* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Sporten in een lockdown – Part I

By Posted on 0 3 m read 103 views

D

e afgelopen maanden hebben mijn partner en ik het sporten weer opgepakt. We hebben vorderingen gemaakt en zijn beide in betere vorm dan voordat we begonnen met trainen. Ik heb het ritme ook weer helemaal te pakken. Twee keer per week naar de sportschool en daarnaast als de situatie het toelaat nog lekker een keer hardlopen in de vroege ochtend. Dat is nu mijn nieuwe ritueel en het werkt prima. Want zeg nu zelf, een goede conditie, sterkere spieren en een strakker figuur krijg je niet voor niks. Het is vandaag 15 december en de sportscholen zijn sinds vandaag helaas weer gesloten. Sporten in een lockdown is een uitdaging. In ons kleine appartement van 95 vierkante meter met 5 personen hebben wij geen aparte ruimte waar we kunnen sporten. Hoe kun je dan toch genoeg bewegen en sporten thuis? Ik deel graag jullie mijn ervaring met jullie.

Laat ik vooraf wel even duidelijk maken dat ik absoluut geen pro ben en alleen iemand die graag sport en daarover nu een blog schrijft. Mijn ervaring is dus puur persoonlijk en niet gebaseerd op een training of personal trainer.

Sporten in de huiskamer Sporten in een lockdown

Met een matje en wat gewichtjes kom je al aardig ver. Heb je geen gewichtjes in huis dan gebruik je gewoon twee flesjes water of 2 pakken suiker. Gebruik maken van de middelen die je in huis hebt maakt je creatief en er is toch niemand die je ziet. Dan moet je natuurlijk wel de gordijnen dicht doen. In mijn geval kunnen de overburen meegenieten als ze willen dus ik sluit even de jaloezieën. Oefeningen haal ik van Pinterest af. Vooraf zoek ik een aantal ideeën op en maak er een moodboard van. Dat scheelt mij tijdens het sporten een hoop tijd en de oefeningen staan vaak goed uitgeschreven of er staat een foto bij. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een schema opvragen bij jouw sportschool.

Muziek

Met mijn koptelefoon op zoek ik de juiste muziek erbij. Deze zorgt ervoor dat ik het langer volhoud. Meestal pak ik iets met ritme en sta ik op de maat te sporten. Sporten in een lockdown kun je zelf leuk maken. Uiteraard kun je ook samen met een vriend, vriendin of partner sporten. Samen is nog gezelliger.

Groepsles via Zoom

Al jaren sport ik samen met mijn partner bij Anytime Fitness. Tijdens de eerste lockdown hebben de trainers van Anytime Fitness direct ingespeeld op de behoeftes van hun leden. Sporten in een lockdown was voor het team een reden om groepslessen via Zoom uit te voeren. Daar stond ik dan hoor. Zaterdagochtend om 09.00 uur voor mijn iPad met de Zoom aan. De groepsles duurde 40 minuten en daarna sprong ik gelijk onder de douche. Misschien heeft jouw sportschool geen groepslessen via Zoom maar kun je via youtube zelf een leuke les opzoeken.

Belangrijk aan sporten in een lockdown is je discipline. Motivatie is dan een goede tweede. Zorg ervoor dat je hetzelfde ritme aanhoudt als toen je naar de sportschool ging. Lukt dit niet, sport dan elke dag 10 minuutjes. Beweeg voldoende en drink veel water.

Blijf gezond allemaal en succes!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *