegen, ook de tijd van nu. Kinderen gamen veel en spelen daardoor minder buiten. Hoe los je dit op? Door samen te sporten met je kinderen kun je ervoor zorgen dat ze weer wat meer bewegen. Creëer een gezonde levensstijl voor kinderen.

Hoe pak je dit aan

Het klinkt allemaal zo makkelijk maar het is ook best simpel. Zoek iets wat je kinderen leuk vinden om te doen en doe dit dan samen. Ik kwam er bij onze tiener achter dat hij steppen leuk vindt. Maar dit moest wel een stoere step zijn. Deze hebben we samen uitgezocht. Om je kinderen te stimuleren meer te bewegen kun je samen sporten met je kinderen. Samen met mijn zoon ga ik nu 2 keer per week hardlopen terwijl hij meegaat op de step.

De voordelen van sporten met je kinderen Sporten met je kinderen

Er zijn ook een aantal voordelen als je gaat sporten met je kinderen. Omdat je tijd samen doorbrengt richt je je aandacht ook op je kind. We praten tijdens het sporten over dingen die hij misschien normaal nooit had verteld. Ik merk dat dit hem goed doet en hij geniet van de quality-time die we samen hebben. Ook het hebben van een maatje tijdens het sporten is heel leuk en gezellig. Ik ren ook graag alleen met een koptelefoon op mijn hoofd maar samen met mijn zoon vind ik nog veel leuker.

Hou je aan je schema

Hardlopen doe ik graag vroeg in de ochtend, als mijn gezin nog slaapt. Mijn zoon staat dus net zo vroeg op en samen nemen we even de tijd voor ons sport momentje. Dit hoeft natuurlijk niet zo lang te zijn. We zijn het nu rustig aan het opbouwen. We begonnen met 3 kilometer inclusief een helling op en af. Dit breiden we uit naar 5 kilometer binnen een half uur. Uiteraard is dit voor iedereen anders. Kijk samen wat haalbaar is. Door je kind erbij te betrekken vinden ze het nog leuker en hebben ze echt het idee dat dit iets van jullie samen is.

Kies een nieuw uitdaging

Wat doe je als je kind er na een tijdje geen zin meer in heeft? Zorg voor een nieuwe uitdaging. Maak er een wedstrijd van of probeer dezelfde afstand binnen een korter tijdbestek af te leggen. Soms helpt het als je je kind beloont met een medaille of iets anders. Geef hem iets om naar uit te kijken of bespreek samen hoe je het vol kan houden.

Afwisseling

Zorg voor afwisseling als dit nodig is. Hoe? Pas de route aan of ga samen fietsen of lopen in plaats van beide iets anders. Hou altijd rekening met je kind. Ik kan bijvoorbeeld heel goed in mijn eentje hardlopen. Maar mijn zoon vindt het gezellig om te kletsen. Dit is van invloed op mijn tempo en uithoudingsvermogen. Door te praten gebruik je namelijk ook veel energie, maar dit is wel weer goed als je dit regelmatig doet. Bekijk het dus positief en hou het sporten met je kinderen gezellig.

Ga jij wel eens samen sporten met je kinderen en zo ja, wat doen jullie samen? Laat jouw reactie achter onder mijn blog, ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *