* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Sport en spel voor het hele gezin

By Posted on 0 3 m read 34 views

A

ls je denkt aan sporten dan zie je misschien een beeld voor je van iemand in de sportschool of een hardloper op straat. Maar dat hoeft helemaal niet. Want je kunt ook anders sporten. Combineer sport en spel voor het hele gezin en het je werkt direct aan je conditie. Hoe dan vraag je je misschien af. Nou dat zal ik je uitleggen. Misschien weet je inmiddels dat ik graag tijd doorbreng met mijn gezin. Ik vind het vooral belangrijk om er altijd te zijn voor mijn kinderen. Wanneer je dat combineert met gemeenschappelijke interesses kom je tot de ontdekking dat het heel leuk kan zijn.

Tafeltennis

Een spel wat al heel lang bestaat maar veel te weinig wordt gespeeld is tafeltennis. Bij mijn partner op zijn vorige werk stond een tafeltennistafel. Met collega’s speelde ze dagelijks in de pauze een potje tafeltennis. Zijn conditie ging er direct op vooruit. Mijn zwager en mijn oudste zoon speelde tafeltennis al op de basisschool. In de pauze werden er competities gehouden en het werd bijna Sport en spel voor het hele gezin een gewoonte om dit dagelijks te doen. Mijn jongste zoon is inmiddels ook best gevorderd met tafeltennis en kan hier zijn energie goed in kwijt. Leuk om te zien dat hij dit ook graag speelt en steeds beter wordt. Boeken we een vakantie naar Italië dan kijken we altijd of er een tafeltennistafel aanwezig is. Zo ben je toch sportief bezig tijdens je vakantie. Sport en spel voor het hele gezin hoeft echt niet zo moeilijk te zijn!

Tafelvoetbal

Toen ik nog thuis woonde met mijn broertje en mijn ouders hadden we een voetbaltafel. Mijn broertje en mijn moeder waren alleen veel beter dan ik en ik mocht eigenlijk nooit meespelen. Maar laatst kwam mijn partner erachter dan ik helemaal niet zo slecht ben in tafelvoetballen. In tegenstelling tot heel veel andere spelletjes ben ik hier toch wel goed in. Ik maakte mijn partner en mijn zoon met gemak in en we hadden de grootste lol. Mijn dochter was de ballenjongen en vond het leuk om af en toe even aan de hendels te draaien.

Sjoelen

Nog zo’n oud spel is sjoelen. Dit spel wordt steeds populairder nu we meer thuis zijn. Mijn moeder heeft onze oude sjoelbak van vroeger nog bewaard en ook bij mijn schoonouders komt hij regelmatig tevoorschijn. Zelfs onze jongste vindt het leuk om af en toe die schijven even heel hard door het gleufje te schuiven. Als is ze daar nu nog iets te klein voor, ze ziet hoeveel plezier we hebben.

Lukt het je niet om te sporten met je kinderen kies dan een sport en spel voor het hele gezin. En tuurlijk wil ik graag een fitmom zijn maar als het niet lukt probeer ik toch op een andere manier fitter te blijven.

En heb je al wat oudere kinderen? Ga dan samen een potje poolen. Samen tijd doorbrengen vind ik zo waardevol! Wil je na het lezen van mijn blog een voetbaltafel of tafeltennistafel kopen? Kijk dan eens op deze website, hier vind je genoeg leuke tafels om samen te spelen.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *