* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Spelletjes voor onderweg (met de auto)

By Posted on 0 3 m read 113 views

M

et kinderen op vakantie kan heel ontspannen zijn maar vooraf soms ook stress op leveren. Wat als ze zich onderweg gaan vervelen of opkijken tegen een lange reis. Je kunt je kinderen er natuurlijk op voorbereiden maar tegen verveling kan je ook wat doen. Natuurlijk is het heel makkelijk om een boek en tablet mee te nemen zodat je kinderen kunnen lezen of film kijken maar ga je met de auto op vakantie dan zijn er heel veel leuke spelletjes die je kunt doen. Begin je de vakantie al samen dan vergeet je de stress en geniet je meer van de (lange) reis. Daarom heb ik een blog geschreven die spelletjes voor onderweg bevat. Je wist niet dat jouw reis naar de bestemming zo leuk kon zijn!

Het ene jaar gaan wij met de auto naar Italië, voor wie dat nog niet weet, wij houden van Italië en gaan hier vaak met een grote groep naar toe. Het andere jaar kiezen we voor een vliegvakantie. De bestemming maakt dan niet zoveel uit, maar we willen wel naar een andere bestemming.

De spelletjes in mijn blog van vandaag zijn eigenlijk alleen voor een vakantie met de auto.

Nummerborden bingo

Voor dit spel is het handig als je vooraf bingokaarten maakt. Geen normale bingokaarten maar speciale. Je maakt 100 vakjes en begint met 01, 02, 03 enz. Als laatste vul je 99 in en laat het allerlaatste vakje leeg.

Iedere speler krijgt een bingokaart en je gaat zoeken naar de getallen die op de kaart staan door de nummerborden van de auto’s die voorbij komen te bekijken. De cijfercombinatie die je ziet mag je wegstrepen. De speler die als eerste alle getallen heeft weggestreept mag BINGO zeggen en die heeft gewonnen.

Het 20-vragen spel Spelletjes voor onderweg

Dit spel kan je met z’n allen spelen. Eén van de reizigers kiest iemand die iedereen kent. Dit mag een bekende zijn, een familielid, een vriend of popster maar zorg wel dat ook de kleintjes weten wie de persoon is. De andere mogen dan 20 vragen stellen die alleen met ja of nee beantwoord mogen worden. Probeer te raden wie hij of zij in gedachten heeft. De winnaar mag dan een nieuw persoon bedenken.

Disneyfilms raden

Dit spel spelen wij vaak in de auto omdat jong en oud hieraan mee kunnen doen. Zing een liedje of zeg een zin uit een Disneyfilm en de anderen moeten raden welke film je bedoeld. De persoon die het goed heeft krijgt een punt. Wie de meeste punten heeft, wint dit spel.

Verzin een verhaal

Verzin een verhaal en gebruik voor iedere zin een opvolgende letter van het alfabet of laat de zinnen op elkaar rijmen. Uiteindelijk krijg je een grappig verhaal met een heleboel fantasie.

Nederlandse auto’s tellen

Onderweg kom je natuurlijk heel veel andere automobilisten tegen. Zodra je de grens over bent kun je met dit spel beginnen. Tel zoveel mogelijk Nederlandse auto’s en zorg dat je als eerste bij de 100 bent.

Plaatsnamenspelletje

Voor iemand die zelfs met de navigatie verkeerd weet te rijden is dit een lastig spel en zorg ik dat mijn man de bestuurder is als wij dit spelletje gaan spelen. Kijk vooraf welke plaatsen je passeert en zoek een aantal plaatsen uit. Noem er één en wie als eerste deze plaats op de borden ziet heeft gewonnen. Hartstikke handig want zo kun je goed kijken of je nog op de juiste route rijdt.

Onze volgende vakantie is weer een autovakantie. Misschien verzin ik voor die tijd nog wel meer leuke spelletjes voor onderweg. Uiteraard zal ik die dan met jullie delen.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *