* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Samen in beweging

By Posted on 0 3 m read 15 views

T

ussen de drukte door valt het niet mee om te sporten. Ook de motivatie om te gaan sporten is soms ver te zoeken. Zo viel het bijvoorbeeld ook niet mee om te sporten in een lockdown. Hoe gaat het nu met ons en hoe zorgen wij toch voor genoeg beweging? Dat lees je in mijn nieuwe blog. Wij zijn als gezin samen in beweging.

Fit of futloos

Vorig jaar schreef ik nog mijn stappenplan voor fit & mama. Nu, een jaar later, heb ik die doelstelling amper gehaald en kost het me meer moeite om mijn gewone ritme met sporten weer op te pakken. Toch voel ik me niet futloos. We eten gezond en zorgen voor lichamelijke beweging. Met mijn partner heb ik bijvoorbeeld de afspraak dat we samen in beweging blijven. We motiveren elkaar en gunnen elkaar tijd voor onszelf en tijd om te gaan sporten.

Tegenslagen

Samen in bewegingIk zal heel eerlijk tegen jullie zijn. Want ik besef dat sporten soms een uitdaging kan zijn. Het weer werkt lang niet altijd mee en zorgt ervoor dat ik het hardlopen in de ochtend vaak moet overslaan. En wanneer het in Nederland weer eens tropisch warm is dan is het geen aanrader om midden op de dag of vroeg op de avond te gaan sporten buiten. Ons huis is veel te klein om echt te kunnen sporten dus toen de lockdown kwam was het voor mij erg lastig om te sporten.

Niet opgeven

Maar als je echt wil dan kun je wel de tijd en motivatie vinden om te gaan sporten. Ik heb geleerd om nooit op te geven en door te gaan. Ook al lukt het niet elke week, ik doe mijn best en dat is belangrijk. Daarnaast helpt het als je ook voldoende beweging hebt. Zo kun je bijvoorbeeld wat vaker de fiets pakken dan de auto. Of gaan lopen in plaats van het openbaar vervoer pakken. Op deze manier blijf je samen in beweging.

Creatief zijn

Met de kinderen proberen we ook vaak actief te zijn. We pakken regelmatig de fiets. Spelen met de kinderen kan ook heel inspannend zijn. Probeer creatief te zijn en zorg voor voldoende beweging. We verzinnen spelletjes met de kids of we gaan ergens naar toe waar we samen actief kunnen zijn. In het weekend gaan we regelmatig naar het strand of naar het bos. We wandelen dan niet alleen maar we maken het ook nog interessant voor de kinderen. Of je dat echt onder sporten mag noemen weet ik niet. Maar met een peuter van twee die graag op onderzoek uitgaat blijf je altijd wel in beweging.

Nieuwe doelstelling

Ik heb ook vandaag weer een nieuwe doelstelling om mijn routine in de sportschool weer op te pakken. Samen met een vriendin probeer ik minimaal één keer in de week te gaan fitnessen. Met mijn jongste zoon heb ik de afspraak gemaakt om elke week vroeg op te staan en samen te gaan sporten. Samen in beweging is veel leuker dan alleen.

Hoe gaat het met jou? Heb jij je doelen behaald en zo niet, hoe zorg je dat je toch voldoende beweging krijgt? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *