* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Sporten met een schema

By Posted on 0 3 m read 65 views

N

a een pauze tijdens de zwangerschap, herstelperiode, borstvoedingsperiode volgde een zomerstop. Nu zijn we weer een aantal weken verder en ik kan je vertellen dat ik sinds vorige week mijn ritme weer heb opgepakt. Sporten met een schema bevalt me tot nu toe prima. Een spierpijn dat ik had na de eerste keer! Ik kon niet eens meer traplopen zo veel pijn had ik. Maar dat betekend dus ook dat ik goed gesport heb! In mijn blog van vandaag neem ik je mee naar de veranderingen die ik persoonlijk heb aangebracht. Lees je mee?

Hardlopen

Hardlopen is voor mij een soort me-time. Even helemaal alleen, koptelefoon op en rennen maar. Het liefst heel vroeg voordat mijn gezin wakker wordt. Dan heb ik even de tijd voor mezelf en heb ik de rest van de dag meer energie. In mijn blog Fit & mama heb ik jullie verteld dat ik mijn doelen had gesteld. Met hardlopen was ik voor de zomer al begonnen maar tijdens de zomer heb ik dat een beetje laten versloffen. Tijdens onze vakantie in Italië was het namelijk veel te warm en heb baantjes gezwommen in plaats van hardgelopen. Daarom heb ik nieuwe doelen voor mezelf gemaakt.

Sporten met een schema Vlakbij ons huis is een stukje bos waar je prima kan lopen. Een rondje van gemiddeld 4 kilometer is prima te doen in de vroege ochtend. Ik daag mezelf dan uit door bijvoorbeeld de dijk om te rennen of een langere route te nemen. Ook hardlopen moet je opbouwen. Mijn vriendin vindt het bijvoorbeeld prettiger om snel te wandelen, terwijl mijn schoonzus liever rustig jogt. En ik? Ik hou er van om een interval te lopen of gewoon alleen maar rennen zonder te stoppen. Bepaal zelf wat je prettig vindt en hou je ook aan je schema. Zo hou je sporten met een schema leuk en kies je je eigen tempo.

Naar de sportschool

Alleen in de sportschool zie je mijn niet vaak. Na een half uur ben ik het al weer zat dus het moet wel interessant blijven. Ik kies daarom ook liever voor een groepsles. Dit moet wel een uitdagende les zijn waarbij het nut heeft om eraan deel te nemen. Ben je geen type voor een groepsles dan kun je altijd nog een Personal Trainer nemen. Je bepaald dat samen waaraan je wilt werken en wat jouw doelen zijn.

Bodypump

Elke week ga ik samen met een vriendin naar de groepsles bodypump. Je bepaald zelf welke doelen je stelt en hoeveel gewicht je wil gebruiken. Door het groepsverband wordt je ook gemotiveerd om mee toe doen en na afloop voel je je heerlijk! Lijkt het je leuk? Informeer ernaar bij een sportschool in de buurt.

Mijn schema? Ik bouw het rustig op. Met lichte gewichtjes tot steeds zwaardere gewichten. Ik hoef geen brede bodybuilder te worden dus ik let erop dat ik niet te ver hierin ga. Het voordeel van deze les is ook dat je alle spiergroepen aanpakt en we sluiten af met buikspieren. Niet mijn favoriete onderdeel maar wel noodzakelijk. Je kunt je misschien voorstellen waar mijn spierpijn vandaan kwam.

Morning workout

Naast de groepsles Bodypump neem ik ook deel aan de groepsles morning workout. Een les die je kunt vergelijken met BBB maar dan net even iets relaxter. Op leuke liedjes van vroeger en in de buitenlucht trainen we 45 minuten. Een goede start van mijn dag!

In mijn agenda staan dus elke week 3 activiteiten om te gaan sporten. Nu de zomer voorbij is en de temperaturen weer wat minder warm worden hoop ik dat ik mijn doelen ga bereiken. Sporten met een schema hoeft dus niet een schema te zijn op de sportschool. Mijn partner houdt niet van groepslessen en traint dus wel liever in de sportschool. Hij is net als ik afgelopen week structureel begonnen en bouwt het voorlopig rustig op.

Ben je benieuwd of we onze doelen gaan behalen? Via mijn blogs houd ik je graag op de hoogte. Wat doe jij aan sport? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

close
* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *