* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Reizen tijdens een pandemie

By Posted on 0 3 m read 21 views

N

ormaal boeken wij ongeveer 10 maanden van tevoren onze vakantie. We zoeken een bestemming uit (het ene jaar met het vliegtuig en het andere jaar met de auto). Maar wat als het anders loopt? Reizen tijdens een pandemie bijvoorbeeld. Na een jaar van lockdown en onzekerheden boekte ik in mei toch een zomervakantie. Wel met de auto want manlief zag het niet zitten om te gaan vliegen. En heel eerlijk, wat een prijzen voor het vliegtuig! Niet te betalen met een gezin van 5. Het werd dus een vakantie met de auto.

Reizen tijdens een pandemie bestaat voornamelijk uit vragen zoals, gaan we wel of niet. Moeten we annuleren en zo ja, krijgen we dan ons geld terug? Hebben we de vaccinaties op tijd of moeten we een PCR test gaan doen? Welke bestemming staat er op groen en waar komen niet teveel toeristen? Dat bracht Reizen tijdens een pandemie ons op een autovakantie naar het zuiden van Italië. In mijn blog laat ik je zien welke voorbereidingen wij moesten treffen en welke dingen er op ons pad kwamen.

Annuleren zonder kosten

Om er zeker van te zijn dat we ons geld terug kregen als de vakantie geannuleerd moest worden koos ik voor een vertrouwde reisorganisatie. Deze reisorganisatie bood zekerheid met geld teruggave als het land waar we naar toe gingen op oranje ging. Daarnaast sloot ik een goede reis- en annuleringsverzekering af. Dat is altijd handig als je op reis gaat. Onze overnachtingshotels boekte ik via Booking.com zodat ik tot een dag voor aankomst nog de mogelijkheid had om het hotel te annuleren.

PCR test

Wij hebben ervoor gekozen om ons te laten vaccineren. Onze oudste zoon heeft medisch advies en was volledig gevaccineerd toen we op vakantie gingen. Mijn partner en ik hadden alleen onze eerste vaccinatie gehad dus moesten een PCR test laten doen. Onze jongste zoon is 11 en moest net als wij een PCR test laten doen. Onze dochter is pas 2 dus die hoefde zich niet te laten testen.

Je kunt 2 weken voor aanvang van jouw vakantie een test inboeken. Met je DIGID kun je dit snel met je smartphone inplannen. Je krijgt dan de dichtstbijzijnde locaties te zien met de tijden die nog beschikbaar zijn. Gelukkig konden wij terecht in de buurt. Het duurt 24 uur voordat je een reactie krijgt en de uitslag van de test is maar 72 uur geldig. Dus boekte ik een dag voor vertrek om 17.45 uur een test voor ons hele gezin.

De test ging redelijk vlot. De volgende dag kregen we om 18.18 uur de uitslag. Daarbij stond vermeld dat de uitslag vanaf het moment van testen 24 uur geldig was. Onze uitslag verliep over 42 minuten. We besloten toch te gaan rijden. Voor ons was reizen tijdens een pandemie niet anders dan reizen voor de pandemie. Voor de zekerheid nam ik wel een aantal zelftesten mee zodat we deze alsnog konden doen mocht het nodig zijn. Reizen tijdens een pandemie

Controles onderweg

Op de heenweg hadden we nergens controle. We hadden 2 nachten geboekt om te overnachten in Toscane. Daarna reden we door naar Puglia. Bij aankomst in onze accommodatie vroeg de receptie onze QR-code met het bewijs dat we negatief getest waren. We legden uit dat door de lange reis onze uitslag verlopen was. Maar we kregen te horen dat dit meer een formaliteit was. De negatieve uitslag konden wij gewoon laten zien en dat was voldoende. Reizen tijden een pandemie viel tot nu toe nog mee. Wel moest je in alle openbare afgesloten ruimtes een mondkapje dragen.

Op de terugweg werd er in ons overnachtingshotel bij Verona niet gevraagd om een bewijs van vaccinatie of een PCR test. Toen we bij de McDonald’s een ijsje wilde halen mochten we alleen naar binnen met een green card. Aangezien mijn partner en ik nog geen tweede vaccinatie hadden, heeft onze oudste zoon de ijsjes gehaald.

Op de terugweg hadden we geen controle bij de grenzen. Alleen toen we uit Oostenrijk kwamen en Duitsland in reden stond er een auto met controle maar die lieten ons zonder stoppen gewoon doorrijden. Puglia was groen op het moment van vertrek en wij hoefden gelukkig geen test te doen. Maar er werd ook helemaal niet gecontroleerd!

Conclusie

Reizen tijden een pandemie kan zonder problemen. Houd je gewoon aan de richtlijnen van het land waar je naar toe gaat. Gebruik je eigen gezonde verstand en blijf up-to-date via de media.

Ben jij op vakantie geweest deze zomer? Hoe heb jij reizen tijden een pandemie ervaren? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *