* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Samen Sporten

By Posted on 0 3 m read 129 views

V

andaag lees je mee met het verhaal van Loes. Samen met personal trainer Carla traint ze om haar lichaam weer fit te maken en in vorm te krijgen na de bevalling. Om te laten zien dat je niet de enige bent die hier soms moeite mee heeft publiceer ik de komende maanden ervaringen van andere mama’s. Mama’s die samen sporten met hun partner of alleen. Vrouwen die net bevallen zijn of vrouwen die gewoon fit willen zijn.

Sporten na de bevalling Samen Sporten

Toen je bent bevallen, na hoeveel weken ben je weer gaan sporten?

“Ik ben 15 november bevallen van onze dochter en ik ben na 5 weken weer voor het eerst gaan sporten. Na 6 weken ben ik weer 3 keer in de week gaan trainen waarvan 1 keer in de week samen met Carla.”

Doelen stellen

Over je ervaring tot nu toe, wat heb je overwonnen en wat wil je bereiken?

“Ik vind het heel erg lekker om te sporten. Dat is ook de reden dat ik tot een week voor mijn bevalling door ben gegaan met sporten. Hoe verder mijn zwangerschap vorderde, hoe mee ik mezelf erop betrapte dat ik rustiger aan moest doen. Dit vond ik best wel lastig.

Toen ik bevallen was kon ik niet wachten tot ik weer naar de sportschool kon. Ik kan me nog goed herinneren dat ik voor de eerste keer na mijn bevalling ging sporten. Ik vond het best vervelend om rustig aan te doen. Het liefst wilde ik gelijk weer knallen maar aan mijn lichaam merkte ik dat dit niet heel handig was. Samen met Carla ben ik het sporten gaan opbouwen. Door haar coaching wist ik wat ik wel kon doen en waar ik beter nog even mee kon wachten.

Mijn doel van het sporten is weer fit worden en proberen om mijn lijf terug te krijgen dat ik had voor mijn zwangerschap. Ik heb mezelf hier een jaar de tijd voor gegeven.”

Sporten kan een uitdaging zijn

Kost het je moeite om te gaan sporten? En wil je er juist lekker even uit of doe je het om een andere reden?

Samen Sporten “Het kost mij geen moeite om te sporten. Ik denk dat dit ook komt omdat ik sporten erg leuk vind. Het is daarnaast ook lekker om wat voor jezelf te hebben. Wanneer ik de hele dag met die kleine bezig ben geweest is het lekker om er even uit te gaan (waarna ik na het sporten weer snel naar mijn kleine meisje wil!)”

Sporten met je partner

Hoe spreek je met je partner af om te gaan sporten?

“Ook de papa van mijn dochter vind het fijn om te sporten. We hebben tijdens mijn zwangerschap ook afgesproken dat we, wanneer die kleine geboren is, we allebei wel tijd willen vrijmaken om te sporten. Ik wil sowieso 3 keer in de week sporten en Roy het liefst 5 keer in de week. Wanneer ik sport is Roy met onze dochter en wanneer Roy sport ben ik met onze dochter. Sporten en ouder zijn is in ons geval prima te combineren.”

Thuis of in de sportschool

Sport je ook nog thuis?

“Thuis sport ik niet. Dat is overigens wel de bedoeling, maar ik merk dat als ik thuis ben mijn aandacht vooral naar de baby gaat.”

Zoals je gelezen hebt kun je als ouders best samen sporten als er een baby is. Het kost vaak wel even wat extra moeite en een goede planning is al het halve werk. Wil je ook sporten maar heb je hierbij hulp nodig? Neem dan contact op met Carla via haar website Welness Carla of laat een berichtje achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *