* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Sporten en gezond eten

By Posted on 0 3 m read 100 views

B

ij een gezonde levensstijl hoort niet alleen beweging maar ook gezond eten. In mijn blog van vandaag deel ik je mijn tips over sporten en gezond eten. Ik ben geen fitness instructeur en ook geen health coach maar ik vind het wel belangrijk om mijn levenswijze aan te passen. Meer energie en een maatje minder zijn een leuke bijkomstigheid. Zoals jullie in mijn vorige blog Fit & papa hebben gelezen heeft mijn man een nieuwe uitdaging. Dit houdt dus ook in dat ons gezin hem hierbij helpt. Hoe? Dat ga ik je nu vertellen.

Ontbijt Sporten en gezond eten

Door alle drukte vergeten we vaak de ontbijten. Soms is het al half 12 en dan hebben we nog niks gegeten. Ook al weten we dat het goed is om de dag te beginnen met een ontbijt, het lukt lang niet altijd. Bij de kinderen gaat het anders. Die worden wakker, mama maakt een ontbijtje klaar en terwijl de kinderen eten, duikt mama weer achter de laptop. Door de pandemie hebben we voor onze jongste sinds april al geen opvang. Dit houdt in dat ik haar tijdens mijn werk ook nog moet vermaken. Ze kan gelukkig goed zelf spelen maar het is best pittig. Hierdoor laat ik de maaltijden voor mezelf vaak vervallen omdat ik mijn werk af wil hebben. Voor mijn partner geldt eigenlijk hetzelfde.

Hoe gaan we dit oplossen? We staan meestal vroeg op. Dan liggen de kinderen nog te slapen. In de vakantie hoeven we ook niet te haasten dus dat is een voordeel. Volgende week begint de school weer, dan moeten we toch zorgen dat de jongens op tijd de deur uit gaan. Ik maak voor iedereen ontbijt klaar, inclusief mezelf. Heb je in de ochtend, net als ik niet zoveel trek, dan is een smoothie echt een uitkomst. Boordevol vitamines en makkelijk om te maken. Het recept van deze smoothie heb ik een tijdje geleden gedeeld in mijn blog Ontbijten met een yoghurt smoothie.

Lunch & diner

Sporten en gezond eten wil ook zeggen dat je de rest van de dag denkt aan een voedzame en gezonde maaltijd. De lunch bestaat nu vaak uit een geroosterde boterham met beleg. Gezond beleg bijvoorbeeld, crackers in plaats van brood en alles met vezels. Soms haal ik voor het avondeten lekkere recepten van Pinterest maar daar heb ik lang niet altijd tijd voor. Een vers pakket van de AH is ook een uitkomst. Gezonde en verse ingrediënten. Het voordeel is dat ik dan niet zelf hoe na te denken over wat we gaan eten.

Sporten en gezond eten Groente en fruit kun je natuurlijk ook in een smoothie stoppen. Zo krijgt iedereen een gezonde dosis binnen en hoef je je geen zorgen te maken als je een keer wat minder groente eet in de avond. Overigens geldt ook dat het goed is om veel water te drinken. Ik heb dus altijd een dopper met water naast mijn laptop staan!

Bewegen

Door het thuiswerken bewegen we nog minder. Hierdoor is het soms lastig om te sporten en gezond eten te nuttigen. Maar ook hier heb ik een oplossing voor gevonden. Elke dag gaan we even met de jongste naar buiten. Uiteraard slaan we een keer over als de regen met bakken uit de hemel komt. Frisse lucht en beweging zorgt ook veel meer energie. En in het weekend gaan we als het goed weer is vaak iets actiefs doen. Fietsen naar Rotterdam of we maken een strandwandeling.

Vroeg opstaan heeft nog een voordeel. Ik probeer hard te lopen als mijn gezin nog slaapt en mijn partner gaat naar de sportschool. Met een druk gezin en een drukke baan is het soms wel passen en meten hoor. Maar met een goede planning moet het zeker lukken!

Hoe gaat dat bij jullie? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *