* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Slapen op het strand

By Posted on 0 3 m read 85 views

W

il jij ook slapen op het strand? Een paar maanden geleden postte ik een blog over bijzondere overnachtingen in Nederland. In juni hadden wij weer een bijzondere overnachting. We sliepen in luxe huisjes op het strand van Vrouwenpolder. In mijn blog “Slapen op het strand” laat ik je zien hoe leuk dit is en waarom dit echt een aanrader is.

Ligging aan zee

De strandhuisjes staan naast elkaar op het brede zandstrand van Vrouwenpolder. Een tijdje geleden had ik de huisjes al zien staan toen we gingen strandhoppen in Zeeland. Verblijf je in deze strandhuisjes dan heb je het strand als voortuin. Achter je liggen de duinen en elk huisje kijkt uit op zee. Hoe fijn is het om wakker te worden met het strand en de zee voor je deur!

Wat maakt deze strandhuisjes zo uniek

Door de natuurlijke materialen zijn de strandhuisjes te onderscheiden van andere huisjes op het strand. De huisjes hebben een golf-vormig dak waarbij er gebruik gemaakt wordt van hout en Slapen op het strand zonnepanelen. De huisjes zijn volledig voorzien van groene stroom. Nog iets wat het verblijf erg aantrekkelijk maakt is de luxe en gemakken waarvan de inrichting voorzien is. Zo is er een flat screen tv aanwezig, een ruime douche en luxe loungebanken op het terras. Slapen op het strand is echt een feestje.

Inchecken, parkeren en bagage

Op de dag van aankomst kun je de sleutel ophalen bij de receptie van Camping Oranjezon, 5 minuten rijden vanaf de strandhuisjes. Hier kun je jouw bagage afgeven voor de bagage-service. Het strand van Vrouwenpolder kent een eigen parkeerterrein. Bij de receptie ontvang je per huisje een parkeervergunning. Ben je met 2 auto’s dan betaal je voor de tweede auto € 12,- euro per dag aan parkeerkosten. Je kunt hiervoor eenvoudig de app gebruiken.

Ieder huisje beschikt over een bolderwagen zodat je zelf je bagage ook makkelijk kunt meenemen. Bovendien vinden kinderen het altijd leuk om een ritje te maken in een bolderwagen. Gelukkig had ik mijn grote kids mee die de kleintjes konden trekken. En op het strand zelf ligt een houten paadje waardoor het lopen een stuk makkelijker wordt.

Uit eten

En bij slapen op het strand hoort natuurlijk ook lekker eten. Op een paar 100 meter van de strandhuisjes ligt Beachclub Lekker. Hier kun je terecht voor een hapje of een drankje. Voor ijsjes gingen wij naar De Lekkerbek, deze ligt op de parkeerplaats van Vrouwenpolder. Voor kinderen is hier veel keuze uit softijs en na het eten van een ijsje lieten wij ze spelen op het luchtkussen en in de speeltuin.

Vrouwenpolder kent veel leuke restaurantjes, zoals een pannenkoekenrestaurant, een Italiaans restaurant en een mediterraans restaurant. Wij reserveerden voor ons gezelschap twee tafels in Grand café-restaurant De Pelgrim. Er is hier voldoende plek op het buitenterras of in het restaurant. De bediening is vriendelijk en denkt met je mee. Voor kleine kinderen kun je pannenkoeken of patat met kip bestellen. En voor volwassenen staat er een ruime keuze op de menukaart. We hebben hier heerlijk gegeten.

Slapen op het strand Wil je ergens in de buurt uit eten? Lees dan mijn blog Uit eten in Zeeland voor meer aanraders.

Winkelen in Vrouwenpolder

Vrouwenpolder is niet alleen geliefd omdat je hier kunt slapen op het strand maar ook omdat het dorpje zo gezellig is. Zo zijn er bijvoorbeeld leuke smalle straatjes, kun je verse vis halen bij de visboer en uren struinen in kleine winkeltjes. In Lifestyle winkel Bij Liane kun je niet alleen winkelen maar ook een kopje koffiedrinken. In Lifestyle winkel My Cup of Tea koop je niet alleen kleding, schoenen, tassen maar ook sieraden en woonaccessoires. Perfect als je op zoekt bent naar een klein cadeautje voor jezelf of voor iemand anders.

Samen of met je familie en vrienden

Of je nu romantisch samen wil slapen op het strand, of kiest voor een verblijf met je familie en vrienden, de ervaring is onvergetelijk. Ons verblijf in de strandhuisjes was een cadeautje van mijn moeder. Zij was hier al een keer eerder geweest. Je hebt hier behalve elkaar eigenlijk niet veel nodig. Voor kinderen is het strand één grote zandbak en er zijn ook nog een aantal leuke speeltuinen voor de allerkleinsten.

Reserveren

Wil jij ook een keer slapen op het strand? Reserveren kan via de website van Camping Oranjezon of Noordzeehuisjes.

Wij hebben op onze slippers weer nieuwe herinneringen gemaakt. Mam, bedankt voor het leuke weekend!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *