* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Snack of smoothie voor kinderen

By Posted on 0 3 m read 62 views

N

u de dagen wat kouder zijn dan in de zomer spelen de kinderen misschien meer binnen dan buiten. Vooral mijn middelste zoon heeft er een houtje van om de kast open de doen en iets lekkers te pakken. Wat geef jij als tussendoortje aan jouw kind? In mijn blog snack of smoothie voor kinderen geef ik je een aantal tips. Ik ben geen chef-kok maar ik heb wel bijna 18 jaar ervaring met mama zijn. Daarom deel ik graag mijn suggesties met jullie.

Op school

Wat geef jij je kind mee in zijn of haar lunch box? De ene moeder geeft een boterham mee terwijl de ander een feestmaal klaarmaakt. Ik kies graag voor een middenweg. Stukjes fruit eet onze tiener bijvoorbeeld niet op school. Een snelle boterham omdat er niet veel tijd is om te eten vindt hij prettiger. Ieder kind is anders. Onze puber maak je bijvoorbeeld wel blij met een bakje blauwe bessen. Als je ze invriest en in een bakje doet wanneer je ze nodig hebt blijven ze vers en worden ze niet zo snel plakkerig. Wist je trouwens dat blauwe bessen goed is voor de concentratie? En dat banaan ze extra energie geeft? Handig als ze een sportdag op school hebben.

Thuis Snack of smoothie voor kinderen

Onze dreumes is gelukkig niet zo moeilijk. Voor haar maak ik als tussendoortje vaak een bakje met fruit. Maar eten we als avondeten bijvoorbeeld iets wat lastig is voor haar om mee te eten dan heb ik nog een leuke tip. Dit kan overigens ook als je bijvoorbeeld pizza gaat eten en je wilt dat je kind toch de nodige vitamientjes binnen krijgt. Geef ze overdag een paar gezonde dingen. Maak een schaaltje met verschillende dingen zoals druiven, stukjes worst, kaas, komkommer, cherry tomaatjes en appel. Varieer hier een beetje mee. Bij mij moeten ze elke dag een stuk fruit eten en op deze manier gaat het er makkelijk in.

In drinkvorm

Is jouw zoon of dochter niet zo happig op stukjes fruit of groente dan kun je er natuurlijk ook een smoothie van maken. Een gezonde snack of smoothie voor kinderen is zo gemaakt. Je kunt het heel eenvoudig doen, bijvoorbeeld een milkshake maken van melk en banaan. Of een smoothie met yoghurt en fruit. Maar ook een groenten smoothie is hier populair. Zolang ik maar niet verklap wat ik er in heb gedaan. En is jouw kind net als mijn kinderen een echte zoetekauw dan kun je er een zoete vrucht aan toevoegen of een beetje honing.

Favoriet hier thuis is de zoete aardbeien sap. Hoe maak je deze? Met een blender of staafmixer. Wat heb je nodig? Een doosje aardbeien, een banaan, sinaasappel, een zachte peer en verse munt. Mix alles door elkaar en klaar!

Hoe maak je een smoothie

Simpel! Ik heb in eerdere blogs al een paar recepten gedeeld. Heb je geen inspiratie of vind je het leuk om te kijken wat ik zoal maak? Bekijk het recept op mijn website: Smoothie of Yoghurt smoothie.

Komt jouw kind aan voldoende vitamines? Maak jij een snack of smoothie voor kinderen? En hoe zit het met jezelf? Mijn man vindt het namelijk ook lekker en op deze manier komt ook hij aan voldoende gezonde stoffen.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *