* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Photography to the next level

By Posted on 0 3 m read 113 views

M

ijn blog van vandaag gaat over fotograferen maar dan net even een stapje verder. Sinds een tijdje fotograferen mijn man en ik samen. Wij maken beide gebruik van onze spiegelreflexcamera’s maar hebben daar sinds kort ook een professionele drone aan toegevoegd. Hierdoor kan je op een hele andere manier fotograferen of filmen en het is de trend van nu. Photography to the next level zeg maar.

Fotograferen kan iedereen maar het zijn juist de speciale dingen die er net even een andere draai hier aan geven. De drone is wel een vak apart en je moet er wel mee leren omgaan. Oefening baart kunst zeggen ze. De eerste keer dat wij met de drone vlogen stond er net iets teveel wind.

Speciale momenten

Met de drone kun je bijvoorbeeld ook een bruidsreportage filmen. Op deze manier wordt jouw mooiste dag op een bijzondere dag vastgelegd. Toen ik nog zwanger was van onze dochter heeft een goede vriend van ons foto’s gemaakt van mij met mijn zwangere buik. Op het strand tijdens Golden Hour. Dat was zo mooi en die shoot is vastgelegd met de drone.

No flight zonesPhotography to the next level

Je mag niet overal vliegen met een drone. Zo hebben veel grote steden een verbod voor drones, maar ook bijzondere gebouwen als gevangenissen en het koningshuis zijn verboden gebied.

Afgelopen zomer waren we op vakantie in Chalkidiki, Griekenland. We hadden een bootje gehuurd en het leek Timothy leuk om een filmpje te maken met de drone als ik aan het varen was. De mensen die mij goed kennen weten dat ik niet zo gek ben op bootjes en ik vond het dan ook doodeng om zelf te varen. Maar alles ging goed en al snel pakte ik wat meer snelheid en kreeg ik er plezier in. Op dat moment gaf Timothy aan dat hij de drone kwijt was en of ik even langzamer kon gaan varen. Je raadt het al, de drone was in een no-flight zone terecht gekomen en stond dus ergens in de lucht stil. We moesten terug om de drone te gaan halen.

Ik baalde wel want het hele stuk was zo goed gegaan en ik wilde eigenlijk weer lekker foto’s maken en een beetje genieten van de zon. Eenmaal terug haalde we de drone uit de lucht (dat is nog een hele klus op een wiebelende boot). De batterij was inmiddels bijna leeg maar we hadden de drone op tijd binnen gehaald. En wat bleek?! Timothy was vergeten op ‘REC’ te drukken. De film was dus niet gelukt maar ik ben wel over mijn vaarangst heen.

Spiegelreflex camera

Photography to the next level houdt in dat je je grenzen verlegd. Leren vliegen met de drone komt voor mij nog wel. Voorlopig heb ik genoeg aan mijn camera’s. Zo rijden we regelmatig even naar de Veluwe of het strand in Zeeland om gave foto’s te maken. We hebben een lijst met mooie spots in Nederland en als we op een zondagmiddag zin hebben dan rijden we naar één van die plaatsen om te fotograferen.

Wat is jouw mooiste plekje in Nederland of heb jij een gave locatie waar je toffe foto’s kan maken? Ik hoor ze graag.

Fijne zondag!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.