* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Ontbijten met een yoghurt smoothie

By Posted on 0 3 m read 41 views

D

oor een druk leven slaan veel mensen het ontbijten over. Dat is eigenlijk helemaal niet zo gezond en bovendien mis je een berg energie. Die energie is nodig voor een goede start van jouw dag. Daarom heb ik deze week een blog voor je waar verschillende mogelijkheden staan om te ontbijten met een yoghurt smoothie. Gewoon zoals ik hem zelf vaak maak en hoe mijn gezin hem lekker vindt.

Roze yoghurtsmoothie

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik van roze houd. Zelfs mijn smoothies zijn roze. Dit komt niet omdat ik de foto graag passend wil maken aan mijn feed op Instagram. Natuurlijk is dat mooi meegenomen maar het komt door het fruit wat ik erin doe. Allereerst gebruik ik voor deze smoothie Griekse yoghurt. Gewoon zo’n emmer van de Lidl. Doe een paar scheppen van die Griekse yoghurt en 200 ml water Neem een flinke hand met aardbeien, een schijfje ananas, 2 handjes blauwe bessen en een handje havermout. Met de staafmixer of blender door elkaar roeren en klaar!

Paarse yoghurtsmoothieOntbijten met een yoghurt smoothie

Deze smoothie heeft bijna dezelfde basis ingrediënten als de vorige smoothie. Begin met een paar flinke scheppen Griekse yoghurt en 200 ml water. Doe er een handje aardbeien, rode en blauwe bessen, bramen en frambozen in. Voeg nog een banaan toe of een scheut honing als je de smoothie te zuur vindt. Ook hier mix je alles door elkaar met een staafmixer of een blender. Zodra hij drinkbaar is ben je klaar!

Rode yoghurtsmoothie

Hier is de basis ook gelijk aan de vorige twee recepten. Een paar eetlepels Griekse yoghurt gecombineerd met 200 ml water uit de koelkast. Rood fruit blijft niet zo lang mooi en goed dus na aankoop doe ik het apart in zakjes in de vriezer. Wanneer ik dan een smoothie ga maken hoef ik er alleen uit te halen wat ik nodig heb. In dit geval gebruik ik alleen rode vruchten zoals rode bessen, frambozen, aardbeien en bramen. Voor een zoete smaak gebruik ik mango of banaan. Om het een beetje fris te maken doe ik er een paar blaadjes verse munt (uit mijn eigen tuin) in. Door elkaar mixen met een blender of staafmixer en jouw smoothie is klaar om te drinken!

IJs & yoghurtsmoothie

Neem als basis de vorige smoothies. Het lekkerste bij deze smoothie is bevroren fruit. Eerst pak ik 2 bananen op kamertemperatuur. Dan schep ik de Griekse yoghurt erbij. Gooi bevroren fruit bovenop de yoghurt. Bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen of rode bessen. Voeg een beetje water toe en voor de frisse smaak een paar stukjes ananas. Mix alles door elkaar en wanneer de smoothie te drinken is door een rietje ben je klaar!

Frozen yoghurt

Vorig jaar schreef ik een blog over Frozen yoghurt. Vooral bij warm weer kan dit echt zo lekker zijn. Omdat de basis hetzelfde is al bij de laatste smoothie kun je dit natuurlijk ook gewoon maken als ontbijt.

Yoghurt is echt één van mijn favoriete ingrediënten en in combinatie met fruit smaakt het zo lekker. Ontbijten met een yoghurt smoothie is een makkelijke manier om de dag lekker te beginnen. Welke combinatie ga jij uit proberen?

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *