* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Op vakantie met kinderen

By Posted on 0 4 m read 129 views

A

ls mama van 3 kinderen weet ik als geen ander hoeveel voorbereiding het met zich mee kan brengen als je op vakantie gaat. Niet alleen de bestemming maar ook het verblijf, vervoer en de faciliteiten spelen vaak een grote rol bij het kiezen van de juiste vakantie. Nou is het natuurlijk een luxe probleem maar ik moet eerlijk zeggen dat we na een periode van hard werken de vakantie toch echt wel even nodig hebben om lekker bij te komen.

Wij proberen, afhankelijk van de omstandigheden, dan ook één per jaar naar het buitenland te gaan. Voor ons is dat meestal een vakantie van 2 of 3 weken in de zomerperiode. Gezinnen met kinderen zijn in Nederland altijd de pineut omdat de prijzen van reizen in de vakantieperiodes extreem hoog zijn. Daarom vergt het soms even wat tijd voor we aan de hand van ons budget een leuke vakantie gevonden hebben. Maar genoeg over de zoektocht naar de perfectie vakantie met kinderen. Wat kan je helpen om een beetje goed op weg te gaan? In mijn blog op vakantie met kinderen laat ik je alle do’s en don’ts zien die het makkelijker maken om de juiste vakantie te boeken.

Maak een checklist Op vakantie met kinderen

Zet voordat je begint op een rijtje wat je belangrijk vindt. Ga je op vakantie met kinderen dan is het belangrijk dat je een soort checklist maakt.

Bijvoorbeeld: de reisduur, het vervoer, het aantal kamers, de verzorging (eten en drinken inclusief of  niet) en zeker niet belangrijk; het budget.

Kies je voor een autovakantie vergeet dan niet de benzinekosten, tolwegen en eventuele overnachtingshotels.

Kinderen blij, ouders blij

Je hoort het bij iedere reisorganisatie. Als de kinderen blij zijn, zijn de ouders ook blij. En zo is het ook. Ik kruip nu weer even stiekem in de rol van de reisadviseur maar dat doe ik alleen om je te helpen bij het voorbereiden bij het zoeken van een vakantie. Waar ik meestal op let is de dingen die mijn kinderen belangrijk vinden zoals de aanwezigheid van een zwembad, de afstand tot het strand of het centrum, de aanwezigheid van een animatieteam en de faciliteiten die de accommodatie (het hotel, appartement, huisje of camping) heeft.

Mijn wensenlijstje

Het ene jaar gaan we met ons gezin met de auto naar Italië, voor wie dat nog niet wist, we zijn gek op Italië en nog lang niet uitgekeken in dit waanzinnig mooie land. Het andere jaar gaan we met het vliegtuig op vakantie, het liefst naar een bestemming waar we nog niet zijn geweest. Voor het gemak boeken we dan meestal een hotel op basis van all-inclusive met faciliteiten voor de kinderen. Wel kiezen we liever geen grootschalige hotels omdat er dan ook toeristen zijn die je liever niet op je vakantie tegenkomt. Persoonlijk houd ik van een wat kleinschaliger hotel, niet ver van het strand en op redelijke afstand van een dorpje of stad.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen dat je de kinderen meeneemt in de keuze van de bestemming. En afhankelijk van je budget kun je ook samen kijken naar een accommodatie die past bij jouw gezin of reisgezelschap.

Met vrienden op vakantie Op vakantie met kinderen

Een paar jaar geleden zijn we met vrienden op vakantie geweest. Dat is goed bevallen en ondanks dat we samen waren gingen we toch ieder ons eigen gang. Het voordeel was wel dat de kinderen elkaar hadden om mee te zwemmen en spelen. En heb je nog hele kleine kinderen dat is het ook wel eens fijn als je een beroep kan doen op een vriendin die mee is.

Toen we een tijdje terug naar Disneyland Parijs gingen, waren we met 3 gezinnen en in totaal 12 personen. Hoe leuk om te zien dat de kinderen dan naar elkaar toe trekken. De sfeer was zo relaxed en dit was zeker voor herhaling vatbaar. Nog een voordeel met andere op vakantie te gaan is soms dat je de kosten van een woning of het vervoer kan delen met elkaar. Zo genieten we vaak van de luxe van een grote villa in Italië met eigen zwembad en verschillende kamers. Omdat je samen de kosten deelt wordt de reissom een stuk goedkoper. Laat elkaar vrij tijdens je vakantie en maak goede afspraken.

Met een baby op reis

Reis je met een baby dan brengt dat soms de nodige uitdagingen met zich mee. Maar bedenk dat het vakantie is en je moet jezelf kunnen ontspannen. Maak je dus niet zo gauw druk. Als je kind niet om 7 uur op bed ligt omdat de restaurants op jouw vakantiebestemming later open gaan, neem dan een buggy of kinderwagen mee en laat je baby daarin slapen. Ik maak zelf altijd gebruik van een draagdoek. Vooral als we gaan vliegen is dat ideaal.

De buggy of kinderwagen kun je dan al inchecken en je hebt je handen vrij. Het is toch maar voor even. En wil je wel een buggy meenemen tot aan de gate dan kan dit gewoon. Check wel eerst goed bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt wat de bagagevoorwaarden zijn. En in de luiertas mag je gewoon eten en drinken meenemen die jouw baby tijdens de reis nodig heeft.

Hebben jullie al plannen voor de komende zomervakantie? Laat je reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *