#Part 1 – We gaan naar Londen!

By Posted on 0 6 m read 58 views

T

egenwoordig kijkt iedereen naar Netflix en huren we geen films meer. Ideaal want er zijn zoveel leuke series en films. Maar Friends blijft altijd leuk. Nu had ik vroeger al de serie op video (hoor mij nou, zo oud ben ik ook weer niet maar mijn kinderen hebben geen flauw idee wat een videoband is), daarna volgde de DVD en inmiddels heb ik de hele serie op Blu-ray. Zelfs met kinderen kan je dit gewoon opzetten en inmiddels kan het hele gezin lachen om de humor van de acteurs. Een tijdje terug kwam die aflevering waarbij de hele cast naar Londen gaat voor het huwelijk van Ross en Emily. Timothy zat op de bank en zei dat hij graag een keer naar Londen zou willen. Dat heb ik onthouden en toen als verrassing een paar dagen Londen geboekt.

Met de boot

De Stena Line had een leuke aanbieding met de boot waarbij je voordelig van en naar Londen kon reizen inclusief treinkaartje en overnachting. We vertrokken in de avond en kwamen in de ochtend weer aan op Hoek van Holland. Je slaapt dan op de heen- en terugweg een nachtje op de boot. De aansluiting met de trein is perfect en het is een leuke ervaring. De hut is prima. Wij hebben gekozen voor een 2-persoonshut met badkamer, maar er zijn ook familiehutten of luxere hutten te boeken. De prijs voor een retour overtocht inclusief overnachtingen is 99,00 euro per persoon.

Op de boot kan je een diner en ontbijt bijboeken. Voor het diner zijn de prijzen redelijk en hadden we goed gegeten (voor 18,00 euro kunnen we samen eten) maar voor het ontbijt betaal je in verhouding best veel geld (15,00 euro per persoon). De boot komt vroeg aan in Harwich en je wordt gewekt door de kapitein. Veel tijd voor een uitgebreid ontbijt heb je niet.

Boek je geen ontbijt bij dan kan je op het station in Harwich ook een broodje en koffie scoren. Er zit maar 1 koffietentje op het station en de rest is gesloten. Gelukkig kan je hier nog gewoon met euro’s betalen. Let er wel op dat de trein en boot prima aansluiten dus veel tijd heb je hier niet. Meenemen is een betere optie want de rit naar Londen duurt nog zeker anderhalf uur. Wij halen hier wat te drinken en een paar broodjes voor onderweg.

Openbaar vervoer in Londen

Met de metro kom je overal. We hebben op Liverpool Street Station een metrokaart gekocht die je kan opladen en onbeperkt kan bewaren. Kom je nooit meer terug dan lever je de kaart aan het einde van je bezoek weer in en krijg je borg terug. Wij hebben ervoor gekozen om de kaarten te bewaren, je weet maar nooit of we nog een keer terug gaan.

Ons bezoek aan Londen heeft een duur van 2 dagen. Uiteraard willen we zoveel mogelijk zien en doen. Je kan 2 dagen reistegoed op de metrokaart zetten. Heel handig!

 We zijn in Londen!

De trein komt aan op Liverpool Street Station. Vanaf hier kun je overstappen op het uitgebreide metronet van de stad. Via Booking.com had ik een overnachting geboekt in het centrum. Wil je dit hotel ook boeken klik dan op deze LINK . Ons hotel ligt vlakbij London Paddington Railway Station, een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad.

Dag 1 in London

Vooraf heb ik een reisgids van Londen gekocht en 2 routes uitgezocht die leuk zijn om te doen. De eerste dag doen we de route van de highlights (Timothy is nog nooit in Londen geweest dus de echte ‘Must Sees’ staan vandaag op de planning). We besluiten om de route te lopen vanaf Waterloo. Dat is prima te doen en je ziet veel meer dan wanneer je de metro pakt. Mocht je een kortere route prettiger vinden kun je bijna bij alle toeristische trekpleisters de metro nemen. Je zal zien dat de meeste toeristen alles te voet doen omdat het vrij dicht bij elkaar ligt.

Londen Eye, Westminister Abbey & Big Ben

Vanaf ons hotel nemen we de metro vanaf Paddington naar Waterloo. We beginnen met The London Eye. De rij voor de entree kaarten is langer dan de rij om daadwerkelijk in deze attractie te gaan, maar het is de moeite waard. Niet alleen het uitzicht is prachtig maar je hebt ook gelijk een overzicht van de stad. Ik voel me wel gelijk een echte toerist maar goed, je moet dit meegemaakt hebben. Vanaf de London Eye lopen we richting Westminister Abbey over de Westminister Bridge. De Big Ben staat jammer genoeg in de steigers. Vanaf de brug fotograferen we Londen Eye en lopen door naar de Houses of Parliament, Westminister Hall, Palace of Westminister en House of Lords.

St. James Park & Buckingham Palace

Vanaf de Big Ben en Westminister Abbey kun je lopen naar St. James Park. Dit park is één van de acht Koninklijke Parken van Londen en ligt ten oosten van Buckingham Palace. Leuk hier is dat het park een klein meer heeft met twee eilanden waar gekleurde watervogels wonen. Eekhoorntjes rennen hier gewoon van de ene boom naar de andere en laten zich voeren door de vele toeristen en voorbijgangers. Er staan een aantal koffie tentjes met lekkere wafels en muffins. Het St. James Park is het hele jaar door druk bezocht door Londenaars en toeristen.

De volgende stop is het Buckingham Palace met de wisseling van de wacht. Dit is mijn derde keer in Londen en iedere keer als ik hier ben probeer ik, net als de rest van de toeristen, de mannen die op wacht staan aan het lachen te maken. Dat lukt natuurlijk nooit maar het valt te proberen. Achter het Buckingham Palace valt weinig te zien. De route terug door de andere kant van het park is een aanrader. We laten het St. James Park achter ons en lopen links de Whitehall straat op zodat we langs de Horse Guards Parade komen. Aan het einde van deze straat komen we bij een groot plein genaamd Trafalgar Square. We lopen hier links voorbij en komen uit op Piccadilly Circus. Dit is één van de bekendste pleinen in Londen.

Night out in Soho

Zonder kids een weekendje weg betekent ook dat we een avondje uit gaan. Trendy in Londen is Soho. Deze bijzondere wijk ligt in Londen West End. Je vindt Soho tussen Oxford Street, Regent Street, Piccadilly Circus, Leicester Square en Charing Cross Road. Hier komen studenten, hippe mensen, toeristen maar ook kantoorpersoneel om te borrelen en te eten. We gaan naar Kingly Court. Dit is dé place-to-be als het gaat om restaurants en eetcafés. Je kan hier binnen of buiten dineren of alleen een drankje doen aan de bar. Het is hier gezellig druk dus we reserveren een tafel bij Flat Iron en nemen een drankje bij Whyte & Brown. Heel grappig is dat je bij de reservering een link krijgt naar een app op hun website waar je live het aantal wachtende ziet en een berichtje krijgt als jouw tafel klaar is. Echt romantisch is het niet want het is een uitgaansavond. Het is er druk en we moeten best lang wachten voor een tafel. Gelukkig hebben we geen haast en wij zijn al blij met de quality time die we hier samen hebben. Wat heel leuk is dat je omringd bent door restaurants en bars. Heel apart. Het lijkt om een soort deels overdekt winkelcentrum maar dan met horeca gelegenheden.

Flat Iron staat hoog aangeschreven bij Tripadvisor en het eten is hier fantastisch. Je heb alleen weinig privacy maar het eten is betaalbaar en je krijgt zeker waar je voor betaald. Na een heerlijke maaltijd en genoeg drankjes gaan we met de metro terug naar ons hotel. Dag 1 in Londen is geslaagd.

Volgende week schrijf ik over dag 2 in Londen.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: