#Part 2 – We gaan naar Londen

By Posted on 0 5 m read 29 views

V

orige week nam ik jullie mee op onze citytrip naar Londen. Als papa en mama van (inmiddels) 3 kids heb je af en toe even tijd samen nodig. In combinatie met een bootovertocht waren we 2 dagen (1 overnachting) in Londen en in totaal 3 overnachtingen van huis. Je slaapt zowel de heen- als terugreis op de boot. Ideaal omdat je dan vroeg al aankomt en nog de hele dag kunt genieten van de stad. Op de boot kan je in de avond ook dineren en in de ochtend ontbijten. Op deze manier heb je een leuk uitje en op de boot is van alles te doen. Voor onze kinderen (die een logeerpartijtje bij opa en oma hadden) was dit lang genoeg.

Engelse valuta

Een nadeel is de Engelse Pond. Je kunt in Londen niet met de euro betalen. Wel worden bijna overal de Mastercard en Creditcard geaccepteerd. Voor de korte reisduur die wij geboekt hebben vind ik het zonde om geld te wisselen. Blijf je wat langer dan kan je natuurlijk wel wat contant geld opnemen of wisselen.

Straatbeeld in Londen

Grappig om te zien is het Londense straatbeeld. De auto’s, dubbeldekker bussen, de vele toeristen en de bekende metroborden. Het is wel even wennen met oversteken. Het verkeer rijdt hier links en omdat ze zelf ook weten dat ze anders zijn dan de rest van Europa markeren ze dit ook op de weg.

Dag 2 in Londen

Voor 1 nacht hebben wij een hotel geboekt vlakbij de metro en niet ver van het centrum. Ons hotel is aan het verbouwen, waar je overigens weinig van merkt als gast, maar dat houdt voor ons wel in dat we hier niet kunnen ontbijten. Gelukkig zitten er genoeg restaurants om de hoek en we bestellen een uitgebreid ontbijt bij een Italiaans restaurant Il Gusto. Onderweg heb je nog een paar leuke straatjes en steegjes met gekleurde huisjes en kleine winkeltjes.

Vanaf Paddington Railway Station nemen we de metro naar Tower Hill. Je loopt gelijk langs Tower Hill en vanaf deze kant heb je een mooi uitzicht op de Tower Bridge. Vanaf hier hebben we een wandelroute uitgekozen over de Tower Bridge richting de markt, de millenniumbrug en St. Pauls Cathedral.

Tower Bridge

De beroemde Tower Bridge is een brug over de rivier de Theems. De Tower of Londen ligt naast deze brug, dat is de reden waarom de brug deze naam draagt. De brug is 244 meter lang en gebouwd in 1886. In 1894 was de bouw hiervan pas klaar. De bouw duurde veel langer dan gepland omdat de architect vroegtijdig overleed.

Elke dag passeren er ongeveer 40.000 mensen de brug. Voor de schepen kan de brug open maar dit gebeurt maar zo’n 900 keer per jaar. De Tower Bridge is erg populair. Vanaf veel punten kun je de brug goed fotograferen. Vanaf de kade heb je het beste uitzicht op de brug.

De Tower Hill is niet zo interessant meer omdat je maar een klein deel kunt zien. Vanaf de overkant kun je nog wel foto’s maken maar het merendeel van de toeristen komt hier voor de Tower Bridge.

Over de Londen Bridge City Pier lopen we richting de markt.

Borough Market

Dit is echt leuk. Vooraf hebben we gekeken wat een toffe route is en nu we hier zijn snappen we waarom. De Borough Market is zo’n beetje de meest bekende markt van Londen en deze ligt in een sfeervolle wijk waar ook veel films zijn opgenomen. Het is voornamelijk een voedselmarkt. De markt begint vlakbij de Londen Bridge dus het kan niet missen als je de highlights van de stad aanhoudt. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de markt overdag open voor iedereen en op zondag is de markt gesloten. Tussendoor vindt je veel gezellige cafés, pubs en restaurants die hun buitenbar hebben uitgestald met live-cooking en snacks. Het eten is hier goed en betaalbaar. Op de markt zijn diverse kraampjes waar je wat kunt proeven. Er is gezellige muziek en het lijkt wel een soort festival.

 St. Paul’s Cathedral

Na een bezoek aan de markt (en diverse hapjes en drankjes) lopen we over de Millennium Bridge en via het wandelpad langs de Theems naar St. Paul’s Cathedral. Deze brug is modern en niks moois aan. Je kijkt wel uit op de Kathedraal en dat is waar onze volgende stop is.

De Kathedraal werd gebouwd in 604 maar werd een aantal keer verwoest door een brand en is daarna weer gerenoveerd. In de oorlog is de kathedraal opnieuw ernstig beschadigd. De oude stijl werd vervangen door een nieuwe modernere stijl.

Bij St. Paul’s Cathedral nemen we de metro vanaf St. Paul’s naar Tottenham Court Road.

British Museum

Tijd voor iets cultureels. We brengen een bezoek aan het British Museum. Over dit museum wordt zoveel gesproken dat we graag een kijkje willen nemen. Het is gelukkig niet heel druk en we hoeven maar even in de rij te staan. Je hoeft hier geen entree te betalen. Hier bekijken we de verzameling kunstvoorwerpen die behoren tot de grootste collectie van de wereld.

 Om de hoek bij Starbucks dringen we een koffie en daarna eten we een hamburger bij Five Guys (dat moet je gewoon doen als je in Londen bent). De straat waar we doorheen lopen heeft genoeg leuke winkels.

Tower Bridge by night

Tot slot gaan we met de metro voor de tweede keer deze dag naar de Tower Bridge. Ditmaal voor een shot van de brug ‘by night’. Overdag is de brug al uniek om te zien maar in de avond eigenlijk nog veel mooier.

We hebben niet veel tijd want onze boot vertrekt vanavond weer naar Nederland. We halen snel de koffers op bij ons hotel en met de metro gaan we terug naar Liverpool Street station. Vanaf daar vertrekt onze trein naar Harwich. We dineren op de boot.

Vroeg in de ochtend komt de boot aan in Hoek van Holland. De kapitein wekt iedereen aan boord. We nemen nog snel een ontbijt en maken ons klaar voor vertrek. Het lijkt wel of we veel langer dan 2 dagen zijn weggeweest, we hebben ook zoveel gezien en gedaan. Onze auto staat gratis geparkeerd naast de haven bij de Stena Line, uiteraard kan je ook betaald parkeren bij de Stena Line zelf of gratis iets verder in het dorp. Ons weekend zit er weer op. Londen, je was geweldig!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: