* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Relaxen in eigen tuin

By Posted on 0 3 m read 48 views

N

ederland heeft best wat mooi weer dagen gehad. Zo werden we in april al verrast door warme zomerdagen. Heel ons land reist dan spontaan naar het strand. Het resultaat is lange files, huilende kinderen en een tas vol warm drinken. Gelukkig kunnen veel van ons ook relaxen in eigen tuin. Hoe? Nou ik vertel je graag hoe wij dat doen.

Bij ons op het terras

Misschien weet je het nog niet maar wij wonen in een appartementencomplex. Onze woning heeft een ruim terras en een klein balkon. Met warme dagen vind ik het wel fijn als ik kan relaxen in eigen tuin. Een aantal jaar geleden hadden we een groot zwembad opgezet voor de jongens. Maar het nadeel hiervan was dat je dan bijna geen zitgedeelte meer over had. Nadat mijn partner onze loungebank had gemaakt paste het zwembad niet meer op het terras. We deden het zwembad weg en kochten een jaar later een jacuzzi. Het voornemen was deze de eerst volgende zomerdag op te zetten. Dat heeft even geduurd want na 3 jaar staat hij dan eindelijk. Aan het einde van de dag even heerlijk genieten met een wijntje of prosecco in een bubbelbad is toch wel een luxe.

Met water spelenRelaxen in eigen tuin

Voor de kids kocht ik elk jaar een opblaaszwembad. Best onvoordelig omdat hij na iedere zomer lek ging. Soms al tijdens de zomer en dan waren de zwembaden overal uitverkocht. Niet ideaal maar voor kleine kids is een zwembadje met warm weer echt wel fijn. Onze (bijna) tiener houdt ook van water. Zodra het even kan komt hij met zijn vriendjes bij ons een watergevecht houden. Ik zorg dan voor gevulde emmers en gieters met water en zij zijn uren zoet.

Waar moet je op letten bij een zwembad

Een duurder zwembad, bijvoorbeeld van het merk Intex, deze gaat veel langer mee. Goedkopere zwembaden zijn vaak sneller lek dus in verhouding duurder. Wij hebben rubberen platen als ondergrond die ervoor zorgen dat de grond niet te hard is. Door het gebruik van chloortabletten en filters hoeven we het water niet elke keer te verschonen. Natuurlijk zijn hier ook weer verschillen in, let dus goed op wat je koopt. Een afdekzeil zorgt ervoor dat er geen pluisjes, vliegen en andere viezigheden in het water komen. Gebruik je het zwembad niet, sluit hem dan af.

Pas op voor de zon

Om onze huid en die van de kinderen te beschermen hebben we een grote parasol op ons terras. Vermijd de zon tussen 12.00 – 14.00 uur en houd kleine kinderen het liefst uit de zon. Natuurlijk is het ook belangrijk om goed te smeren. Voor onze jongste gebruiken we een hogere factor en we beschermen haar met een zonnehoedje.

Jacuzzi

Onze opblaasbare jacuzzi past precies op ons terras en mijn gezin is er dol op. Het water kan verwarmd worden tot 42 graden. Met 4 personen pas je makkelijk in de jacuzzi en je kunt zelfs op de rand zitten. Met houders voor een drankje en een bankje voor onze handdoeken kunnen wij optimaal genieten. De bubbels zorgen voor een massage en geven een ontspannen gevoel. Zet je de bubbels uit dan heb je een gewoon (warm) zwembad.

In mijn blog Maak je tuin zomerproof deel ik nog een paar handige tips voor je tuin. Mochten wij deze zomer niet op vakantie gaan dan hebben we in ieder geval een eigen zwembad in de tuin. Wat doen jullie met warm weer en welke ervaring hebben jullie met een zwembad? Laat je reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *