* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Sporten in een lockdown – Part II

By Posted on 0 2 m read 81 views

V

ier weken geleden schreef ik een blog over Sporten in een lockdown. Thuissporten is met een thuiswerkende partner en 3 kinderen thuis toch een hele uitdaging. Op de momenten dat ik normaal zou gaan sporten sta ik nu de was op te vouwen of heeft één van mijn kinderen mij nodig. Omdat ik normaal gesproken naar de sportschool zou gaan om te trainen was ik echt even weg. Zo kon ik tijd voor mezelf inplannen en gelijk lekker sporten. Maar dat is als je gaat sporten in een lockdown heel anders. Nu werd ik thuis gestoord als ik wilde gaan sporten. Ik kon me lastiger concentreren omdat wij nu eenmaal geen aparte ruimte in huis hebben. Ik moest dus op zoek naar een alternatieve manier om te gaan sporten of bewegen.

Naar buiten Sporten in een lockdown

Omdat binnen voor mij dus niet altijd de oplossing was ging ik naar buiten. Lekker vroeg opstaan als mijn gezin nog lag te slapen. Ook dat is wel een uitdaging als het zo koud is. Ik ging soms later naar bed omdat er een peuter niet kon slapen, werd soms wakker omdat er een kindje nog wakker was. Of ik ging laat naar bed omdat ik nog werk moest afmaken. Maar zo nu en dan zat ik ‘s avonds nog lekker met een dekentje op de bank te Netflixen. Ook dan kon ik het niet altijd opbrengen om ‘s morgens heel vroeg te gaan hardlopen. Maar lukte dat wel dan voelde ik me zo fit de hele dag! Wat een energie kreeg ik daarvan. En ik had weer even tijd voor mezelf. Niemand die “mama” riep.

Heb je de mogelijkheid dan is sporten met je partner natuurlijk ook heel fijn! Samen kun je elkaar aanmoedigen en samen is toch veel gezelliger dan alleen.

Met je gezin

Lukt het je niet om te gaan sporten omdat je een druk gezin hebt, geen ruimte in huis en echt geen energie om vroeg op te staan? Dan kun je natuurlijk ook gewoon bewegen met je gezin. Lekker wandelen op het strand of in het bos. Fietsen op de Veluwe of langs alle speeltuinen in de buurt. Het maakt niet zoveel uit wat je gaat doen of waar je naar toe gaat. Als je maar even de auto laat staan en zorgt voor voldoende beweging.

Trainen in het bos

Dan is er nog een alternatief voor als je graag naar de sportschool gaat om te fitnessen. Er staan op veel plaatsen in het bos of in een park vaak fitnesstoestellen. Je kunt hier dus gewoon sporten in een lockdown.

Welke ervaring heb jij met sporten in een lockdown? Laat jouw reactie of ervaring achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *