* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Op zoek naar het meest idyllische dorpje van Europa

By Posted on 0 4 m read 50 views

F

otografie wordt veel leuker als je ook iets bijzonders hebt om te fotograferen. Met mijn passie voor reizen en fotografie ging ik op zoek naar het meest idyllische dorpje van Europa. Dat is nog best lastig want er zijn zoveel leuke plekjes en een heleboel van die dorpjes en stadjes staan nog steeds op mijn to-do-list. Aan de hand van mijn bevindingen help ik je graag op weg met deze zoektocht.

Manarola, Cinque Terre, Italië

De eerste is makkelijk, ik vind dit persoonlijk het allerleukste en meest  bijzondere stadje van Europa. Waarom? Dat weet je pas als je er een keer bent geweest. Leuke smalle straatjes, gekleurde huisjes, vissersbootjes, de bijzondere stijl van de ligging van deze stad, het land waar deze plek zich bevindt en de sfeer. Kortom dé plek om een keer naar toe te gaan.

Colmar, Frankrijk

Het leuke stadje is niet ver van ons vandaag en makkelijk aan te rijden voor een weekendje weg. Omdat dit Franse stadje dicht bij de Duitse grens ligt zie je nog wel invloeden hiervan terug. Een pittoresk pleintje, een leuke brocantemarkt en gekleurde huisjes maken dit stadje zo uniek. Heel fotogeniek in deze stad is de wijk Petite Venise. Vooral in de avond is het hier gezellig en wordt de wijk mooi verlicht.

Op zoek naar het meest idyllische dorpje van EuropaMarsaxlokk, Malta

Tijdens mijn verblijf op Malta stuitte ik op het mooie stadje Marsaxlokk. Een iconische stad met een haven waar gekleurde bootjes dobberen, vissers druk bezig zijn met de visvangst en restaurantjes in de haven waar je deze lekkere vis kan eten. De markt op zondag is een must als je hier toch bent. Op zondag komen de koks van het eiland de mooiste vis kopen. Geweldig om te zien en wil je zelf ook nog iets meenemen naar huis dan is dit jouw kans, want naast vis is de markt de ideale plek om een leuke souvenir te kopen.

Burano, Italië

Venetië is één van de meest bekendste steden van Europa. Wat mij tegenviel was de vreselijke drukte, dat is ook logisch want we bezochten Venetië elke keer in de zomer. Ik ging ook hier op zoek naar het meest idyllische dorpje van Europa. Een goed alternatief voor Venetië is dan Burano. Burano is alleen bereikbaar met een vaporetto (taxiboot). Het mooie wat je hier tegenkomt zijn de gekleurde huisjes, schattige bootjes en de gemoedelijke sfeer op het eiland.

Cesky Krumlov, Tsjechië

Eén van de mooiste steden in het oosten van Europa is de stad Cesky Krumlov. De stad is al eeuwenoud en wordt gekenmerkt door het Krumlov kasteel. Dit is ook de toegangspoort naar het kasteel. Daarnaast heeft deze een sprookjesachtig dorpsplein, diverse musea en een sprookjeshuis waarin zich een waar poppenhuis bevindt. Hier zie je ook de pronkstukken uit het poppentheater en Nationale Museum van Praag.

Oia, Santorini, Griekenland

Oia is dé stad van Griekenland die in veel reisgidsen terugkomt als beeld van Griekenland of Santorini. Deze plek is ongetwijfeld een must-see en dit komt door de witte huisjes met charmante blauwe koepeldaken. Je kunt hier genieten van de mooiste zonsondergang. In het hoogseizoen ben je hier zeker niet alleen.

Op zoek naar het meest idyllische dorpje van EuropaCasares, Málaga, Spanje

Casares is een mooi wit karakteristiek bergdorpje in de Spaanse provincie Málaga. Het dorp Casares is één van de legendes en staat op de lijst van Historisch erfgoed. Niet zo gek dus dat dit dorpje ook in mijn top 10 staat. Het is net of de tijd hier stil heeft gestaan. Eén van de hoogtepunten is hier het uitkijkpunt over de haven van Mirador del Puerto.

Assos, Kefalonia, Griekenland

Dit Griekse dorp is één van de mooiste en meest fotogenieke dorpjes van het eiland Kefalonia. De ligging is perfect, op een heuvel in een groene omgeving tussen sparren en dennenbomen met als achtergrond de azuurblauwe zee. Het dorp kent pastelgekleurde huisjes met een typische Ionische stijl. De inwoners zijn hier heel vriendelijk en oprecht. Dat gevoel had ik eigenlijk overal in Griekenland.

Positano, Amalfikust, Italië

De stad Positano ligt aan de Amalfikust in het zuiden van Italië tegen de rotsen en wordt gekenmerkt door vrolijk geschilderde huisjes, trappetjes en smalle steegjes. Je kunt zelfs naar het strand (Spiaggia Grande) waar ook hier de kleurtjes niet ontbreken. Een grappig souvenir uit Positano is een gekleurde schaal of bord van keramiek.

Bergen, Noorwegen

Ook Scandinavië staat in deze lijst van idyllische dorpjes. Bergen is hier één van de meest gefotografeerde stadjes. Smalle straatjes, gekleurde handelshuizen aan de kade en de schattige winkeltjes zijn de beste ingrediënten voor een mooie foto. En niet voor niets, want dit stukje van de stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Naast de 10 mooiste dorpjes/stadjes die ik hierboven heb beschreven zijn er waarschijnlijk nog veel meer, maar die bewaren we voor een volgende blog. Heb jij nou een favoriet en wil je mij dit laten weten, plaats dan een reactie onder mijn blog. Mocht je reisplannen hebben dan boek je natuurlijk met korting via deze LINK.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *