* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Slimme dagjes uit

By Posted on 0 3 m read 138 views

D

e zomervakantie is net achter de rug en misschien ben je niet op vakantie geweest maar heb je leuke dingen gedaan in eigen land. Dagjes weg of met je gezin leuke dingen doen is ook vakantie. En helemaal met een paar tropische dagen in aantocht zodat je lekker aan het strand kunt liggen.

Rotterdampas

Al jaren hebben wij als gezin de Rotterdampas. Met deze pas kun je gratis of voor weinig geld leuke dingen doen. Bijvoorbeeld een bezoek aan de Euromast, film kijken bij Pathe, voordelig uit eten, diverse beauty arrangementen, een dagje Blijdorp, met vrienden naar Duinrell, met de kids naar Sealife, Madurodam, Park Plaswijck en nog veel meer uitstapjes voor jezelf of je gezin. Tegenwoordig betaal je voor een beetje pretpark of dierentuin al gauw meer dan 30 euro. Met de Rotterdampas mag je zoveel leuke dingen doen en geef je bijna geen geld uit.

Elk jaar bezoeken wij de Rotterdamse Wereldhavendagen. De kinderen vinden het geweldig om bootjes te kijken en je kan er van alles doen. Voor een rondvaart met de Spido maken wij gebruik van de gratis toegang met de Rotterdampas. Ideaal want op een gewone dag had ik hier geen gebruik van gemaakt.

Met onze kleine kinderen gaan we graag op een zaterdag- of zondagmiddag een paar uurtjes naar Blijdorp. De dierentuin is zo veranderd en ook op een regenachtige dag is dit een leuk uitje voor het hele gezin. Met de Rotterdampas krijgen wij 50% korting op een jaarabonnement. Dan hebben we gelijk onze kosten voor de Rotterdampas eruit.

Korting sparen

Vaak spaar je bij supermarkten zoals Albert Heijn voor korting op dagjes uit of pretparken. Elk jaar sparen wij zegels voor korting op de Efteling. Dit jaar maakt de Efteling voor het eerst gebruik van een ticket voor het hoogseizoen of in het laagseizoen. De lange zomerdagen zijn het leukst. Dan is de Efteling lekker lang open en kun je in de avond genieten van verschillende optredens en muziek. In de zomervakantie zijn wij helaas niet de enige die een bezoek aan de Efteling een goed idee vinden dus houd er rekening mee dat het wel heel erg druk is en bij de populaire attracties staan vaak lange wachtrijen.

Bij de Jumbo spaar je voor korting op dagjes uit naar keuze. Het nadeel hiervan is wel dat je een kaartje op een datum koopt. Annuleren kan alleen als je hiervoor een verzekering bij de tickets afsluit. In de planning lag een dagje Rhenen Dierenpark en toevallig was het op de door ons geplande datum snikheet. Een deel van ons gezelschap koos ervoor om niet te gaan maar was wel het geld van de kaartjes kwijt. Toch jammer dat je er een voordeel uithaalt door korting te sparen maar vooraf wel kaartjes moet kopen en achteraf de datum niet meer zonder kosten mag wijzigen.

Dus als je je afvraagt waarom we zoveel leuke dingen kunnen doen dan weet je nu dat wij zelden ergens (teveel) voor betalen en toch vaak iets leuks kunnen doen met de kids. Ik hoop dat jullie leuke ideeën hebben voor de herfstvakantie en wie weet komen we elkaar nog tegen.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *