* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Passie voor oldtimers

By Posted on 0 2 m read 21 views

V

oor een fotoshoot op het strand was ik op zoek naar een paar toffe auto’s. Mijn voorkeur ging hierbij uit naar oldtimers. Ik ontdekte de website van Retro Road en kwam in contact met de eigenaar van dit bedrijf. Harry belde mij op naar aanleiding van mijn mail. We hebben vervolgens bijna een uur aan de telefoon gezeten. Hij was erg enthousiast en onze samenwerking was begonnen. Hij vertelde dat hij een grote passie voor oldtimers heeft en vol trots liet hij mij zijn auto’s zien op zijn website.

Volkswagen T1

Hoewel ik een liefde heb voor Italiaanse auto’s kun je mij ook heel gelukkig maken met een volkswagen T1 of een kever. Ik hou ervan om deze auto’s op de foto te zetten. Harry kwam in maart voor een shoot op het strand met twee van zijn favoriete auto’s aanrijden. Helaas zat het weer niet mee maar dat mocht de pret niet drukken. Alle voertuigen van Retro Road worden met veel liefde in hun eigen garage onderhouden. En dat is te zien! Je krijgt hier spontaan een passie voor oldtimers van als je ze ziet.

Slapen in een oldtimer

In de campers kun je zelfs slapen. Echt heel comfortabel is het niet maar voor twee personen is het Passie voor oldtimers wel heel knus. Een unieke ervaring al zeg ik het zelf en dit staat dus hoog op mijn verlanglijstje van bijzondere overnachtingen.

De campers zijn volledig ingericht en van alle kampeer-gemakken voorzien. Je hebt hier een normaal rijbewijs voor nodig en erin rijden is hetzelfde als in een gewone auto. Natuurlijk moet je, net als in iedere auto, even wennen aan de rijstijl. Toch is het een hele beleving om in een oldtimer te mogen rijden.

Volkswagen Kever

Dat Harry een passie voor oldtimers heeft is ook te zien aan de Volkswagen Kever die hij bij zich heeft. Ze wordt van de autoambulance afgereden en vervolgens rijdt hij hem een stukje het strand op. Wat een plaatje! Niet zo gek dus dat deze auto vaak gehuurd wordt als trouwauto. Rijden gaat prima maar je mist toch wel het gemak van de auto’s anno 2021. Geen stuurbekrachtiging of airco. Geen elektrische ramen of navigatie. De Volkswagen Kever is te huur voor één of meerdere dagen. Wat een feestje om hierin te mogen rijden!

Fiat 500

In Rome heb ik de Fiat 500 al vaak gefotografeerd. Heel anders dan de Fiat 500 van nu maar zeker niet minder leuk. Het straatbeeld van Rome is toch een stuk aangenamer als de kleine oldtimer rondrijdt in de pittoreske straatjes.

Fotoshoot met oldtimers

Wat is er nu leuker dan oldtimers te mogen fotograferen? Mijn passie voor oldtimers heb ik al sinds ik klein was. Net als mijn passie voor fotograferen. Ik vind het ook echt een feestje om deze auto’s vast te leggen. In juni kwam Harry naar onze shoot in Klarenbeek en binnenkort brengen we een bezoekje aan zijn garage. Hier heb ik heel veel zin in!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *