Road trip Cinque Terre II

By Posted on 0 5 m read 130 views

V

orige week vertelde ik jullie het begin van onze Road trip naar Cinque Terre. Vandaag neem ik jullie mee naar ieder dorpje van Cinque Terre. Ze zijn allemaal uniek en de één is nog leuker dan de ander.

Riomaggiore

Het eerste dorpje is Riomaggiore. Dit is ook meteen de meest toeristische van alle dorpjes en de hoofdstad van Cinque Terre. Riomaggiore is schuin tegen de rotsen gebouwd.

Je kan hier naar boven via een trap en genieten van het mooie uitzicht over de zee. Bij warm weer is het aan te raden om flesjes water mee te nemen. Op verschillende plekken kan je water bijvullen.

Je moet dan wel weer een hele klim naar beneden maar het is de moeite waard. Wij hadden onze zwemkleding mee en vanaf de rotsen kun je naar beneden springen in het verfrissende helder blauwe water. Het uitzicht is adembenemend en met een passie voor fotograferen zit je hier goed. Je bent dan ook meteen in het gedeelte waar de vissersbootjes aanliggen. Het is wel heel toeristisch dus verwacht niet dat je alleen bent. Voor de mooiste foto’s kun je het beste heel vroeg in de ochtend vanaf de rotsen Riomaggiore fotograferen. Heb je tijd genoeg, huur dan een bootje zodat je het kleurrijke stadje vanaf het water kan zien.

Manarola

Na een bezoek aan Riomaggiore nemen we de trein naar het tweede dorpje Manarola.

Dit dorpje is direct al favoriet. Het is rustig, klein en heeft één van de mooiste zonsondergangen in Cinque Terre. Manarola is ook het oudste van de 5 dorpjes. Het dorp ligt op een klif. Vanaf de kleine haven kan je met de boot de andere 4 dorpjes bereiken.

We eten bij Trattoria La Scogliera (Via Renato Birolli n.103, 19017 Manarola). Heerlijke pasta’s, pizza’s, zeevruchten, een goede huiswijn en een prima ligging. Dit restaurant vindt je in het centrum op loopafstand van de haven.

We gaan terug naar met de trein vanaf Manarola naar La Spezia. En ben je in Italië dan moet je natuurlijk afsluiten met een heerlijk ijsje. Hiervoor gaan we naar Gelateria Biagi (Via Ugo Muccini 11/B, 19038 in Sarzana). Het ijs is hier zo lekker en er is genoeg keuze. Parkeren kan aan de overkant en na 20.00 uur sta je hier gratis.

Overdag is dit stadje al uniek om te zien maar met we komen op onze laatste dag terug om nog een foto te maken van de zonsondergang. Omdat je hier helemaal naar boven kan lopen en het licht van de zon weerkaatst op de gekleurde huisjes is dit een adembenemend gezicht.

Corniglia

De tweede dag van onze trip naar Cinque Terre staan de overige 3 dorpjes op de planning. Vandaag neem ik je mee naar het middelste dorpje van de 5.

We parkeren onze auto weer in La Spezia en nemen de trein naar Corniglia. Voor mensen die slecht ter been zijn is dit dorpje een absolute ‘no go’. Vanaf het station zijn er 382 traptreden in 33 delen. Je kan er ook voor kiezen om met een bus naar boven te gaan. In vakantieperiode is de bus vaak vol en moet je lang wachten. Wij kiezen ervoor om met de trap naar boven te gaan. Een hele klim maar het is zeker de moeite waard.

Reis je in juli en augustus dan is de trap geen aanrader. De temperatuur is dan te hoog voor het beklimmen van de trap. Bovenaan vind je wel een fonteintje met drinkwater. Wat overigens heel normaal hier is want die kom je gelukkig vaker tegen. We vullen hier onze flesjes en vervolgen onze reis.

Het leukste aan Corniglia vind ik de kleine terrasjes met mooi uitzicht.

Corniglia wordt vaak overgeslagen door haar ligging maar dit dorpje wil je juist niet overslaan! Corniglia heeft in tegenstelling tot de andere dorpjes van Cinque Terre geen haven en geen strand. Corniglia ligt op een heuvel en er is maar 1 echte straat.

Op het Belvedere Santa Maria heb je de mogelijkheid om de zonsondergang te zien. Het is hier dan ook druk rond dit tijdstip.

In Corniglia vind je wijngaarden en olijfboomvelden. De natuur is hier prachtig en de lokale bevolking vriendelijk. Geniet van een glas lokale wijn en van het uitzicht. Een aanrader is Terra Rossa Winebar met een vriendelijke eigenaresse en een gemoedelijke sfeer.

Vernazza

Vanaf Corniglia nemen we de trein naar het volgende dorpje, Vernazza. Dit kleine dorpje heeft een strandje met van die leuke gekleurde vissersbootjes in de haven. Aan het plein ligt de klokkentoren van de Santa Margharita d’Artiochia. Deze kerk is gebouwd op een rots die uitkijkt over zee. De klokkentoren van de kerk is maar liefst 40 meter hoog en heeft een puntige koepel. Op het pleintje achter een terrasje zitten 2 oude Italiaanse mannen voor een houten deur. Terwijl ik foto’s maak loop ik richting de heren. Het tafereel ziet er geweldig uit en ik vraag of ik een foto van ze mag maken. Uiteraard mag dit en daarna willen ze ook een foto met mij in het midden.

Vernazza heeft smalle straatjes en felgekleurde huisjes. Nu begrijp ik waarom Vernazza ook wel het meest pittoreske dorp van Cinque Terre wordt genoemd.

Monterosso al Mare

Met de trein vervolgen we onze trip naar de laatste van de 5 dorpjes, Monterosso al Mare.

Dit dorpje ligt in het noordwesten en vanaf La Spezia het laatste van de 5 dorpjes. In tegenstelling tot de andere dorpjes is Monterosso wat moderner.

Monterosso heeft een strand en er loopt een boulevard vanaf het station tot aan de haven. Dit dorpje heeft een luxere uitstraling en het mooiste strand. Je kan hier heerlijk vis eten bij één van de restaurantjes aan de boulevard. Verder vindt je hier een paar winkels, een oud kasteel en 3 oude wachttorens.

Vanaf Monterosso nemen we de trein terug naar La Spezia. Deze stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie La Spezia. De bekendste winkelstraat is Corso Cavour. Er is hier van alles te doen. Misschien leuk voor een volgende keer. Moe en voldaan lopen we naar onze auto’s. Cinque Terre wat was je leuk!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: