Slim omgaan met eten

Sinds mijn personal training met Francis van Fit by Francis PT ben ik anders gaan leven. Slim omgaan met eten is één van die veranderingen. Ik hou niet van diëten, want dat houd ik niet vol, maar ik wil wel een beetje afvallen. Door mijn combinatie met sporten heb ik nu een aanpassing gedaan op mijn voeding. Ontdek nu wat voeding met je lichaam kan doen.

My fitness pal app

Op mijn iPhone heb ik de app MyFitnessPal geïnstalleerd. Mijn personal trainster kan met mij meekijken en ik ben zelf ook bewuster wat ik in mijn mond stop. Op dit moment mag ik 1200 calorieën per dag eten en drinken. Maar mijn telefoon houdt ook bij of ik genoeg beweeg en sport. Dan wordt mijn hoeveel calorieën ook aangevuld en mag ik meer eten. De app houdt ook bij of er in producten veel vetten, suikers etc. zitten. Maar hoe kun je slim omgaan met eten?

Water drinken

Eigenlijk heb ik de afgelopen jaren mezelf al aangeleerd om veelSlim omgaan met eten water te drinken. Ik drink groene thee zonder suiker, af en toe cappuccino zonder suiker en soms ice tea green. Dit laatste drankje moest ik van mijn personal trainster toch vaker laten staan. Hier zit namelijk best veel suiker in. En ik geef toe, ik kan best zonder maar af en toe iets zoets is toch ook wel lekker. Dus ik overdrijf niet maar ik drink het niet meer elke dag. In de zomer maak ik water met smaakjes. Superlekker, gezond en het staat zo leuk op tafel. Dus zo kun je slim omgaan met eten zonder dat het saai wordt.

Ontbijten

Ontbijten is vaak iets wat er bij mij inschiet. Gewoon omdat ik er simpelweg de tijd niet voor heb. Voor mezelf en mijn gezin maar ik vaak een smoothie met yoghurt of een smoothie met groente en fruit. Maar nu heb ik geleerd dat als je eten gewoon kauwt dan verdwijnt je hongergevoel sneller. Dus de smoothie of milkshake met fruit is nu meer een aanvulling of vitamineboost voor de kinderen. Voor mij geldt eigenlijk dat ik nu beter ontbijt en gezonder de dag begin, vooral als ik gesport heb.

Lunchen

De lunch is voor mij echt een ontspan momentje van de dag. Even bijkomen van het werk en deze maaltijd sla ik bijna nooit over. Ik ben gek op lekkere sandwiches, eet regelmatig vegan en soms bakken we eigen brood. Maar toch kreeg ik te veel suikers binnen. Nu eet ik zoveel mogelijk speltbrood, speltcrackers of rijst wafels. En dat vind ik nog lekker ook! Dat noem ik nou slim omgaan met eten!

Avondeten

Het avondeten ga ik niet aanpassen. Want koken voor mijn gezin en apart voor mezelf datFood&Drinks-29 kost veel te veel tijd. Ik weeg mijn eten af en eet dus minder dan voorheen. Meer groenten bijvoorbeeld is een prima alternatief. Wel zorg ik ervoor dat ik een gezonde maaltijd op tafel zet. En eten we een keer makkelijk, bijvoorbeeld in het weekend dan maak ik voor mezelf iets anders of eet ik een gewoon mee. En twee keer opscheppen doe ik nu ook niet meer. Ik merk dat ik veel sneller vol zit.

Tussendoortjes

Omdat ik als ondernemer veel thuiswerk, eet ik sneller te veel tussendoortjes. Op tafel staat een pot met koekjes, snoepjes en ander lekkers. Ik stop dus sneller iets in mijn mond. Met mijn personal trainster heb ik afgesproken dat ik een schaaltje met snoepgroenten of iets dergelijks op tafel zet. Ik snoep nu bijna niet meer of ik snoep gezond. Ongezouten cashewnoten, snoeptomaatjes, komkommer, appels, ander fruit of andere groenten kunnen ook prima als tussendoortjes.

Toetjes

Vooral in de zomer vind ik een ijsje met een wijntje na het avondeten erg lekker. Maar het is gezonder om zelf fruitijsjes te maken. Of wat dacht je van een heerlijk toetje van Griekse yoghurt met bevroren fruit? Dit is zo simpel en zo lekker. Even met de staafmixer door elkaar mixen en dan heb je een heerlijk frozen yoghurtijsje. Dit werkt het beste met bevroren fruit. Wat is jouw favoriete toetje?

Nu je hebt gezien wat ik versta onder slim omgaan met eten ben ik benieuwd naar jullie verhaal. Stuur je me een reactie?

Liefs,

slim omgaan met eten

Tags

Deel dit bericht met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Zoek

Meer van dit soort artikelen? Schrijf je in